GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Hollanda'dan Tamar EF Kosta Rika'da

Tamar eğitimine ara verdiği sene Kosta Rika'da İspanyolca dil kursuna katıldı ve burada hayatının en güzel zamanını geçirdi!
EF Hikayeleri: Hollanda'dan Tamar EF Kosta Rika'da

Birkaç ay tereddüt ettikten sonra kararımı verdim: Bir yıl ara verecek ve yurtdışında okuyacaktım! İspanyolca dili beni gerçekten cezbediyordu ve sıcak bir ülkede yeni bir dil konuşmayı öğrenmekten daha eğlenceli ne olabilirdi, üstelik İspanya'da değil, dünyanın öbür ucunda bir yerde. Böylece... Kosta Rika oldu! Ve geriye dönüp baktığımda, bunun gerçekten de çok iyi bir seçim olduğu ortaya çıktı.

İşte gittim...

Tamarindo'ya vardığımda hâlâ biraz gergindim. Dil bilmiyordum, kimseyi tanımıyordum ve artık gerçekten tek başımaydım. Neyse ki her şey yolunda gitti! Yoğun bir kurs seçmiştim, bu da haftada yaklaşık 30 saat dersim ve bolca boş zamanım olduğu anlamına geliyordu. Tüm dersler İspanyolca olarak veriliyordu ancak başlangıçta sadece 'si' ve 'no' kelimelerini bilmeme rağmen takip etmesi çok kolaydı. Dersler çok çeşitliydi ve eğlenceli bir şekilde öğretiliyordu. Bu şekilde, Kosta Rika'da 5 ay geçirdikten sonra, İspanyolca konuşmaları oldukça kolay bir şekilde yapabildim ve B1.2 seviyesinde bitirdim.

Sadece İspanyolca konuşmayı öğrenmekle kalmadım, aynı zamanda Kosta Rika kültürünü de öğrendim. Kosta Rikalı öğretmenler aracılığıyla gelenekleri, mutfağı, kutlamaları, bazı Kosta Rika kelimelerini ve daha fazlasını öğrendik. Bazı İspanyol öğretmenler de vardı ve onlardan İspanyol kültürü hakkında daha fazla şey öğrendik.

Kaldığım yer

EF'de öğrencilerin kalabileceği 3 farklı yer vardır. Ev sahibi bir ailede; aslında 'Villareal' veya 'Santa Rosa' adında daha uzak bir köyde yaşıyorlar ve her gün EF minibüsüyle kampüse geliyorlar. Ayrıca okula yakın bir rezidansta ya da benim gibi okul kampüsünde de kalabilirsiniz. Bir daireyi diğer 4 kızla paylaştım, 2'si benimle aynı odada ve 2'si diğer odada uyudu. Alışmak biraz zaman alıyor ama çok eğlenceli. Ayrıca her seferinde farklı oda arkadaşları edinmenize ve dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden insanlarla arkadaş olmanıza olanak tanıyor.

EF Kosta Rika'nın en güzel yanı oldukça küçük olmasıydı. Çok sayıda öğrenci yok ve bu nedenle okulda dolaşan neredeyse herkesi tanıyorsunuz. Bu da herkesin birbiriyle sohbet edebileceği ve kimsenin kendini yalnız hissetmek zorunda kalmayacağı çok güzel bir atmosfer sağlıyor. Bu şekilde arkadaş edinmek çok kolay ve bazı insanlarla gerçekten yakınlaştığınızı göreceksiniz. Özellikle benimle aynı tarihte başlayan ve 5 ay veya daha fazla kalan grup, 5 ay sonra biraz aile gibi bile hissettiler.

Kampüste kaldığım için havuza veya sınıflara sadece birkaç adım atmak zorunda kaldım ve Tamarindo şehir merkezi ve plaj da yürüme mesafesindeydi. Tamarindo oldukça turistik ve birçok insan oraya sörf yapmak için geliyor. Birçok restoran, birçok bar ve tabii ki birçok sörf mağazası var. Yani bir tahta kiralamak o kadar da zor değil ve bir sörf dersi ayarlamak da oldukça kolay. Özellikle Amerika ve Kanada'dan çok sayıda turist geliyor ancak Kosta Rika Arjantinliler için de popüler bir destinasyon. Turistlerin yanı sıra Tamarindo'da elbette çok sayıda EF öğrencisi de bulunmaktadır. Tamarindo o kadar büyük olmadığı için şehirdeyken her zaman bazı insanlarla karşılaşacaksınız. Kosta Rika'daki birçok EF öğrencisi Avrupa'dan ve bazıları da dünyanın diğer bölgelerinden gelmiştir. Böylece sadece İspanyolcanızı geliştirmekle kalmaz, İngilizcenizi de geliştirebilirsiniz!

Boş zaman

Ve şey... ara sıra bulunabilecek bir parti var: Kadınlar gecesi, reggae gecesi, karaoke, her gün bir yerde bir parti var. Akşamın başlangıcında genellikle büyük bir öğrenci grubuyla bilardo ve masa tenisi oynayabileceğiniz sıradan bir barda toplanırdık, örneğin eğlenceli akşamımıza böyle başlardık. Ancak bu gerçekten sadece parti yapmak değildi, İspanyolcanızı geliştirmek için ideal bir yoldu. Yerlilerle konuşarak veya içkinizi İspanyolca sipariş ederek İspanyolca pratiği yapabilirsiniz, örneğin ; )

Bunun dışında Kosta Rika çok güzel ve güvenli bir ülke. Doğası çok güzel! Çok fazla yeşillik var ve plajlar da çok güzel. Kosta Rika'da bitkileri ve hayvanları hayranlıkla izleyebileceğiniz pek çok milli park var ve genellikle görülecek volkanlar ve güzel şelaleler de var. EF her hafta sonu bir yere gezi düzenler. Bunlar Kosta Rika'da 2 veya 3 günlük geziler olabileceği gibi Nikaragua veya Panama gezileri de olabilir. Geziler iyi organize ediliyor, bunu düşünmek zorunda değilsiniz ve EF'den insanlarla gitmek çok güzel. Ama tabii ki kendi başınıza da gidebilirsiniz! Ben Panama gezisini ve Nikaragua gezisini EF ile yaptım. Bu şekilde 5 ayda 3 ülke ziyaret ettim. Ve çok eğlenceliydi! Panama'da Bocas del Toro'da açık mavi köpüklü suya sahip güzel adaları ziyaret ettim ve Nikaragua'da bir kızakla volkandan aşağı indim!

Yurtdışı deneyimi: şiddetle tavsiye edilir!

Kosta Rika'ya kesinlikle aşık oldum! Sadece güzel bir ülke olduğu için değil, aynı zamanda insanları inanılmaz derecede nazik ve misafirperver olduğu için. Ayrıca çok farklı, hoş ve rahat bir atmosfer var. Kosta Rika'da geçirdiğim 5 ayı asla unutmayacağım. Harika vakit geçirdim, İspanyolca konuşmayı öğrendim, eğlendim ve bir sürü güzel insanla tanıştım! Şimdi sadece Kosta Rika'ya geri dönmek istemiyorum, aynı zamanda tüm EF arkadaşlarımı tekrar görmek için daha birçok ülkeyi ziyaret etmek istiyorum. Bu yüzden Kosta Rika gerçekten şiddetle tavsiye edilir ama bence her yurt dışı deneyimi kendiniz için bir zenginliktir ve EF size bu konuda yardımcı olabilir!

Kosta Rika'da İspanyolca ÖğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi