GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: İtalya'dan Tania EF Nice'de

Öğrencilerimizden deneyimlerini paylaşmalarını istedik: Yurtdışında kaldıkları süre boyunca en çok neyi sevdiler? Hangi etkinliklere katıldılar? Gitmek üzere olan birine ne söylerlerdi? İşte bize anlattıkları!
EF Hikayeleri: İtalya'dan Tania EF Nice'de

Merhaba, ben Tania ve Temmuz 2022'de ilk kez 3 haftalığına Nice'e gittim. Eşsiz bir deneyim oldu. Dünyanın her yerinden insanlarla tanıştım, dil ve kültür bilgimi derinleştirdim, çünkü kendi derslerinizi seçme avantajına da sahipsiniz. 'Sorumlu' olmanın ne demek olduğunu 17 yaşında öğrendim ve dahası, bu gezi kendimin tamamen farklı bir parçasını yeniden keşfetmemi sağladı.

Nice ile ilgili pek çok şeyi sevdim, ancak sadece üç tanesini seçmem gerekseydi şöyle derdim: insanlar, deniz ve Place Masséna. 'İnsanlar' derken sadece Fransızları değil, aynı zamanda oluşan arkadaş grubunu da kastediyorum. Deniz, çünkü ilk günden itibaren biz EF öğrencilerinin buluşma yeriydi. Birbirimize sırlarımızı verdiğimiz, uzun bir günün ardından dinlenmek ya da sadece birlikte olmak ve rahatlamak için geldiğimiz bir yer. Son olarak, her ne kadar garip görünse de, Place Masséna benim kalbim. Burası mağazalar, kafeler, barlar ve çok daha fazlasıyla şehrin merkezi.

EF tarafından önerilen aktivitelerle, tüm Nice'i yukarıdan görebileceğiniz ve şehrin sahibi gibi hissedebileceğiniz, türünün tek örneği bir deneyim olan paraşütle atlamaya gittim. Ardından, EF'nin gizli plajı sayesinde, hala iletişim halinde olduğum bir arkadaş grubu oluştu. Seyahatimi bitirmek için suşi akşamına katılmayı seçtim. Daha sonra, tren istasyonu çok yakın olduğu için arkadaşlarımla Nice ve diğer şehirleri ziyaret ettik. Êze, Menton, Monte Carlo ve Cannes arasında en çok hangisini sevdiğimi bilmiyorum. Ve sonra müzeler muhteşem, her biri bir öncekinden daha iyi.

Yaşadığım tek bir yoğun an yok; inanılmaz boyutlara ulaşan pek çok an var. Gece yüzmek ya da biriyle sadece bir bakışın birbirimizi anlamak için yeterli olduğu bir bağ kurmak gibi.

Bu deneyimin beni nasıl değiştirdiğini fark ettiğim an, hayatta neyi, nerede ve nasıl istediğimi bulduğum an olabilir. Arkadaşlarım bazı zorluklarla yüzleşmeme de yardımcı oldu; sadece para konusunda değil, bir insan olarak da sorumluluk sahibi olmayı öğrendim.

Bu deneyimin gelecekte bana fayda sağlayacağından eminim, ancak şu anda bile daha önceki halimle şimdiki halim arasında net bir fark görebiliyorum. Önümde yeni bir dünya açıldı. Sınırlarımı ve ne yapmam gerektiğini biliyorum.

Şu anda yine giderdim ama belirli bir yer seçemezdim... Küreyi döndürür ve parmağımın bastığı yere gitmeye bakardım.

Nice'de Fransızca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi