GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Tuvali EF Malaga'da

16 yaşındaki Tuvali, 3 hafta boyunca güneşli Malaga'da İspanyolca becerilerini geliştirdi.
EF Hikayeleri: Tuvali EF Malaga'da

Tuvali 2020 yazında Malaga'ya bir dil gezisine gitti. Bize gezideki en iyi anılarını ve Covid-19 sırasında İsveç dışına seyahat etmenin nasıl bir şey olduğunu anlattı.

Nasıl oldu da dil gezisine gittiniz?

Dil gezisine çıkmak her zaman yapmak istediğim bir şeydi çünkü çok eğlenceli görünüyor ve yeni şeyler denemeyi de seviyorum. Gitmeden sadece birkaç hafta önce karar verdim, bu yüzden acele bir karardı. Ancak aynı zamanda hayatımın en iyi kararlarından biriydi. İsveç'in soğuk havasından ve evdeki günlük rutinden bıkmıştım, bu yüzden dil gezisiyle ilgili bir ilan gördüğümde hemen ilgilendim.

Yalnız mı gittiniz yoksa bir arkadaşınızla mı?

Ben tamamen yalnız gittim, bu da beni mutlu eden bir karardı. Bu şekilde, yeni insanlarla bağlantı kurmaya "zorlanıyorsunuz" ve önceden olan arkadaşınıza bağlı kalmıyorsunuz. Yola çıkmadan önce kimseyle bağlantı kuramayacağıma dair endişeliydim ama havaalanına vardığımda kendimi iyi hissettim. İlk tanıştığım kişi, her zaman konuşkan olan harika liderim Andrea'ydı. Gerginliğim hızla kayboldu ve diğer öğrencilerle konuşmaya başladığımda kendimi harika hissettim.

İspanyolca konuşmak zor muydu?

İlk başlarda biraz garipti. Mümkün olduğunca İspanyolca konuşmaya çalıştık ama kaldığımız yerde İngiliz öğrenciler de olduğu için onlarla çoğunlukla İngilizce konuştuk. Ancak grup aktivitelerimiz sırasında elimizden geleni yaptık. Geriye dönüp baktığımda, kendimi dili konuşmaya zorladığımda İspanyolcamın çok geliştiğini hissediyorum.

Malaga'da tipik bir gün nasıldı?

Hafta içi, "dairemde" saat 8 civarında uyanırdık. Hazırlanırken tamamen uyanmak için müzik dinleyerek ve dans ederek güne başlamak gibi bir rutinimiz vardı. Kahvaltı için her zaman heyecanlıydım; benim standardım çikolatalı kızarmış sandviçti (ki bunu çok özlüyorum). Sonra aceleyle sınıfa giderdik. Her şeyin evimizde olması güzeldi. Okula gitmek sıkıcı gelse de dersler çeşitliydi ama eğlenceliydi. Filmler, sözlü sunumlar, tiyatro yaptık ve en eğlenceli bulduğum şey şehirde dışarı çıkmak ve yerel halkla konuşmaktı. İspanyolcamın bu kadar gelişeceğini düşünmemiştim, bu çok güzeldi.

9-12 arası derslerden sonra öğle yemeği yedik ve öğleden sonraki aktivitelerden önce biraz dinlendik. Boş zamanlarımızda basketbol oynadık, rezidansın havuzunda yüzdük, çeşitli oyunlar oynadık ve sık sık liderlerle dans ettik.

Aktiviteler her seferinde değişiyordu ama hepsi çok eğlenceliydi. Benim favorilerimden bazıları rafting, su sporları ve hamamdı. Emin olduğum tek bir şey var - bu 3 hafta boyunca hiç sıkılmadık!

Akşamları yemekten sonra dondurma yemeye gitmek, basketbol oynamak, diğer ülkelere karşı futbol turnuvaları düzenlemek ya da birinin balkonunda dinlenmek gibi kendi başımıza yapabileceğimiz şeyler buluyorduk.

Sokağa çıkma yasağı gece 11'deydi ve sonrasında çoğunlukla odalarımızda kalıyorduk.

Dil gezinizin en güzel yanı neydi?

Her şey büyüleyiciydi; gerçekten bir ömür boyu hatırlanacak bir anı olacak. İnanılmaz şeyler deneyimledim, harika insanlarla tanıştım, yeni bir kültür öğrendim ve inanıyorum ki bir insan olarak da büyüdüm.

Bu gezi için son derece minnettarım. Sevgili arkadaşlarım geziyi ekstra özel kıldı. Çoğunun hayat boyu arkadaş olacağına inanıyorum. Ama her şeyi 100 kat daha eğlenceli hale getiren kişiyi, harika liderimiz Andrea'yı unutamam. Eğlenceli maskaralıkları ve harika enerjisiyle hepimizi güldürdü, sık sık çıplak ayakla dolaşan gerçek bir meraklı. Yolculuk için çok şey yaptı, 1. günden itibaren sonunda büyük bir aile gibi hissettiren sıkı sıkıya bağlı bir grup yarattı. Her şeyi kelimelerle tarif edemem ama her şey çok harikaydı.

Pandemi sırasında seyahat etmek nasıl bir duyguydu?

Başlangıçta, pandemiyi farklı bir şekilde ele alan İspanya'ya gelmek garip ve yabancı hissettirdi. Her zaman maske takmak zorundaydık, bu farklıydı ama bir süre sonra alışıyorsunuz ve benim için çok da önemli değildi. Aktivitelerimiz gibi çoğu şeyi etkiledi. Buna rağmen, herkesin kaçtığı için çok mutlu olduğunu ve durumu en iyi şekilde değerlendirdiğimizi hissediyorum. "La mascarilla, por favor" (maske, lütfen) cümlesini birçok kez duymamıza rağmen, iyi idare ettiğimizi düşünüyorum. Aşırı sıcakta maske takmak bazen zor oluyordu ama bunu kabul etmek zorundaydık. Sonunda iyi oldu ve yolculuktan önce daha fazla etkileneceğimizi düşünmüştüm, bu yüzden büyük bir sorun olmadı.

Malaga'da İspanyolca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi