GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Hong Kong'dan Xinyi EF Singapur'da

Başlangıçta gitmek istememekten, yurtdışındaki eğitiminin sonunda ayrılma konusundaki isteksizliğe kadar, Xinyi orada yarım yıllık dil kursunun ardından Singapur'daki üniversite hayatına olumlu bir şekilde başlayacak.
EF Hikayeleri: Hong Kong'dan Xinyi EF Singapur'da

"Birçok kişinin aksine, daha önce yurtdışında okumak gibi büyük bir niyetim yoktu. Bu daha çok üniversite hayatına iyi hazırlanabilmem için ailemin ayarladığı bir şeydi. Ben karar merciinin bir parçası değildim. Lise öğrencisi olarak bir yandan devlet sınavlarına hazırlanırken bir yandan da hayatın güzelliklerinin tadını en güzel yaşımda çıkarmam gerekiyordu. Birdenbire yurtdışında bir dil kursuna gitmem söylendi, bu yüzden biraz üzgün ve dirençli hissettim."

Pek de olumlu olmayan bir ruh haliyle yola çıkan Xinyi, Singapur'da yurt dışında eğitim almak için hiçbir beklentisi olmadığını itiraf etti. Ancak zaman geçtikçe, Xinyi Singapur'a kalbinin derinliklerinden aşık oldu. Hong Kong'daki hızlı tempo ve sıkıcı eğitim hayatıyla karşılaştırıldığında, Singapurlular daha insancıl ve hayatları daha renkli. EF Singapur okulundaki öğretmenler ve personel hevesli ve arkadaş canlısı. Özellikle IELTS sınıfının öğretmenleri çok sabırlıydı ve öğrenciler için dersleri telafi etmek için fazladan zaman harcamak için inisiyatif aldılar. Genel öğrenme atmosferi Xinyi'yi öğrenmede daha aktif ve İngilizce iletişim kurmada daha özgüvenli hale getirdi.

EF kampüsüyle ilgili en iyi şey, farklı ülkelerden gelen öğrencilerin olmasıydı. "EF Singapur'da şaşırtıcı derecede çok Avrupalı vardı. Fransa'dan arkadaşlar edindim ve bir Asya ülkesinde çok sayıda Avrupa kültürü öğrenmemi sağladı." Ayrıca Xinyi, arkadaşlarının olumlu tutumundan yavaş yavaş etkilenerek daha iyimser ve olumlu bir hale geldi. Babasının çizdiği yolu izlediği geçmişle kıyaslandığında Xinyi, Singapur'da eğitim gördüğü bu altı ay boyunca daha düşünceli ve bağımsız bir insan haline geldi.

Yurtdışında geçirdiği yarım yıllık eğitim sona ermiş olsa da, üniversite hayatı başlamak üzereydi. "Singapur'daki üniversite hayatı artık bir angarya ya da babam tarafından düzenlenmiş bir şey değil. Bu aynı zamanda benim gerçekten gitmek istediğim yol."

Siz de konfor alanınızdan çıkıp bilinmeyen güzel dünyayı görmek ister misiniz?

Singapur'da İngilizce ÖğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi