GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Japonya'dan Yoshida EF Sidney'de

EF Hikayeleri: Japonya'dan Yoshida EF Sidney'de

1. Lütfen kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?

Bir lisede hemşirelik bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim. Ailemden yurt dışına giden ilk kişiyim.

2. Neden yurtdışında okumaya karar verdiniz?

Her zaman yurtdışına gitmek istemiştim. Başlangıçta bir yetişkin olduktan sonra yurtdışında eğitim almak istiyordum, ancak sahip olacağım değerli deneyimi göz önünde bulundurarak, lise öğrencisi olarak daha erken gitme konusunda aileme danıştım. Uçak biletlerini ve okul ücretlerini yarı zamanlı işimle azar azar ödemenin daha da eşsiz bir deneyim olacağını düşündüm. Bu yüzden makul maliyetli bir ülke arıyordum ve bana Avustralya önerildi.

3. Yurtdışında okurken sizde kalıcı bir izlenim bırakan bir şey oldu mu?

Yurtdışına ilk çıkışım olmasına rağmen birçok insandan yardım aldım ve çok fazla sıcaklık ve ilgi hissettim. Sınıfımdaki birkaç öğrenci benden büyüktü, bu yüzden ilk başta uyum sağlamakta zorlandım. Ancak sınıf arkadaşlarım izin günlerinde beni onlarla oynamaya davet etti ve kalabalık bir grupla plaj voleybolu oynamaktan ve arkadaşlarımla vakit geçirmekten keyif aldım. Fotoğraflara baktığımda kendimi mutlu hissediyorum.

4. Sydney hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yola çıkmadan önce EF'nin yurt dışı eğitim hazırlık partisine katıldım, bu yüzden ilk kez yurt dışına çıkmama rağmen oradaki hayata sorunsuz bir şekilde adapte olabildim. Hayvanat bahçesinde Japonya'da görülemeyecek hayvanlarla etkileşime girdim ve ayrıca dışarıda arkadaşlarımla oynadım.

5. Yurtdışında EF ile İngilizce dersleri almak nasıldı?

Yurtdışında bir grup çalışması olduğu için sınıfta çok sayıda Japon öğrenci olmasına rağmen, herkesin ana dilini kullanmadan ders üzerinde çalıştığına dair güçlü bir izlenim edindim. Çok sayıda grup çalışması vardı ve her gün koltuğumu seçip döndürebiliyordum, böylece sınıf arkadaşlarımın yüzlerini hızlı bir şekilde hatırlayabildim.

6. Ev sahibi bir ailede mi yoksa öğrenci yurdunda mı kaldınız?

Ev sahibi bir ailenin yanında kaldım. Yola çıkmadan önce aile üyelerini benimle e-posta yoluyla teyit ettiler ve ben de buna dayanarak hediyelik eşyalar hazırladım. Çok mutlu oldular. Bence nereye gideceğiniz konusunda ev sahibi aile ile aktif bir şekilde iletişim kurmak önemli. Bir keresinde beni hayvanat bahçesine götürdüler.

7. Yurtdışında okuduktan sonra değiştiniz mi ve bundan sonrası için herhangi bir hayaliniz veya hedefiniz var mı?

Şimdiye kadar yapmış olsam bile, gelecekte hala yurtdışında okumak istiyorum. Bu deneyim benim için çok büyük bir ilham kaynağı oldu. Yurtdışında tek başıma yaşayabilmek ve yeni bir ortamda yol sorabilmek bana kendi başıma her şeyi yapabileceğime dair güven verdi ve olanaklarımı daha da genişletmek istiyorum.

Sidney'de İngilizce ÖğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi