GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

EF Hikayeleri: Belçika'dan Hellen EF Vancouver'da

Küçüklüğümden beri dünya beni büyülüyor! Doğayı seviyorum ve her türlü yeni yeri keşfetmeye hevesliyim! Seyahat etmek benim için bir zorunluluk ve her saniyesinden keyif alıyorum! (Jetlag'ler hariç, haha) Ama Belçika'da eve döndüğümde, at sırtında ya da arkadaşlarımla bir barda olmayı seviyorum.
EF Hikayeleri: Belçika'dan Hellen EF Vancouver'da

Merhaba! Benim adım Hellen ve 17 yaşındayım. Bu yaz EF ile bir aylığına güzel Vancouver'a gittim! Bu hayatımın en iyi deneyimiydi: Dünyanın her yerinden hayat boyu arkadaşlar edindim ve tabii ki çok şey öğrendim!

Güzel Britanya Kolumbiyası'nda bulunan Vancouver çok çeşitli bir şehir. Ünlü parklardan veya dağlardan hiçbir zaman uzak değilsiniz ve aynı zamanda aslında çok modern bir şehirde bulunuyorsunuz. İşte tam da bu yüzden bu harika konumu seçtim!

Vancouver'daki maceramın başlangıcı

Hayatımın seyahati için neredeyse bir yıl sabırsızlıkla bekledikten sonra, birden kendimi Schiphol Havaalanı'na giden bir arabanın içinde buldum. İyi hazırlanmıştım ama yine de bilinmezlik beni çok strese sokuyordu. My EF uygulaması sayesinde aynı uçuşta olan bazı kişileri zaten tanıyordum, ama ya orada işler ters giderse? Sonuçta bunların hepsi gereksiz streslerdi! Çünkü kısa bir süre sonra ilk gerginliğim geçti ve küçük bir arkadaş grubuyla Vancouver'a giden uzun uçuşa katıldım bile. Resmen asla unutamayacağım bir maceraya doğru yola çıkmıştım!

Vancouver'a vardığımda işler kısa sürede yoluna girdi. Okulun ilk gününde hemen arkadaş edindim ve kaldığım süre boyunca birçok arkadaşlık kurdum! Hemen şehri gezmeye başladım çünkü arkadaşlarım bana her şeyi göstermek istiyordu! Böylece şirin Gastown'dan tüm etkileyici gökdelenlerin bulunduğu 'ticari bölgeye' gittik! Tüm bunlardan sonra günüm, EF öğrencilerinin her Perşembe ve Cuma parti yaptığı English Bay'de sona erdi! Başlangıçtaki yoğunluğun biraz üzerimden geçmesine izin verdim (büyük ölçüde jet lag nedeniyle), çünkü tek yapmak istediğim eğlenmekti.

Vancouver'da EF etkinlikleri

İlk hafta sonu için hemen dünyaca ünlü Rocky Dağları'na 4 günlük bir gezi ayarladım. Zorlu yolculuğumdan ve yoğun geçen ilk haftamdan sonra burada yeniden şarj olabileceğimi biliyordum ve haklıydım da! Otobüste biraz uyuduktan sonra uyandım ve hemen gözlerim fal taşı gibi açıldı! Dağlar ve doğa hayal ettiğimden çok daha etkileyiciydi. Ağzımdan çıkan tek kelime "VAY CANINA!" oldu.

Ve bu sadece başlangıçtı... Orman yangınlarının olduğu çok sıcak bir bölgeden buzulları ve güzel mavi gölleri bulduğumuz daha soğuk bir bölgeye geçtik. Orada bir kutup ayısı ile yüzme şansımız oldu! Eğer şansınız olursa soğuğun sizi durdurmasına izin vermeyin, sadece atlayın! Gerçekten yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz, haha! Ancak bu büyüleyici yerin güzelliğini ve #NoFilter içeriğini takdir etmek için bir dakikanızı ayırmanızı da tavsiye ederim!

Takip eden iki hafta sonu Whistler ve Tofino'ya gittim. Yine bu iki gezi de başlı başına bir deneyimdi. Whistler'daki dağlar arasında çok uzun, desteksiz bir gondol ve McDonalds gibi büyük zincirlerin hoş karşılanmadığı Vancouver Adası'ndaki sörf kasabası Tofino! Bu yerler size başka bir zengin deneyim yaşatacağı için gerçekten şiddetle tavsiye ederim.

EF dil gezisi sırasında bir günlük ders

Hafta boyunca, her seferinde çok şey öğrendiğim derslerimin her birinden keyif aldım. Dersler sıkıcı dilbilgisi ile dolu değildi ama eğlenceli, yardımsever öğretmenlerle ilginç konuları tartıştık. Bundan sonra, programım sadece şehirde dolaşmaktan ve plajın tadını çıkarmaktan, Bilim Dünyasını ziyaret ettiğim veya Stanley Park çevresinde bisiklet sürdüğüm tamamen dolu bir güne kadar değişti. Çok geniş bir faaliyet yelpazesi var, bu yüzden herkes için yapmaktan keyif alacakları bir şeyler var.

Son olarak, bu maceraya atılmayı seçtiğim için son derece mutlu olduğumu bilmenizi isterim! Ailenizi ve arkadaşlarınızı geride bırakmak ve kendinizi bilinmeyene atmaya karar vermek biraz cesaret ister, ancak bunu herkese tavsiye ederim. Çok şey öğrendim: sadece dil açısından değil, aynı zamanda diğer şeylerin yanı sıra kendime bakmayı, kendi planımı yapmayı ve herhangi bir sorunu anne ve babamın yardımı olmadan kendi başıma çözmeyi öğrendim. Bu macera beni kesinlikle daha olgun ve sorumluluk sahibi yaptı. Bunun da ötesinde, elbette İngilizcem de muazzam bir şekilde gelişti ve C2 dil seviyesine çıktım!

Şimdiden tüm arkadaşlarımı özledim ve bu muhteşem yere geri dönmeyi çok isterim, böylece tüm harika anıları tekrar yaşayabilirim!

Harika yolculuğum hakkında daha fazlasını keşfetmek ister misiniz? Ya da EF hakkında bir sorunuz mu var? O zaman bana Instagram'dan mesaj göndermekten çekinmeyin: @hellenbruyndonckx veya EF adresimden: http://my.ef.com/Hellen24

Vancouver'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi