GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Hem şehrin hem de doğanın tadını çıkarmak için en iyi 9 destinasyon

Hem şehrin hem de doğanın tadını çıkarmak için en iyi 9 destinasyon

İşte seyahat ikileminiz: Yeni bir şehri ziyaret etmek istiyorsunuz çünkü büyük, hareketli, bilinmeyen bir metropolün heyecan verici hissini arıyorsunuz. Aklınızda brunchlar var; barları, galerileri, yerel halkla kaynaşmayı, mimariyi 'gram'lamayı ve metronun vınlamasını hissetmeyi düşünüyorsunuz. Ama yine de bir şeyler eksik.

Çünkü çok bilindik bir deyiş var, dünyanın dört bir yanındaki nine ve dedelerin söylediği ve beyninizin içinde yankılanıyor:

"Temiz hava size iyi gelecektir!"

Bu asırlık sözün bazı bilimsel temelleri olduğu ortaya çıktı. Temiz hava sindirimi, kan basıncını ve kalp atış hızını iyileştirir; ciğerleri temizler, zihni keskinleştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve mutluluğu artırır.

Temiz hava da oldukça mevcut, bu nedenle dedelerin kehanetini yerine getirmek o kadar da zor bir görev değil. Özellikle de yakınlarında muhteşem bir doğa ve açık hava serpintisi olan bir şehir seçerseniz!

Şehir ve doğanın kombinasyonu nihai seyahati oluşturur

Bu yüzden, o muhteşem taze O2 deposunu aramak için dışarı çıkın, serotonin alın, zihninizi biraz serbest bırakın, ayak parmaklarınızın altındaki toprağı hissedin ve 'iyi şeylerle' bağlantı kurun. En iyi 9 şehir-doğa kombinasyonu destinasyonumuz işinizi görecektir.

1. Playa Tamarindo

Şehirdeki rahat bir kafede kahvenizi yudumlayın, Kosta Rika'nın Pasifik kıyısındaki plajlarından birinde sörf yapın, ardından mangrovlarla çevrili bir vahşi yaşam koruma alanında yürüyüş yapın, hepsi bir gün içinde. Timsahları, maymunları, göz kamaştırıcı sinekkuşlarını ve antik deri sırtlı kaplumbağaları tespit ederek izleme listenizdeki neredeyse tüm tropik hayvan türlerini işaretleyin. Size hayvanlara fısıldayan da denebilir.

2. Cape Town

Eğer bir yürüyüş uzmanıysanız Masa Dağı'na çıkın ve akşam karanlığı çökerken Camps Bay ve Clifton Plajlarının gerçek dışı manzarasını seyredin, Robben Adası'nda bir kültür gezisi yapın, bir safari deneyimi yaşayın ve ardından Ümit Burnu'na doğru yola çıkın. Sizi temin ederim - Instagram'daki tüm arkadaşlarınız bir gün aynı geziyi yapmayı umacak.

3. Singapur

Singapur aslında rüya gibi bir şehir. Temiz, yenilikçi, teknoloji odaklı, mimari açıdan görkemli ve heyecan verici Güney Doğu Asya kültürüyle dolup taşıyor. Güzel marinanın arkasında, bitkiler, ağaçlar ve ışıltılı ışık gösterilerinden oluşan görkemli bir insan yapımı doğal harikalar diyarı olan Gardens by the Bay'i keşfedeceksiniz. Sentosa Adası ve bir düzine diğer destansı doğa noktası ile birlikte, burası farklıdır.

4. Malta

Akdeniz tatilleri söz konusu olduğunda herkes her zaman İtalya, İspanya ve Yunanistan'dan bahsettiği için Malta genellikle gözlerden kaçar. Bu durumu düzeltmenin zamanı geldi. Binlerce yıllık tarihi ve kültürüyle Valletta ve Mdina gibi şehirler hem şık kafelere hem de antik kalıntılara ev sahipliği yaparken, Mavi Lagün ve Dingli Kayalıkları gibi doğa noktaları rakipsiz güzelliklere sahiptir. Tüplü dalış yapmak isteyen var mı?

5. San Francisco

Ne düşündüğünüzü biliyorum. San Francisco, gerçekten mi? Beni dinleyin. ABD'nin kültür başkentlerinden birinde bulunuyorsunuz; Beat Kuşağı'nın doğduğu yer ve Golden Gate Köprüsü ve Alcatraz gibi dünyaca ünlü turistik yerlere ev sahipliği yapıyor. Şehir havası: tamam.

Şimdi, bir otobüse binin ya da bir arabaya atlayın ve kelimenin tam anlamıyla istediğiniz yöne gidin. Güneybatıda Big Sur ve Pasifik Sahil Otoyolu (sinekkuşları, fil fokları, yunuslar ve balinalara dikkat edin), doğuda Yosemite Ulusal Parkı (ayıları, görkemli şelaleleri, Half Dome Köyü ve dev El Capitan kayasını görün) ve kuzeyde dudak uçuklatan Redwood ormanları var.

6. Dublin

Misafirperver ve coşkulu yerlileri, canlı müzik sahnesi ve çok sayıda kültürüyle tanınan Dublin, seyahatinizin eğlence kısmını karşılıyor. Biraz uzaklaştığınızda İrlanda'ya neden 'Zümrüt Adası' dendiğini keşfedeceksiniz; muhteşem yeşil alanları, engebeli sahil şeridi ve Giant's Causeway ve Cliffs of Moher gibi unutulmaz doğa noktaları. Kısacası eve yemyeşil döneceksiniz.

7. Vancouver Adası

Orka, gri, minke ve kambur balinaları görmek için Vancouver Adası'ndan daha iyi bir yere gidemezsiniz. Dev güzellikleri görmek için düzenlenen tekne gezilerine katılın, kanoya binin, British Columbia'da yürüyüş yapın, ardından akşam yemeği ve bir müzik etkinliği için şehre gidin. Ah, gideceğiniz yerler. Cidden, daha ne isteyebilirsiniz ki?

8. Sidney

Avustralya'nın en ünlü destinasyonu olan Sidney, hareketli enerjisiyle tanınır. Suşi mekanlarından çatı barlarına, zanaatkar kahve dükkanlarından Opera Binası gibi ikonik binalara kadar, bu şehir size her seferinde geniş gözlü bir "vay be!" dedirtir. Klasik Bondi Plajı, North Head Ulusal Parkı, Kraliyet Botanik Bahçesi ve ötesine yapacağınız gezilerle doğayı keşfedin. Unutmayın, Mavi Dağlar (milyonlarca okaliptüs ağacının yaydığı mavi renkli pus nedeniyle bu adı almıştır) da hemen kapınızın önündedir.

9. Honolulu

Hawaii eşsiz bir adadır, ABD'nin geri kalanından 2000 mil uzakta, Pasifik Okyanusu'nun ortasında hayatlarına devam eden 1,5 milyon nüfusa ev sahipliği yapmaktadır. Honolulu'yu (eyaletin başkenti) ziyaret etmek için çok sayıda mükemmel neden var. Honolulu ismi "sakin liman" anlamına gelir, bu da mantıklıdır çünkü yerel halk arkadaş canlısı, rahat tavırlarıyla ün salmıştır. Tropik ormanlar, el değmemiş plajlar ve canlı volkanlarla çevrili güvenli, hareketli bir şehir hayal edin. Temelde Jurassic Park'ın gerçek hayat versiyonunda yaşamak gibi (dinozorlar hariç).

Dünyayı keşfedin ve bir dil öğreninDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi