GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Evde İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak en iyi 11 YouTube kanalı

Evde İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak en iyi 11 YouTube kanalı

Her gün, dünyanın dört bir yanında insanlar kendi evlerinin rahatlığında kendilerine yeni beceriler öğretmek için YouTube'u kullanıyor. Aklınıza gelebilecek hemen her türlü beceriyi ücretsiz olarak yaratmak, paylaşmak ve öğrenmek için harika bir platform! Erişilebilirliği de oldukça yüksek, tek ihtiyacınız olan iyi bir internet bağlantısı.

Bu da onu dil öğrenimi için paha biçilmez bir platform haline getiriyor; istediğiniz zaman dersleri izleyebilir veya sanal olarak 'oturabilirsiniz', videoları istediğiniz sıklıkta duraklatabilir, durdurabilir ve yeniden izleyebilirsiniz.

YouTube'da tonlarca İngilizce dil kanalı var, özellikle çocuklar için bazı eğlenceli kanallar da dahil olmak üzere her dil seviyesi için en sevdiğim kanallardan bazılarını seçtim!

Yeni Başlayanlar

Speak English with Mr. Duncan

Kendini İngilizce bağımlısı ilan eden Bay Duncan, İngilizce diline tutkuyla bağlı. Bay Duncan, Speak English With Mr. Duncan aracılığıyla İngiltere'deki evinden haftada üç gün canlı olarak tüm dünyaya ücretsiz İngilizce öğretiyor. Derslerinden çok şey öğreneceksiniz; videoları eğlenceli, izlemesi kolay ve gramerin inceliklerine girmek yerine daha çok pratik dile ve dilin nasıl konuşulduğuna odaklanıyor. Eğlenceli dersleri hafta boyunca doğa, argo, haberler, moda ve hatta hayatta kalma içgüdüsü gibi çeşitli konuları kapsıyor.

EasyEnglish

Ders olarak değil ama Easy English yeni başlayanlar için en faydalı İngilizce öğrenme kanallarından biri olmaya devam ediyor. Her videoda gerçek hayattan konuşmalar ve İngilizce konuşan kişilerle gerçek hayattan etkileşimler yer alıyor. İnsanlarla sokakta röportaj yapılıyor ve günleriyle veya hayatlarıyla ilgili basit sorular soruluyor. Doğru telaffuzu öğrenecek ve dili farklı insanlar tarafından konuşulurken duymaya alışacaksınız.

BBC Learning English

BBC (British Broadcasting Corporation) bir İngiliz kurumudur - İngiliz İngilizcesi öğrenmek için daha iyi bir yer bulmakta zorlanacaksınız. BBC Learning English kanalında her gün yeni bir ders yayınlanır ve her biri çeşitli formatlar kullanarak İngilizceyi etkili bir şekilde öğrenmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Ayrıca BBC News Review adında, muhabirlerin güncel konuları ve hikayeleri tartıştığı ve size en son haberlerden dili günlük İngilizcenizde nasıl kullanacağınızı gösteren süper bilgilendirici bir özellik de var. BBC Learning English web sitesi, çocuklar da dahil olmak üzere her yaştan öğrenci için bazı harika kaynaklar sunmaktadır.

Jennifer ESL

Jennifer, sahip olmayı dileyeceğiniz türden bir İngilizce öğretmeni; sabırlı, açık ve çok bilgili. Amerikan İngilizcesi öğretiyor ve düzenli olarak Jennifer ESL adlı kanalında kullanımı kolay, kapsamlı oynatma listeleri halinde gruplandırılmış dersler ve kaynaklar yayınlıyor. Dersler dil öğreniminin tüm temel unsurlarını kapsar: dinleme, konuşma, okuma, yazma, dilbilgisi, kelime bilgisi, telaffuz ve Amerikan kültürü. Ayrıca öğrencileriyle birlikte öğreneceksiniz, bu da derslere samimi bir sınıf hissi veriyor.

Orta seviye

EnglishClass101.com

EnglishClass101 ile hızla ilerleyeceksiniz. Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlerce video ders vardır ve her biri dil öğrenimi için çok önemli konuları kapsar. Dersler genellikle hızlıdır ve dili genel olarak iyi kavrayan öğrenciler için daha uygundur.

On the Go with EF

EF YouTube kanalı, dil öğrenimine biraz farklı ama çok eğlenceli bir yaklaşım getiriyor; siz öğrenirken sizi sanal bir tatile çıkarıyor. EF Vlogger'ları size en iyi şehirlerden bazılarını göstermek için dünyayı dolaşıyor ve yolda diller ve kültür hakkında tartışıyor. Angelina ile Los Angeles'ı, Maria ile Cape Town'ı ve Asia ile Vancouver'ı keşfederken videolarda kullanılan temel ifadeleri ve kelimeleri öğreneceksiniz.

VOA Learning English

Bu, uluslararası haber ve yayın kuruluşu Voice of America'dan harika bir fikir. VOA Learning English YouTube kanalı, daha basit bir dil kullanan ve çok daha yavaş bir hızda okunan altyazılı TV haber raporlarıyla Amerikan İngilizcesi öğrenmenizi teşvik ediyor. İngilizce becerilerinizi geliştirirken güncel olaylar hakkında bilgi edinecek ve İngilizce haber izlemeye aşina olacaksınız.

Gelişmiş

Rachel's English

Telaffuzunuzu geliştirmek ve doğal İngilizce konuşmak için bir yol arıyorsanız, Rachel's English tam size göre. Rachel klasik eğitim almış bir opera sanatçısı ve İngilizce telaffuz konusunda uzmandır. Kendisinin de söylediği gibi, öğrencilerin tam konuşma güvenini bulmalarına yardımcı olmak onun tutkusudur - derslerinden çok keyif alacaksınız!

Business English Pod

İş yerinde İngilizce konuşmanız gerekirse ne olur? Toplantılar ve sunumlar genellikle sokakta kullanmayacağınız bir dil kullanmayı gerektirir. "Fikirlere nasıl karşı çıkılır", "Teklif nasıl yapılır" gibi karmaşık dil durumlarını ve finans, hukuk ve ekonomi gibi konuları kapsayan derslerin verildiği Business English Pod'a gidin.

Çocuklar için dil öğrenimi

British Council Learn English Kids

British Council'dan LearnEnglish Kids, çocuklar için dil öğrenimine eğlenceli ve bilgilendirici bir yaklaşım getiriyor. Videolar çeşitli formatlarda sunuluyor; "Patlamış mısır nasıl yapılır?" gibi basit "Nasıl yapılır?" videolarının yanı sıra küçük çocuklar için mükemmel olan animasyonlu tekerlemeler, şarkılar ve hikayeler de bulabilirsiniz. Aslında, yaşınız ne olursa olsun, dili öğreniyorsanız, hafızayı ve hatırlamayı geliştirmeye yardımcı oldukları için İngilizce tekerlemeleri dinleyin ve birlikte söyleyin.

Eğlenceli Çocuk İngilizcesi

Fun Kids English, her yaştan çocuk için son derece ilgi çekici bir kanaldır. Profesyonel öğretmenler, müzisyenler ve yayınlanmış çocuk yazarları tarafından oluşturulan kanal, eğitici animasyonlu İngilizce videolar ve akılda kalıcı şarkılarla doludur. Her hafta yayınlanan yeni videoların her biri, çocukların alfabe, ses bilgisi, hayvanlar, yiyecekler, renkler, eylemler, ulaşım, meslekler ve çok daha fazlasını öğrenmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır!

Çeşitli materyallerden yararlanmak öğrenmeyi teşvik edebilir, bu nedenle normal dil öğreniminizin yanı sıra günde en az bir video eklemeyi deneyin ve yakında İngilizcenizdeki gelişmeyi fark edeceksiniz.

İngilizcenizi ölçmek ister misiniz?Testi yapın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi