GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Evden Almanca öğrenmenin 5 kolay yolu

Evden Almanca öğrenmenin 5 kolay yolu

Evden Almanca öğrenmek imkansız bir görev gibi görünebilir, ancak düşündüğünüz kadar zor değil. Dil öğrenmenin büyük bir kısmı zaten bir sandalyede otururken gerçekleşir. Neden kanepenizde ya da mutfak masanızda oturmuyorsunuz? Kısa cevap, yapabilirsiniz ve emrinizde olan ücretsiz çevrimiçi kaynaklarla, evden Almanca öğrenmemeniz için gerçekten hiçbir neden yok. İşte nasıl başlayacağınız.

1. Birkaç dersle yolunuza devam edin

Almanca öğrenmeye ilk başladığınızda, bir rehbere sahip olmak iyi bir fikirdir ve çok sayıda ücretsiz seçenek vardır. İster flashcard uygulamalarını ister The German Project gibi daha anlatısal bir yaklaşımı seviyor olun, tek kuruş harcamadan evden Almanca öğrenmeye başlayabilirsiniz. Hangi platformla çalışmayı seçerseniz seçin, her gün üzerinde zaman geçirmeye çalışın. Hafızanız en iyi bu şekilde çalışır.

2. Almanca radyo ve podcast dinleyin

Temel Almanca dilbilgisi ve kelime bilgisine sahip olduktan sonra, kendinizi dile kaptırmanın zamanı geldi. Özellikle Almanca öğrencileri için podcast'ler ve Almanca konuşanlar için çok daha fazlası var. Almanca dinleme aktivitelerine iki şekilde yaklaşabilirsiniz. En kolayı, herhangi bir eski Alman radyo istasyonunu açmak ve hayatınızın müziği olmasına izin vermektir. Ne söylediklerini anlamanıza gerek yok. Amacınız dilin ritimlerini içinize çekmek. Diğer yaklaşım ise %90'ını anlayabildiğiniz bir şey seçmek ve fazladan %10'luk kısmı öğrenmek için çalışmaktır.

3. Almanca TV şovları izleyin

Radyo gibi televizyon da Alman diline kendinizi kaptırmak için harika bir yoldur. Daha akademik bir yaklaşım benimseyebilir, yeni kelimeler ve ifadeler için elinizde kalemle izleyebilir (Almanca altyazılar arkadaşınızdır) veya her şeyi anlama konusunda endişelenmeden uzun bir günün ardından gevşemek için Almanca TV'yi kullanabilirsiniz. İşte başlamanız için Netflix'teki birkaç iyi Almanca şov.

4. Almanca konuşanlarla tanışın

Çevrimiçi dil alışverişi patlama yaşıyor. Speaky veya Busuu gibi bir uygulama indirin veya Almanlarla mesajlaşabileceğiniz bir forum bulun. Elinizde biraz boş paranız varsa, kendinize çevrimiçi bir Almanca öğretmeni bile tutabilirsiniz. Skype üzerinden çalışan birini bulmak kolaydır ve saatlik ücretler oldukça makul olabilir.

5. Almanya'ya sanal bir gezi planlayın

Şu anda uçamıyor olabilirsiniz, ancak hiçbir şey sizi Berlin'e sanal bir yolculuk yapmaktan alıkoyamaz. Birçok müzenin tüm koleksiyonu Google'ın Sanat ve Kültür platformunda yer alıyor ve Berlin Filarmoni'nin Dijital konser salonundan konserleri izleyebiliyorsunuz. Sanal seyahatinizi Almanca öğrenmek için yaptığınız tüm sıkı çalışmalar için bir ödül olarak kullanabilir veya web sitelerinin Almanca sürümlerine geçebilir ve seyahatinizi planlamak için kullanabilirsiniz. Dışarıda o kadar çok sanal seyahat seçeneği var ki, kendinize bir bira koymanın, bir sosis kızartmanın ve Almanya'ya giden yolda kanepe sörfü yapmanın zamanı geldi.

Almanca konuşmak hayalinizse, boş zamanınızı evden Almanca öğrenmek için kullanmamanız için hiçbir neden yok. Ich drück' dir die Daumen!

Hayalinizdeki Almanya seyahatini planlamaya başlayınKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi