GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Evden Fransızca öğrenmenin 5 kolay yolu

Evden Fransızca öğrenmenin 5 kolay yolu

Evde sıkışıp kalmak acı vericidir, ancak bu Fransızca öğrenme hayalinizden vazgeçmeniz için bir neden değildir. Fransızca öğrencileri için mevcut olan tüm çevrimiçi kaynaklar ve sanal dil değişimleri arayan binlerce Fransızca konuşan kişi ile, evden Fransızca öğrenirken hiç sorun yaşamayacaksınız. Öyleyse kulaklığınızı takın ve başlayalım.

1. Bir Fransızca öğrenme uygulaması kullanın (yeni başlayanlar için harika)

Evden Fransızca öğrenmek istiyorsanız ancak daha önce bu dili hiç çalışmadıysanız, başka bir şeye dalmadan önce bazı temel Fransızca kelimeleri öğrenmek iyi bir fikirdir. Dil öğrenme uygulamaları bunun için mükemmeldir. Ücretsiz, mobil kullanıma hazır ve bağımlılık yapıcıdırlar. Çoğunlukla size yeni kelimeler öğretmek için flashcard tipi metodoloji kullanırlar ve daha sonra usta olana kadar sizi test ederler. Oh, ve rozetler var. Bir sürü rozet.

2. Fransızca radyo dinleyin

Dilin sesini kafanıza yerleştirmek için saatlerce Fransızca dinlemekten daha iyi bir şey yoktur. Ne dediklerini anlayıp anlamadığınız bile önemli değil. Haber bültenleri için France Info 'yu, aydınlatıcı tartışmalar için Binge Audio 'yu veya biraz tarih için Les Odyssées' i (7-12 yaş arası çocuklara yönelik) açın.

3. Bir Fransız gazetesi okuyun

Her gün biraz okumaya gayret ederseniz, okumak evden Fransızca öğrenmek için harika bir yoldur. Bir gazete bunun için mükemmeldir. Makaleler çok uzun değildir ve çeşitli farklı konular hakkında bir şeyler bulabilirsiniz. Her gün Le Monde veya Libération 'un web sitelerinden bir makale seçin ve üzerinde çalışın. Takıldığınız yerlerde Google Translate'i kullanabilirsiniz ama önce kendiniz çözmeye çalışın. Daha kolay bir okuma mücadelesi için, Fransız çocuklar için bu ücretsiz haber sitesini deneyin.

4. Fransızca TV şovları ve filmler izleyin

Yeni başlayanlar altyazıları kendi dillerinde açabilirler. Kendinize daha fazla güveniyorsanız, Fransızca altyazılı izleyin ya da hiç izlemeyin! Deyimleri (ve küfürleri) öğrenmenin Fransız televizyonu izlemekten daha iyi bir yolu yoktur. İşte başlamanız için Netflix'teki birkaç iyi Fransız dizisi.

5. İnsanlarla Fransızca konuşun

Fransızca konuşmaya (veya yazılı sohbet etmeye) hazır hissettiğinizde, aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca ücretsiz dil değişim uygulaması vardır. Speaky ve HelloTalk, bir hesap oluşturmanıza ve dakikalar içinde çevrimiçi olan herkesle sohbet etmeye başlamanıza olanak tanır, ancak Fransızca pratik yapmak için daha kalıcı bir ortak arayabileceğiniz Tandem gibi uygulamalar da vardır.

Evden Fransızca öğrenmek biraz zordur, ama zorlukları seversiniz, değil mi? Bu yüzden heyecan duyduğunuz bir çalışma yöntemi seçin ve başlayın!

Hayalinizdeki Fransa seyahatini planlayınDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi