GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Evden Japonca öğrenmenin 5 kolay yolu

Evden Japonca öğrenmenin 5 kolay yolu

Japonca öğrenmek istiyorsanız, çoğu insan "Tokyo'ya gidin" der, peki ya Japoncayı evden öğrenmek istiyorsanız? Oturma odanızdan çıkmadan Japonya'ya seyahat etmenin heyecanını nasıl yaşayabilirsiniz? Yaşamak için dil öğrenenler (diplomatlar, casuslar, vb.) cevabı zaten biliyor. Bir dilin derinliklerine dalarlar ve olabildiğince uzun süre orada kalırlar. Şimdi bir göz atalım.

1. Temel bir Japonca müfredatı seçin ve her gün onunla çalışın

Çoğu Japon okulu "Minna no Nihongo" serisini ("Herkes için Japonca") kullanmaktadır. Kitaplar hem kanji hem de Latin karakterleri ile gelmektedir. Biz kanji versiyonunu tavsiye ediyoruz. Japonca öğrenirken bir noktada kanji ile uğraşmak zorunda kalacaksınız, bu yüzden bunu en baştan yapabilirsiniz. Ayrıca, karakterler üzerinde çalışmak size akademik çalışmalara paralel olarak sanatsal bir çıkış sağlar. Eğer yeni başlayan biriyseniz, 1. kitabı alın. Yeni başlayan biri değilseniz, muhtemelen bu kitaplara zaten aşinasınızdır. İnternette çeşitli dersleri açıklayan çok sayıda video bulacaksınız.

Profesyoneller her gün seçtikleri müfredatla 4-5 saat çalışıyorlar: sabah 2-3 saat ve öğleden sonra 2-3 saat. İsterseniz bunu daha küçük parçalara bölebilir veya daha az saat harcayabilirsiniz. Çalışma sürenizin yaklaşık yarısını revizyon/yeniden gözden geçirme ve diğer yarısını da yeni materyallere ayırmayı planlamalısınız. Ve her gün bunun üzerinde çalışmalısınız. Anlaştık mı? Güzel.

Şimdi zamanınızın geri kalanı hakkında konuşalım. Bu, evde başarılı bir şekilde Japonca öğrenmenin gerçek sırrıdır. Dilin sesini almanız, Japon geleneklerini özümsemeniz ve beyninizi olabildiğince hızlı bir şekilde (en azından zamanın bir kısmında) Japonca düşünmeye geçmeye zorlamanız gerekir. Bu yüzden kendinizi Japon dili ve kültürüne bırakın.

2. Japonca anime, film ve TV izleyin

İngilizce altyazılara izin var, ancak kendinizi dinlemek yerine okurken bulursanız, onları kapatın. Anlamasanız bile dilin seslerini özümsemek daha iyidir. Bir noktada, Japonca altyazıları açmak yeni karakterleri öğrenmenize ve duyduğunuz şeylerin nasıl yazıldığını görmenize yardımcı olacaktır. Elinizde bir kalem ve kağıtla izleyin. Japonya'nın kamu yayıncısı NHK, normal programlarına ek olarak okul çocukları için bir araya getirdikleri bir video koleksiyonuna sahiptir.

3. Japonca radyo, müzik ve podcast dinleyin

Çevrenizdekileri mümkün olduğunca Japonca dinleyin. Egzersiz yaparken, yemek pişirirken veya banyo yaparken dinleyebileceğiniz binlerce radyo istasyonu, çok sayıda harika müzik ve çok sayıda podcast var. Bu sizin "boş zamanınız", bu yüzden her kelimeyi anlamak için kendinizi zorlamayın.

4. Japon yemekleri pişirin

Yemek, Japon kültürünün kalbinde yer alır. Bıçaklarınızı bileyin, internetten yemek tarifleri arayın, malzemeleri sipariş edin. Ya da neden Japonca yemek tarifi videolarını kullanmıyorsunuz? (daha fazla seçenek için レシピ veya 料理番組 video araması yapın)

5. Japon arkadaşlar edinin

Bir noktada kedinizden başka biriyle Japonca konuşmanız gerekir. Ne kadar erken olursa o kadar iyi aslında. Evde sıkışıp kalmış olsanız bile bu çok zor değil. Bir dil değişim uygulaması indirin veya İngilizcelerini geliştirmek isteyen Japonları bulmak için çevrimiçi forumları kullanın. Daha resmi bir düzenleme istiyorsanız, çevrimiçi bir Japonca öğretmeni kiralayın.

Artık evden Japonca öğrenmeye hazırsınız. Öyleyse daha ne bekliyorsunuz? 張ってください

Japonya'ya bir gezi planlayınDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi