GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Evden ufkunuzu genişletmenin 10 yolu

Evden ufkunuzu genişletmenin 10 yolu

Uzun süre evde kalmak zorunda olmak sinir bozucu olabilir. Özellikle de bu kadar uzun süre içeride kalmaya alışık değilseniz, sinirli, sıkılmış veya huzursuz hissetmek çok normaldir. Böyle zamanlarda üretken olmak yardımcı olabilir; bir şeyler yapmak, yapılacaklar listesini tamamlamak ve ilgi alanlarınızı, faaliyetlerinizi ve bilgi dağarcığınızı genişletmek huysuz modunuzu hafifletmeye kesinlikle yardımcı olacaktır.

Merak etmeyin, Netflix ile geçireceğiniz kaliteli zamanı da hesaba kattım - her şey dengeyle ilgili.

İşte evde sıkışıp kalmışken ufkunuzu genişletmenin 10 yolu.

1. Yeni bir rutin bulun

Her şeyden önce, doğru zihniyette olduğunuzdan emin olun. Her zamanki rutininiz bozulduysa, kendinizi dağılmış hissetmeniz kolaydır. Yeni bir rutin bulun ve buna sadık kalın; her sabah aynı saatte kalkmaya çalışın, ilk iş olarak aktif bir şeyler yapın ve mümkünse öğle yemeğini dışarıda yiyin. Günlük rutinler odaklanmamıza gerçekten yardımcı olabilir.

2. Yeni bir beceri öğrenin

Birdenbire elinizde bu kadar boş zaman oldu, peki bunu harcamak için her zaman yapmak istediğiniz ama bir türlü zaman bulamadığınız bir şeyi yapmaktan daha iyi bir yol var mı? Yeni bir online kursa yazılın, bir yoga kanalına abone olun veya nihayet yeni bir dil öğrenmeye başlayın. Evde başkalarıyla sıkışıp kaldıysanız, birlikte pratik yapabilirsiniz.

3. Yeni bir dilde film veya dizi izleyin

Bu, özellikle yeni bir dil öğreniyorsanız ve kelime dağarcığınızı genişletmek istiyorsanız yararlıdır. Netflix'te çok sayıda yabancı dilde film mevcut ve bunların birçoğu uzak yerlerde güzel bir şekilde çekilmiş. Eğer İspanyolca öğreniyorsanız, “Roma” mutlaka izlemeniz gereken bir film!

4. Bağlanın

İster WhatsApp, ister Skype veya eski moda bir telefon görüşmesi olsun, dünyanın her yerindeki arkadaşlarınız ve ailenizle bağlantı kurmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Eski dostlarınızla iletişime geçin ve nasıl olduklarını görün. Şimdi LinkedIn profilinizi oluşturmak veya güncellemek ve okul arkadaşlarınız veya eski iş arkadaşlarınızla ağ kurmak için de iyi bir zaman olabilir. Her iki durumda da bağlantıda kaldığınızdan emin olun.

5. Terliklerinizle dünyanın yeni bir bölgesini keşfedin

Seyahat yazıları muhteşemdir, sizi alıp başka bir zaman ve mekâna götürme yeteneğine sahiptir, hem de dilediğiniz kadar uzun bir süre boyunca. Hiç gitmediğiniz bir ülkede geçen ilham verici bir seyahat kitabı veya romanı alın ve sayfalarında kaybolun.

6. Fırtına gibi yemek pişirin

Evde olmanın en güzel yanlarından biri? Mutfağa sınırsız erişim. Eğer bir markete gidebiliyorsanız, neden bir mutfak seçmiyorsunuz, neden internette veya bir yemek kitabında biraz araştırma yapmıyorsunuz ve yeni egzotik tarifler denemiyorsunuz? Muhtemelen yeni bir beceri de öğreneceksiniz!

7. Yeşil parmaklarınızı çalıştırın

Dışarıda bir alana erişiminiz varsa, bahçeyle uğraşmayı deneyin ve burayı küçük bir açık hava cennetine dönüştürün. Bahçeniz yoksa, bir avokado ağacı yetiştirmeyi deneyin. Hiçbir şey bir tohum ekmekten ve onun büyüdüğünü görmekten daha tatmin edici olamaz - dikkatli olun, bağımlılık yapar.

8. Bir sonraki maceranızı planlayın

Şu anda seyahat edemiyor olabilirsiniz, ancak kesinlikle bir seyahat planlayabilirsiniz. İnternete girin ve bir ülke veya şehir hakkında biraz araştırma yapın ve yapılacak ve görülecek ilginç şeyleri not edin. Eğer orada farklı bir dil konuşuluyorsa, önceden birkaç anahtar cümle öğrenmeyi düşünün. Doğru zaman geldiğinde tek yapmanız gereken rezervasyon yaptırmaktır.

9. Kapatın

Çevrimiçi dünya zaman zaman bunaltıcı olabilir, bu nedenle ekran sürenizi azaltmayı veya bir süreliğine tamamen kapatmayı düşünün. Dijital haberlere ve sosyal medyaya ara vermek ruh sağlığımız için harikalar yaratabilir. Mümkünse telefonunuzu evde bırakın, dışarı çıkın ve biraz temiz hava alın. Kısa sürede kendinizi rahatlamış, ferahlamış ve yenilenmiş hissedeceksiniz, bu da beni son noktama getiriyor.

10. Rahatlayın

Evde sıkışıp kaldığınızda meşgul olmak iyi olsa da, ne sıklıkla tamamen rahatlama şansı buluyorsunuz? Yavaşladığınızda ve her zamanki yoğun hayatınızdan bir adım geri çekildiğinizde, sahip olduğunuzu hiç bilmediğiniz yaratıcı bir yeteneği veya ilgiyi keşfettiğinizi görebilirsiniz.

Bir dil kursu ile becerilerinizi daha da geliştirinDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Yurt dışında dil öğrenmek mi istiyorsunuz? Kataloğumuzu ücretsiz talep edebilirsiniz.

Detaylı bilgi