GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Evdeyken uluslararası arkadaşlarınızla bağlantıda kalmanın 6 yolu

Evdeyken uluslararası arkadaşlarınızla bağlantıda kalmanın 6 yolu

Uluslararası arkadaşlarla bağlantı kurmak hem ödüllendirici hem de zorlayıcıdır. İlk başta, uçsuz bucaksız okyanuslar, dil engelleri ve karşıt kültürler ürkütücü görünebilir. Ancak, onların dünyaya benzersiz bakış açıları size değerli dersler öğretir, yeni deneyimlere kapı açar ve kendi ülkenizde bulamayacağınız bir bağlantı duygusu geliştirir.

Teknoloji, azim ve yaratıcı düşüncenin bir karışımı sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki uzun mesafe dostları, anlamlı, ömür boyu sürecek arkadaşlıkları pekiştiren türden ortak deneyimlerin tadını çıkarıyor - hepsi de kendi evlerinin rahatlığında.

1. Sanal bir film gecesi planlayın

Birbirinizden binlerce kilometre uzakta olsanız bile, siz ve arkadaşlarınız için patlamış mısır paketini açmak ve birlikte film izlemek hala mümkün. Günümüz teknolojisi sayesinde, uzun mesafeli arkadaşlar pazartesileri film geceleri, YouTube salıları ve romantik komedi PJ partileri planlayabiliyor. Kast ve TwoSeven gibi çevrimiçi platformlar Netflix ve YouTube gibi popüler hizmetlerin ortak akışını mümkün kılıyor. En sevdiğiniz programları birlikte izleyerek kültürlerinizi, dillerinizi ve kahkahalarınızı paylaşacaksınız. Siz farkına bile varmadan, farklı dillerde replikler okuyor ve birbirinizle TV ile ilgili espriler paylaşıyor olacaksınız.

2. Birlikte çevrimiçi testler ve oyunlar oynayın

İki oyunculu bir bilgisayar oyunu oynarken görüntülü sohbet edin, Xbox üzerinden birbirinizi arayın veya birbirinizin tuhaflıklarını öğrenmek için rastgele bir çevrimiçi rastgele test arayın.

Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, çok oyunculu oyun aracı Jackbox seçeneklerle doludur. Rap savaşından gizemli cinayet büyüsüne kadar, bu, kıkırdamaları teşvik etmenin ve sizi ayıran mesafeyi unutmanın kolay bir yoludur. Bir kişinin fiziksel oyuna sahip olması gerekirken, diğer herkes internete bağlanan herhangi bir cihaz aracılığıyla oyuna bağlanabilir.

3. Eski moda yöntemlerle iletişimde kalın

Mektuplar ve kartpostallar, denizaşırı dostlara ve dil öğrenenlere ulaşmak için hala yerini koruyor. Mektuplar, hayatınızın hikayelerini derlemek ve kültürünüzün yönlerini yabancı arkadaşınızla paylaşmak için size alan ve zaman sağlar. Kartpostallar onlara hayatınızı çevreleyen manzaraların anlık görüntülerini sunar. Birbirinizin dünyasının uzaktaki arkadaşlarınızın göremediği kısımları vardır ve bu araçlar birbirinizin yaşam tarzının bu gizli kısımlarını sergileyecektir.

4. Bir kitap kulübü başlatın

Her ay herkesin okuması için bir kitap seçin. Kitabın türü size kalmış; bölücü bir kitap seçin ve hararetli tartışmaların ortaya çıkışını izleyin ya da evrensel duyguları tartışan bir kitap seçin ve arkadaşlarınızın duygusal yönlerini öğrenin. Kültürel olarak uygun kitap kulübü atıştırmalıklarınızı tartışmak, tartışmak ve karşılaştırmak için arkadaşlarınızla düzenli bir video görüşmesi planlayın.

Sanal bir buluşma ayarlayamıyorsanız, Whatsapp denemeleri ve edebi mektuplar yazmanın zamanı geldi. Her zaman bağlantı kurmanın bir yolu vardır - ve bunun tek maliyeti birkaç peynirli kraker, ilgi çekici bir roman ve biraz boş zamandır. Dil becerilerinize ve arkadaşlık çevrenize böylesine değerli bir yatırım için ödenecek ne kadar küçük bir bedel!

5. Yaratıcı olun!

Araştırmalar, dil pratiği yaparken beynin yaratıcı yönünü devreye sokmanın öğrenmenin en etkili yollarından biri olduğunu gösteriyor. İnternet, uzaktaki bir arkadaşınızla yaratıcı olmak için sayısız fırsat sunar ve bunu hedef dilde konuşma, okuma veya yazma ile birleştirirseniz, becerilerinizi geliştireceğinizden emin olabilirsiniz. Neden birlikte bir vlog başlatmıyorsunuz? Ya da birlikte bir enstrüman öğrenmeye? Egzersiz uygulamalarıyla rekabet etmeye ne dersiniz?

Ortak düşüncelerinizi kaydetmek için çevrimiçi podcasting araçlarından, birlikte karalamak için çevrimiçi beyaz tahtalara kadar, yeni beceriler öğrenmek için sonsuz uygulama var. Headspace gibi uygulamalarla birlikte meditasyon bile yapabilirsiniz. Yapacak çok şey var, o yüzden kutunun dışında düşünmeye başlayın.

6. Sosyal medyadan yararlanın

Elbette sosyal medyanın gücünden yararlanın. Arkadaşlarınızı güldüreceğini bildiğiniz saçma memleri paylaşın, birbirinize motive edici bir sabah mesajı bırakın ve yeni vlog fikrini tartışmaya başlayabileceğiniz grup sohbetleri kurun. Platformumuz EF Campus Connect, dil öğrenen arkadaşlarınızın yurt dışındaki dil kursları sona erdikten sonra bile bağlantıda kalmalarını sağlar.

Bu gibi platformlarda düzenli olarak birbirinizi kontrol etmek, dillere ve kültüre olan tutkunuzu canlı tutmanın yanı sıra yeri doldurulamaz arkadaşlıklar geliştirecek veya güçlendirecektir.

Dil öğrenirken dünyanın dört bir yanından arkadaşlar edininDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi