GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Fransızca Öğrenmek için En İyi 10 Netflix Dizisi

Fransızca Öğrenmek için En İyi 10 Netflix Dizisi

Upuzun bir Netflix seansından sonra ortaya çıkan o suçluluk duygusundan nefret mi ediyorsunuz? Hepimiz bunu yaşadık. Bir dahaki sefere, boş vaktinizi ve dil öğrenmeye ayırdığınız zamanı bu inanılmaz Fransız Netflix dizileriyle birleştirin ve pazartesi sabahı uykusuzluktan şişmiş gözlere sahip olmak için mükemmel bir bahaneniz olsun (bonus olarak bu yaz Paris'teki o şık buluşmada konuşacak bir şeyiniz olsun).

Fransızca öğrenmek istemiyor musunuz? Kendi evinizin rahatlığında İngilizce, Almanca veya İspanyolca öğrenmek isteyenlere de tavsiye edebileceğimiz harika diziler var.

Dil öğreniminizi bir sonraki aşamaya taşımaya hazır olduğunuzu mu hissediyorsunuz? Netflix'te öğrendiğiniz her şeyi, yurt dışında bir dil öğrenirken uygulayın. Bunu gerçekleştirmek için buradayız.

1. Le Chalet

Fransız Alpleri'nde eski dostlarla yeniden bir araya gelmeyi hayal edin ve eminim kulağa mükemmel bir kaçamak gibi geliyor... Ancak bu ücra dağ evinde işler hızla karanlığa bürünür. Dış dünyayla hiçbir bağlantıları olmadıkları bu yerde eski dostların hayatta kalma mücadelesi başlar. Sırlar, gerilim, çalkantılı zaman çizelgeleri... Daha ne isteyebilirsiniz ki? Ayrıca sadece altı bölüm uzunluğunda, yani bir hafta sonundan daha uzun süre bağımlısı olma korkusu olmadan izleyebilirsiniz.

2. Dix Pour Cent

“Dix Pour Cent” ya da İngilizce adıyla “Call My Agent!”, bir yetenek ajansında çalışan profesyonellerin hayatlarını konu alıyor. Bu mizahi şov, Fransızcanızı geliştirirken Paris'te medya endüstrisinde yoğun bir ofiste çalışmanın nasıl bir şey olduğunu görmenizi sağlayacak. Ayrıca, her bölümde gerçek ünlüler kullanıldığından, ünlü Fransız ünlüler hakkında da bilgi edineceksiniz.

3. Osmosis

Eğer İngiliz Netflix bilimkurgusu 'Black Mirror'ı seviyorsanız, 'Osmosis'i de beğeneceğinizden emin olabilirsiniz. Sadece sekiz bölüm uzunluğundaki bu dizi, kullanıcılarına ruh eşlerini bulmayı garanti ettiği söylenen yeni bir arkadaşlık uygulamasının bulunduğu alternatif bir dünyada geçiyor. Şirketin kullanıcılarından tek istediği, beyinlerinden veri indiren bir hap yutmaları... Ne yanlış gidebilir ki?

4. Marseille

Marseille, Fransız eleştirmenler tarafından bazı sert eleştiriler almış olsa da, yine de görülmesi gereken bir dizi. Bu bir siyasi suç draması ve eğer diğer kültürler hakkında daha fazla şey öğrenmekten hoşlanıyorsanız, dizinin liman ortamı İspanya, İtalya, Güney Afrika ve Akdeniz'den insanların bir karışımını da içerdiği anlamına geliyor.

5. Plan Cœur

Plan Cœur kelimenin tam anlamıyla 'Kalp Planı' anlamına geliyor. Netflix'in ikinci Fransızca dizisi olan Plan Cœur, 'Marseille'in aldığı kötü eleştirilerin ardından izleyicilerin Fransız Netflix dizilerine olan inancını tazelemek için bir şans olarak görülüyordu. Netflix açıkça 'Marseille' gibi yoğun suç dramalarına bir ara vermeye karar verdi. Plan Cœur ise, eski sevgilisini unutmaya çalışan ve sonunda bir erkek eskorta aşık olan genç bir kadını takip eden mizahi bir romantik komedi.

6. La Forêt

Eğer hala Fransızca suç dizileri izlemek istiyorsanız ama eleştirmenler sizi 'Marseille' ile soğuttuysa, belki de bunun yerine bu Fransız-Belçika dizisini deneyebilirsiniz. 'La Forêt', yakınlardaki bir ormanda genç bir kızın kaybolmasıyla ilgili polis soruşturmasını konu alıyor. Gizemli bir geçmişi olan yerel bir öğretmen de araştırmaya katılınca, sırlar su yüzüne çıkar ve üzücü keşifler yapılır.

7. Les Témoins

Les Témoins ya da diğer adıyla 'Tanıklar' bir başka Fransızca polisiye dizidir. Birinci sezonda polis, altı erkek cesedinin neden kazılarak gösteri evlerine “yeniden yerleştirildiğini” araştırıyor. İkinci sezonda polis, içinde on beş donmuş erkek cesedi bulunan bir otobüsü araştırıyor. Aynı zamanda, genç bir kadın bir arabada uyanır ve eski hayatına dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Peki bu ikisi nasıl bağlantılıdır? Anlatı, bir dil öğrenicisi olarak takip etmek için yeterince kolay, ancak sizi meşgul edecek kadar ilgi çekici ve merak uyandırıcı.

8. Les Grandes Grandes Vacances

Sadece beş bölüm uzunluğundaki 'Les Grandes Grandes Vacances' ya da 'The Long Long Holiday' animasyon bir mini dizidir. Normandiya'ya yapılan bir tatil, Fransa'nın Nazi işgaline uğramasıyla uzar ve büyükanne ve büyükbabalarını ziyaret etmek için çıktıkları kısa yolculukta pazarlık ettiklerinden daha fazlasını elde eden iki küçük çocuğu izlersiniz. Yedi yaş ve üzeri çocuklar için derecelendirilmiştir, ancak zorlu teması dil becerilerinizin yine de test edileceği anlamına gelir.

9. Le Bureau des Légendes

Le Bureau des Légendes, Fransa'daki gizli güvenlik servisine bir bakış sunan politik bir gerilim. Eski casusların gerçek hikayelerine dayanan filmde, sahte kimlikler altında yaşayanların karşılaştığı kişisel zorlukları ve bunun beraberinde getirdiği tehlikeyi hissediyorsunuz. Neyse ki, 'The Bureau' şu anda dört sezona sahip olduğu için çok fazla dil pratiği yapabileceksiniz.

10. Glacé

Glacé, yani 'Donmuş Ölü', Bernard Miller'ın aynı adlı romanından uyarlanmış. Yine bir suç gerilimi ve bu kez başı kesilmiş bir atın bulunmasıyla başlıyor... Sadece altı bölüm uzunluğunda, ama Fransızca becerilerinizi gerçekten test etmek istiyorsanız, uyarlandığı kitabı da okuyabilirsiniz.

Bir sonraki aşamaya hazır mısınız?Fransa'da Fransızca öğrenin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi