GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Haberlerle İngilizce öğrenin: En iyi 10 yayın organı ve uygulama

Haberlerle İngilizce öğrenin: En iyi 10 yayın organı ve uygulama

Dünyadaki son gelişmelerden haberdar olmak hayati önem taşıyor, ancak ya İngilizceniz akıcı değilse ve bazı haberleri anlamakta zorlanıyorsanız? Bu 10 harika haber kaynağında biraz zaman geçirin ve hem İngilizce öğrenin hem de güncel kalın.

1. BBC News / BBC World News

İngiliz lehçesi: İngiliz

British Broadcasting Corporation (ya da kısaca BBC) yaklaşık 23.000 çalışanıyla dünyanın en eski ve en büyük yayın kuruluşudur. Haber yaparken tarafsız bir pozisyon almasıyla bilinir ve makaleler anlaşılması kolay ve genellikle oldukça kısadır. Bir artı olarak çok sayıda ilginç video içeriği sunuyor. BBC World News kanalı da göz atmaya değer - TV'de aynı kalitede habercilik sunuyor ve neredeyse dünyanın her yerinden erişilebilir.

2. Kanal 4 Haberler

İngiliz lehçesi: İngiliz

Eğer siyaseti seviyorsanız, İngiltere'nin Channel 4 kanalı tam size göre bir haber programına sahip. Tarafsızlığıyla ünlüdür ve diğer bazı İngiliz haber kanallarının ele almadığı zor konuları ele alır. Çok sayıda siyasi ve ekonomik haber nedeniyle dili biraz daha karmaşıktır, ancak meydan okumaya hazırsanız mücadeleye değer.

3. Sky News

İngiliz lehçesi: İngiliz

Bu Birleşik Krallık haber kanalı, Amerikan haber formatına göre modellenmiştir, bu nedenle genellikle BBC World News'ten daha gürültülü ve eğlencelidir, ancak aynı zamanda tartışmalı veya zor konuları da sık sık ele almaz. Dilin anlaşılması kolaydır ve farklı İngiliz aksanlarına sahip sunucular içerir, bu nedenle İngiltere'de İngilizcenin farklı seslerini nasıl anlayacağınızı öğrenmek için harikadır.

4. Al Jazeera

İngilizce lehçesi: Çoklu

Al Jazeera (Arapça'da 'ada' anlamına gelir) Katar merkezli bir televizyon haber ağıdır ve dünyanın dört bir yanından haber konularını ele alır. Sunucuları da dünyanın dört bir yanından olup İngiliz, Amerikan, Avustralyalı, Güney Afrikalı ve daha birçok aksana sahiptir - farklı lehçelere aşina olmak ve dünya haberlerine benzersiz bir bakış açısı kazanmak için harika bir yoldur.

5. HuffPost

İngiliz lehçesi: Amerikan

Güncel olaylara daha rahat bir bakış için HuffPost (eski adıyla Huffington Post) en popüler seçeneklerden biridir. Liberal siyasi duruşu, tartışmalı konulardan uzak durmadığı anlamına gelir ve TV şovlarından gösteri dünyasına kadar her şeyi kapsayan daha eğlenceli içeriğin yanında yer alır - bu da dilin açık, kolay ve eğlenceli olduğu anlamına gelir.

6. CNN

İngiliz lehçesi: Amerikan

ABD'nin en eski haber ağı olmasa da CNN, Amerika ve dünyanın geri kalanındaki güncel olaylar için bir köşe taşı olmaya devam ediyor. CNN, 24 saat haber yayını yapan ilk televizyon kanalıdır ve genellikle döngü bültenleri sunar, böylece aynı cümleleri tekrar duyarak İngilizce pratik yapabilirsiniz. CNN sunucuları ve muhabirleri dünyanın her yerinden gelir, bu nedenle dinleme becerilerinizi geliştirmek için harikadır. CNN web sitesine ve uygulamasına da göz attığınızdan emin olun - her ikisi de kapsamlı ve iyi yürütülmüştür.

7. Vice

İngilizce lehçesi: Kanada

Vice, en son dünya haberlerini bazı gayri resmi makaleler, grafik sanatı, video ve daha fazlasıyla birleştiren çevrimiçi ve çevrimdışı bir dergidir. Web sitesi süper havalı ve temiz görünüyor, bu yüzden göz atmak basit ve keyifli - ancak yerelleştirilmiş sürümlere dikkat edin, çünkü İngilizce metin istiyorsunuz, değil mi?

8. Quartz

İngiliz lehçesi: Hepsi

Bu süper havalı uygulama size en son manşetleri mesajla gönderir ve daha fazla bilgi için geri mesaj atarak bunlara tepki verebilirsiniz. Günün en ilginç hikayelerine hızlı bir genel bakış elde etmek ve bunu yaparken İngilizcenizi geliştirmek için mükemmel bir yoldur. Ses tonu gerçekten gayri resmi, bu nedenle diğer kanallardaki daha karmaşık haberlerden bazılarını anlamakta zorlanıyorsanız sizin için mükemmel. Ayrıca günde birkaç kez güncellenir, böylece hem günün başında hem de sonunda kontrol edebilirsiniz.

9. Digital Spy

İngiliz lehçesi: İngiliz

İngiltere'de mi yaşıyorsunuz? Digital Spy, şov dünyasından komik ve gayri resmi manşetlerle İngiliz eğlence haberleri için web'in en önde gelen kaynağı haline geldi. Özellikle Birleşik Krallık'ta yaşıyorsanız ve herkesin ne hakkında konuştuğunu bilmek istiyorsanız kullanışlıdır.

10. New York Times

İngiliz lehçesi: Amerikan

Haber kaynakları dünyaca ünlü New York Times'tan daha prestijli olamaz. 1851 yılında kurulan gazete, bir buçuk asırdır Amerika'ya ve dünyaya en önemli başlıklar ve kapsamlı haberlerle hizmet veriyor. Tüm İngilizce öğrenenler için erişilebilirdir, ancak muhtemelen biraz daha karmaşık kelime bilgisi olanlar için daha uygundur. Eski tip basılı gazetelerden hoşlanıyorsanız, The New York Times dünyanın hemen her yerinde klasik basılı olarak mevcuttur - sabah kahvenizin en klas ortağıdır.

Bir sonraki adıma hazır mısınız? Bizimle yurtdışında İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi