GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak 10 sonbahar filmi

İngilizce öğrenmenize yardımcı olacak 10 sonbahar filmi

Birçok insan için sonbahar, kalın örgü kazaklar ve balkabağı baharatlı her şeyi içmek demektir. Danimarkalıların soğuk aylarda sıcak ve rahat bir ortam yaratmak için kullandıkları bir sözcük bile var: hygge (hu-ga diye okunur). Bazıları içinse sonbahar, ürkütücü bir havaya bürünme ve Cadılar Bayramı'nı kutlama mevsimidir.

Tercihiniz hangisi olursa olsun, sonbaharda bir film gecesi için İngilizce konuşulan en iyi filmlerimizden bazılarının tadını çıkararak değişen mevsimleri onurlandırabilir ve İngilizce becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

1. Hocus Pocus

Salem'de (Amerika'da cadı olduğundan şüphelenilen kadınların yakıldığı gerçek bir kasaba) geçen bu kült klasikte, üç hayali cadı Cadılar Bayramı'nda hayata döndürülür. Doğaüstü atmosferi oluşturmak için bol miktarda dramatik kıkırdama ve gülünecek kadar düşük teknolojili özel efektler var. 30 yaşında olabilir, ancak Hocus Pocus her sonbahar izleyiciler arasında hala o kadar popüler ki, uzun zamandır beklenen bir devam filmi yayınlanmak üzere - kara kediler, çığlık atan kuzgunlar ve kötü Sanderson Kardeşler ile tamamlanmak üzere.

2.Bıçaklar Çekildi

Bu, Ana De Armas, Daniel Craig ve Chris Evans gibi Hollywood efsanelerinden oluşan bir oyuncu kadrosuyla sürükleyici ama komik bir cinayet gizemi. Sonbaharda, sonbahar ormanlarıyla çevrili, perili olabilecek (ama olmayan) bir Amerikan kır malikanesinde geçiyor. Aile ve dedektifler kükreyen ateşin başında, kalın yün kazaklar ya da renkli eşarplarla süslenmiş uzun paltolar giyerek katili bulmaya çalışıyorlar. Sevilmeyecek ne var?

3. Küçük Kadınlar

Bu bir klişe ama çoğumuz akşamları hava karardığında sevdiğimiz bir kitaba sarılmayı seviyoruz. En büyük klasiklerden biri Küçük Kadınlar'dır ve March kardeşlerin yaşamlarını ve hırslarını konu alan romanın 2019 tarihli film uyarlaması rahat bir gece geçirmek için mükemmeldir. Orijinal hikaye 150 yıl önce yazılmıştır, ancak filmde dil modernize edilmiştir ve takip edilmesi kolaydır.

4. Addams Ailesi

Gerçek korkular olmadan Cadılar Bayramı ruhuna girmek için 90'ların iki The Addams Family filmi (The Addams Family ve The Addams Family Values) gotik, komik bir zevktir. Bolca loş Viktorya dönemi malikanesi ve kasvetli mezarlık sahnesi vardır ve karakterler ürkütücü olan her şeyden zevk alan tuhaf, siyah giyen bir ailedir. Tabii ki bedensiz bir el de onlara eşlik ediyor.

5. Coco

Bu Pixar animasyon filmi, Meksika'da ortaya çıkan bir bayram olan Día de los Muertos'ta geçiyor; insanlar her yıl 1-2 Kasım tarihlerinde ölmüş yakınlarının hayatlarını kutluyorlar. Hikaye, yanlışlıkla Ölüler Diyarı'na giden, atalarıyla tanışan ve kim olması gerektiği hakkında daha fazla şey öğrenen genç bir çocuğu takip ediyor. Şenlikli, renkli ve inanılmaz derecede iyi hissettiriyor.

6. Holidate

Cadılar Bayramı korku filmleri herkesin hoşuna gitmez ve Netflix'in Holidate'i mükemmel bir panzehir; iki ana karakterin aşık olduklarını anlamaları için bütün bir filmin geçmesi gereken sevimsiz bir Amerikan romantik komedisi. Kahramanlarımız, sonbaharın favorisi Cadılar Bayramı da dahil olmak üzere tüm yıl boyunca birbirlerinin sevgilisi olmayı kabul ediyor, böylece her mevsim için kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz.

7. When Harry Met Sally...

Eski ama iyi bir film ve turuncu sonbahar yaprakları bu filmin posterinde tam anlamıyla yer alıyor. Harry ve Sally'nin dostluktan romantizme dönüşen ve New York'ta geçen bu popüler hikayesi, canınızın cevizli turta (yanında dondurma ile) çekmesine neden olacak. Meg Ryan, örme kazaklar ve 80'lerin büyük saçları, duyguların en sıcaklarından (ve en hygge?) biri olan nostaljinin büyük bir parçasını sunuyor.

8. Mesajınız Var

Daha fazla Meg Ryan, sonbaharda daha fazla New York ve daha fazla iyi hissettiren sonbahar havası. New York'ta yapraklar altın sarısı kahverengiye dönerken, e-posta gönderdiği gizemli bir yabancı kalbini ele geçirir (WhatsApp'tan onlarca yıl önce geçiyor). Çevrimdışı olarak, balkabaklarıyla bile süslenmiş bağımsız çocuk kitapçısını kurtarmak için savaşır.

9. The Edge of Seventeen

Her liste için bir ergenliğe giriş filmi vardır ve bu komik Amerikan lise filmi sonbahar dönemiyle başlıyor ve birçok sonbahar gardırop seçimini içeriyor. En iyi (ve tek) arkadaşı ağabeyine aşık olan bir lise öğrencisi olarak Nadine'in zorlu hayat yolculuğunu izlerken bolca Amerikanizm ve konuşma dili duyacaksınız.

10. Harry Potter

Büyü yapan, büyülü süpürgelerle uçan ve sihirli canavarlarla savaşan cadılar ve büyücüler mi? Sakın bana Harry Potter'ın büyülü dünyasının Cadılar Bayramı için harika olmadığını söylemeyin. Geniş bir kelime dağarcığı (bir kısmı uydurma olsa bile) ve İngilizcenin kulağa nasıl biraz farklı gelebileceğini anlamanıza yardımcı olacak çeşitli aksanlar var. Ayrıca, aralarından seçim yapabileceğiniz sekiz filmle, sonbahar film gecenizde harika ziyafetler (merhaba, Şükran Günü) veya karanlığın ruh emici yaratıklarıyla daha uğursuz anlar yaşayabilirsiniz.

Bu sonbahar İngilizcenizi geliştirinKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi