GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizce seviyenizi kontrol edin

İngilizce seviyenizi kontrol edin

Muhtemelen kendinize birçok kez İngilizce becerilerinizin diğerlerine kıyasla nasıl olduğunu sormuşsunuzdur. Mesleğinizdeki, sektörünüzdeki, sınıfınızdaki veya ülkenizdeki insanların ilerisinde misiniz yoksa gerisinde misiniz? Bu soruların çoğunun cevabını iki kolay adımda bulabilirsiniz:

  1. İlk olarak, ücretsiz ve standartlaştırılmış İngilizce testi olan EFSET'e girmeniz gerekir. İngilizce seviyenizi kontrol etmek 50 dakikanızı alacak ve İngilizce becerilerinizin doğru bir ölçüsünü elde edeceksiniz. Puanlar EF ölçeğinde 0 ila 100 arasındadır, ancak aynı zamanda CV'nizde kullanabileceğiniz CEFR ölçeğinde de puanınızı alırsınız. Artık 0 ile 100 arasında bir puanınız olduğuna göre, kendinizi başkalarıyla karşılaştırmaya hazırsınız.

  2. Ardından, EFSET puanınızı ilgili uluslararası ölçütlerle karşılaştırın. Her yıl yayınlanan EF EPI ve tamamlayıcı raporları, İngilizce becerilerinizi sizin gibi bir dizi başka insanla karşılaştırmak için ihtiyacınız olan tüm veri noktalarını size sunar. Bu raporlar, 1. adımda girdiğiniz EFSET testi ile aynı 0-100 ölçeğini kullanır. Bu üç rapordaki veri noktalarını bir araya getirerek ve bunları EFSET puanınızla karşılaştırarak nerede durduğunuzu öğrenebilirsiniz.

EF EPI raporunda, ülkeniz için ortalama İngilizce seviyesini ve yaş grubunuzdaki, cinsiyetinizdeki, bölgenizdeki ve genellikle şehrinizdeki kişilerin İngilizce puanlarını bulacaksınız. Bu geniş ölçüleri kullanarak, İngilizcenizin ne durumda olduğunu görmeye başlayabilirsiniz.

EF EPI verilerini kullanarak İngilizce seviyenizi sektörünüzdeki, şirketinizin büyüklüğündeki şirketlerdeki veya istihdam seviyenizdeki ortalama İngilizce seviyeleriyle karşılaştırın. Bireysel şirketler hakkında veri yoktur, ancak bu rapor, yeni bir iş bulma şansınız hakkında bir bakış açısı sağlar.

Son olarak, eğer bir öğrenciyseniz, EF EPI farklı ülkelerdeki farklı yaşlardaki öğrencilerin İngilizce seviyelerine bakar. Sizin için en uygun olan grubun puanını bulun ve puanınızı buna göre kontrol edin.

Bu araçları, EFSET ve EF EPI raporlarını birleştirerek, artık İngilizce'de nerede durduğunuza dair daha net bir fikriniz var. Eğer ortalamanın üzerindeyseniz, tebrikler! Bunu bölümünüzü seçerken, iş ararken veya kendinizi terfi için konumlandırırken avantajınıza kullanabilirsiniz. Eğer biraz gerideyseniz, endişelenmeyin. İngilizcenizi geliştirmek için asla geç değil!

İngilizce seviyenizi bugün öğreninTeste gidin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi