GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Bu 10 ücretsiz podcast ile İspanyolca öğrenin

Bu 10 ücretsiz podcast ile İspanyolca öğrenin

Podcast'ler İspanyolca becerilerinizi güçlendirmek için harika ve kolay bir yoldur. Arabadayken, köpeğinizi gezdirirken veya otobüse binerken bir tanesini açıp pasif olarak öğrenebilir ve kendi hızınızda öğrenebilirsiniz.

Başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar olan dil seviyeleri için en sevdiğimiz 10 podcast'i bir araya getirdik. Birkaçını deneyin ve hangisinin hoşunuza gittiğini görün, emin olun hiç de ders çalışıyormuş gibi hissetmeyeceksiniz.

Yeni Başlayanlar

1. İspanyolca Basit Hikayeler

Her iki haftada bir yeni bir bölümle bu podcast, dersler yerine kısa hikayeleri tercih eden yeni başlayanlar içindir. Bölümün başındaki kullanışlı kelime tanıtımı dışında hikayeler sadece İspanyolca olarak okunuyor. Anlatıcı, kelimelerin çoğunu yakalayabilmenizi sağlamak için yavaş konuşuyor ve hikayeler Panama Kanalı'nın inşasından kişisel seyahat hikayelerine kadar her şeyi kapsıyor.

2. Bahar İspanyolcası

Bu eğlenceli podcast, kelime dağarcığınızı geliştirmek ve anadilinizdeki gibi konuşmanızı sağlamak için yararlı İspanyolca ifadeler ve deyimler sunan kısa bölümlerden oluşuyor. Ne kadar İspanyolca biliyor olursanız olun, Spring Spanish'i dinleyerek birkaç kullanışlı 'parça' öğrenmeniz garanti.

3. Sürükleyici İspanyolca

Montserrat'ta yürüyüş yapmak, bir restoranda yemek sipariş etmek ve bir parkta sohbet etmek gibi gerçek dünya durumlarında İngilizce ile yavaş İspanyolcanın bir karışımını kullanan İngilizce konuşan bir sunucuyu takip edin. Sürükleyici İspanyolca ses tasarımı sizi hikayenin içine sokarak hafızanızı güçlendirmenize yardımcı olur ve dinleyiciden pratik yapmak için ipuçlarına yanıt vermesini ister. Her hafta yeni bölümler ekleniyor ve Patreon sayfasının aboneleri için transkriptler mevcut.

Orta seviye

4. Españolistos

Amerikalı/Kolombiyalı bir çift bu sohbet podcastini hazırlıyor, böylece İspanyolcanın hem Kolombiya aksanıyla hem de Amerikan aksanıyla konuşulduğunu duyabiliyorsunuz. Dil nispeten basit ve yavaştır, ancak tamamen İspanyolca konuşulur, bu nedenle Españolistos orta düzey öğrenciler için en iyisidir. Aktif dinleme alıştırmaları, hedef belirleme, ifadeler ve Kolombiya'da Noel gibi kültürel konuları ele alırlar.

5. Kahve Molası İspanyolca

Bu seri, tanışma ve selamlaşma ile en baştan başlıyor. Bir İspanyolca öğretmeni ve bir İskoç öğrencinin dersler boyunca kaydettiği ilerlemeyi takip edin. Coffee Break Spanish bölümleri normalde yaklaşık 30 dakikadır ve her zaman İspanyolca ve İngilizce karışımı bir içeriğe sahiptir. Yüzlerce bölümden oluşan bu podcast, zaman kipleri, por vs para ve diğer birçok İspanyolca dilbilgisi konularını kapsayarak giderek zorlaşıyor. Her zaman basit bir şekilde sunuluyor ve açıklamalar çok yardımcı oluyor.

6. Charlas Hispanas

Bu eğitici podcast'te dilin yanı sıra Latin Amerika'nın kültürü ve tarihi hakkında da bilgi edinin. Bir dizi aksan ve 'gerçek dil' ile Charlas Hispanas, dinleme becerilerini geliştirmek ve daha otantik ifadeler öğrenmek isteyen orta düzey öğrenciler için iyi bir podcast.

İleri Düzey

7. Hoy Hablamos

Bir İspanyol tarafından sunulan Hoy Hablamos, gramer, kelime bilgisi, ipuçları veya haber konularını kapsayan binlerce bölümden oluşan otantik bir podcast'tir ve İspanya'dan İspanyolca dinlemek istiyorsanız harika bir seçimdir. Sunucu oldukça hızlı ve sadece İspanyolca konuşuyor, bu yüzden ileri düzey konuşmacılar için en iyisi.

8. El Gran Apagón

Dünya çapında bir elektrik kesintisi hakkında heyecan verici bir hikaye olan El Gran Apagón'a başlayın. Oyuncu kadrosu ve müzikleriyle prodüksiyon değerleri yüksek ve hikaye o kadar sürükleyici ki dinlemeyi bırakmak istemeyeceksiniz. Üç sezon ve her biri yaklaşık 10 bölümle, sizi haftalarca devam ettirecek bol miktarda içerik var. Bir öğrenme aracının aksine anadili İspanyolca olanlara yönelik bir sesli dizidir, bu nedenle iyi İspanyolca kelime bilgisine sahip ileri düzey öğrenciler için uygun bir içeriktir.

9. Radio Ambulante

Radio Ambulante, Latin Amerika'dan hikayeler paylaşan yarı anlatı, yarı araştırmacı gazeteciliktir. Her bölümde farklı konuklarla röportaj yaparken çeşitli aksanlar duyacak ve Latin Amerika'nın her yerinden konuşma dilini öğreneceksiniz. Bu kesinlikle ileri düzey öğrenciler için bir program. Transkriptleri almak ve dinlerken okumak için ücretli uygulamayı indirebilirsiniz.

10. ¿Quieres Ser Mi Amigo?

İki adam birkaç yıl önce İspanya'da bir partide tanıştıklarında birbirlerine resmen aşık oldular. Öyle ki, dinleyicilerin yeni filizlenen arkadaşlıklarını canlı yayında takip edebilmeleri için bir podcast kaydetmeye karar verdiler. Şimdi iki yıl sonra ve neredeyse 100 bölüm sonra en iyi arkadaş haline geldiler ve hala spordan aileye kadar her şey hakkında hafif yürekli, şaka dolu sohbetler kaydediyorlar. İspanya'dan gelen İspanyol aksanını dinleme ve anlamalarını geliştirmek isteyen ileri düzey öğrenciler için harika.

İspanyolcanızı bir üst seviyeye taşıyınYurtdışında eğitim alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi