GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İspanyolların yediği gibi nasıl yenir

İspanyolların yediği gibi nasıl yenir

İspanya'yı ziyaret etmenin en güzel yanlarından biri de yemek kültürüdür. Taze Akdeniz malzemeleri paella gibi yemekleri o kadar güzel yapıyor ki dünyanın dört bir yanında kopyalanıyor. Yemek ciddiye alınsa da, yemek yeme konusundaki tutum o kadar rahattır ki düşebilirsiniz. Burası sakin bir yaşam ve lezzetli mutfağın tadını çıkarmak için ideal bir yer.

Günde üçten fazla tipik öğünle İspanyollar bir sonraki gastronomik deneyimlerinden asla uzak kalmazlar. İşte gün boyunca İspanyollar gibi yemek yeme rehberimiz.

Çifte kahvaltı

İspanya'nın pek çok yerinde bir değil iki kahvaltı yapmak oldukça yaygındır. İlk kalktığınızda bir kahve ve hamur işi gibi küçük bir şeyle başlayın ve belki de domates ve zeytinyağlı kızarmış ekmek içeren daha önemli bir kahvaltı için sabahın ortasında zaman ayırın.

Zeytinyağı demişken...

Ketçap, hardal ve mayonez gibi soslar İspanya'da çok yaygın değildir - tıpkı İtalya gibi, bu ülke de iyi zeytinyağının krallığıdır. Hatta bilim insanları her gün biraz zeytinyağı tüketmenin uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmenize yardımcı olacağını düşünüyor, o yüzden siz de harekete geçin!

Öğle yemeğinde doyurun

Öğle yemeği (comida) saat 2'de başlar, günün en büyük öğünüdür ve birkaç çeşitten oluşabilir. Pirinç bazlı deniz mahsullü paella, mercimek çorbaları ve doyurucu et güveçleri gibi İspanya'nın klasik yemeklerinden bazılarını tatmak için en iyi fırsata sahip olacağınız zamandır. Hafta sonları insanlar genellikle öğle yemeği sırasında saatlerce restoran masalarında kalır ve yemeklerini bitirdikten uzun süre sonra bile sohbet ederler.

İkindi atıştırmalıkları

İkindi vakti İspanya'da atıştırma zamanıdır ve geçen gün gördüğünüz o harika kafeyi denemek için mükemmel bir bahanedir. Genellikle bir çeşit kek, meyveli tart veya churro ile genellikle kahvenin tadını çıkarır ve bir arkadaşla birlikte yenir. Bu, tatlı isteğinizi tatmin etmek kadar sosyal olmak ve arkadaşlarınızla bir an geçirmekle de ilgilidir.

Kahve kültürü

Kahve, öğleden sonra atıştırma ritüelinin büyük bir parçasıdır, ancak kahvaltıda ve daha büyük öğünlerin sonunda tatlıdan sonra servis edilir. Ne sipariş edeceğinizi bilin: "Café con leche" sütlü bir kahve, "café solo" ise sütsüz bir kahvedir.

Tapas'ı deneyin

Tapas, zeytin, kurutulmuş et, peynir veya baharatlı kızarmış patates gibi küçük yemeklerdir ve genellikle barlarda akşamın erken saatlerinde bir içkiyle birlikte yenir. Her barın ve bölgenin farklı (ve lezzetli) özel yemekleri olacaktır.

Bu mini yemekler genellikle akşam yemeğine çıkmadan önce bir aperatif görevi görür. Bununla birlikte, bir akşamı barlar arasında dolaşarak geçirmek ve tam bir akşam yemeği için oturmak yerine bu küçük yemeklerle yavaşça ziyafet çekmek de eğlencelidir.

Geç saatlere kadar yemeye hazırlanın

İspanya'da akşam yemeği (cena) Avrupa'nın diğer ülkelerinden daha geç saatlerde yenir; yerel halk akşam yemeği için saat 9.30 civarında sofraya oturur. Bu genellikle daha hafif bir yemektir, bu nedenle menüde salatalar, patatesli omletler (tortilla de patatas), kızarmış patatesler (patatas bravas) veya kurutulmuş etler görebilirsiniz.

Birçok restoran turistler için kapılarını daha erken açacaktır, ancak en az bir kez geç saatlerde yemek yemeniz İspanyollar gibi yemek yeme deneyimini tam olarak yaşamanızı sağlayacaktır.

İspanya'nın kültürünü keşfedinDaha fazla bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi