GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İtalyanca öğrenmek için 5 neden

İtalyanca öğrenmek için 5 neden

İtalyanca'nın güzel ve kullanışlı bir dil olduğu gerçeğini tartışmak zor. Bunu sadece İtalyan olduğum için değil, yemek, aşk, müzik ve sanat dili olduğu için söylüyorum. Dünya çapında 63 milyon kişi İtalyancayı ana dili olarak konuşuyor ve dünyada en çok konuşulan 20. dil. Sadece İtalya'nın resmi dili olmakla kalmaz, aynı zamanda İsviçre'nin ve Hırvatistan ile Slovenya'nın bazı bölgelerinin de resmi dillerinden biridir. İtalyanlar her yerde bulunabilir!

Dünyanın neredeyse her köşesinde İtalyanca konuşan insanlar yaşamaktadır. Siz de dünyanın en güzel ve en çok ziyaret edilen ülkelerinden birinde arkadaşlıklar kurmak ve insanlarla bağlantı kurmak konusunda tutkuluysanız, İtalyanca öğrenmek sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Ve kim İtalyan dilini karakterize eden tüm jestler hakkında bilgi sahibi olmak istemez ki?

Sizi henüz ikna edemediysem, İtalyanca öğrenmeniz için başka nedenler de paylaşayım.

1. Konum

Benzer şekilde çok yönlü ve çeşitli bir ülke bulmak oldukça zor olduğundan, İtalya tanıtıma ihtiyaç duymayan bir destinasyondur_._ İtalya, yılda yaklaşık 46 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayarak dünyanın en çok ziyaret edilen beşinci ülkesidir ve dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha fazla UNESCO Dünya Mirası Alanına ev sahipliği yapmaktadır. İtalya'nın kesinlikle sunabileceği çok şey var: antik kalıntılar, harika müzeler, harika plajlar ve güzel doğal manzaralar.

Ayrıca Roma, Venedik, Floransa gibi nefes kesici şehirlere ve Amalfi, Ravello, Sorrento ve Positano gibi sevimli güney kasabalarına da ev sahipliği yapmaktadır. İtalya'da asla sıkılmayacaksınız; her bölge keşfedilmeye ve sevilmeye hazır küçük bir ülke gibidir.

2. Yemek

İtalyanca öğrenmek, bir İtalyan menüsünü tanımak ve bir İtalyan restoranında sipariş verirken arkadaşlarınızı ve ailenizi etkilemek için mükemmel bir bahane olabilir. Hepimizin bildiği gibi İtalya en çok mutfağıyla ve pizza, makarna, pesto, ragù ve gelato'nun evi olmasıyla tanınır. İtalyan şefler özenli bir hazırlıktan ziyade malzemelerin kalitesine güvenirler.

Malzemeler ve yemekler İtalyan bölgeleri arasında, özellikle de kuzey ve güney arasında farklılık gösterir ve İtalyan yemeklerini bu kadar zengin ve çeşitli kılan da budur. İtalyanca öğrenmek gerçekte ne yediğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca yeni İtalyan arkadaşlar edinebilir ve eğer şanslıysanız, büyükanneleri tarafından ev yapımı bir yemek için evlerine davet edilebilirsiniz!

3. Aşkın, müziğin ve sanatın dilidir

Julia Roberts'ın 'Ye, Dua Et, Sev' filminde söylediği gibi, "Hiçbir dil insan duygularını ifade etmek için daha mükemmel bir şekilde düzenlenmemiştir". Sessiz harflerin ve sesli harflerin ritmik dağılımı, belirgin nağmeli sesine katkıda bulunur, bu nedenle diğer dilleri konuşanlar sık sık İtalyanca'nın doğal olarak şarkı gibi geldiğini söylerler.

İtalyanca öğrenmek Dante Alighieri'nin başyapıtı Divina Commedia'yı okumanızı ve Pavarotti'nin geleneksel operasının sözlerini anlamanızı sağlayacaktır. Klasik müzik ve operanın büyük bir hayranı olmanıza gerek yok - hepimiz müziğe ve sanat tarihine damgasını vurmuş en az bir İtalyan kökenli besteci tanıyoruz. İtalya'nın kimliği, muhteşem galeriler, çarpıcı anıtlar, ikonik heykeller ve tiyatrolar ile sanat ve müzikte kendini gösterir.

4. İnsanlar

Kabul edelim ki, İtalya insanları için de ziyaret edilmeye değer. İtalyanlar gürültülü, yemek takıntılı, arkadaş canlısı ve jestlerle konuşurlar. İtalyan kültürü aile ve sevginin önemine dayanır. Arkadaş edinirken her zaman bir İtalyan'a güvenebilirsiniz - İtalyanlar çok dışa dönüktür, bu nedenle onlarla ilişki kurmak çok kolaydır. Bu size İtalyancanızı mümkün olan en iyi ortamda pratik etme şansı verecektir.

Ayrıca, İtalyanca öğrenmek İspanyolca, Portekizce ve Fransızca gibi diğer Roman dillerini öğrenirken size avantaj sağlar. İtalyancanın kelime dağarcığı Fransızcanın kelime dağarcığına, fiil zamanları ise İngilizceye daha yakındır.

5. Il dolce far niente

İtalyanca öğrenmek, kendinizi kültürüne kaptırmak demektir. İtalyan kültürünün ana unsurlarından biri "dolce far niente" yani hiçbir şey yapmamanın ne kadar güzel olabileceğinin tadını çıkarmaktır.

İtalyan kültürü hayattan olabildiğince keyif almakla ilgilidir. Öğle yemeğinden sonra barda kahve içmek ve yanınızda oturan insanlarla konuşmak ya da bir gelato yerken şehirde dolaşmak ve hayatın güzelliğini düşünmek gibi şeyler, tatlı İtalyan aylaklığının birçok örneğinden sadece ikisidir.

Kendinizi başka bir dilde ifade edebilme ve başkalarının size söylediklerini anlayabilme becerisine sahip olmak, zihninizin yanı sıra birçok yeni kapıyı da açar. İtalyanca öğrenmek sadece CV'nize yeni bir dil eklemek değildir. İtalyanca öğrenmek, İtalya'nın zengin kültürünü, güzelliğini ve sunduğu her şeyi keşfetmek demektir.

İtalya'da İtalyanca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi