GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İtalyanca öğrenmemin 3 nedeni (ve neden siz de öğrenmelisiniz)

İtalyanca öğrenmemin 3 nedeni (ve neden siz de öğrenmelisiniz)

"Ben İtalya'ya sahip olabilirsem sen de evrene sahip olabilirsin"

- Giuseppe Verdi

İtalyan mutfağı sayesinde dünyadaki hemen hemen herkes biraz İtalyanca konuşuyor (Pizza! Makarna! Spagetti Bolonez!) Ancak bu güzel ülkede çok daha fazlası var ve bu güzel dil, iyi bilinen birkaç mutfak teriminden daha sevimli.

İşte İtalyanca öğrenmemin üç nedeni - ve neden siz de öğrenmelisiniz:

1. Konum

Derslerin çoğunun İngilizce olduğu bir Amerikan üniversitesine gitmeme rağmen, üniversite İsviçre'nin güneyinde tamamen İtalyanca konuşulan bir kasaba olan Lugano'da bulunuyordu. Dört yıl boyunca bir yerde okuyup sonunda sadece "Ciao, pizza margherita!" ya da "Grazie" demeyi bilmenin gerçekten utanç verici olacağını düşündüm. Bir yandan İtalyanca öğrenmek çok daha yerel bir deneyim yaşamamı sağladı; yerel halkla, garsonlarla, taksi şoförleriyle, gerçekten herkesle sohbet etmek. Pratik yapmak mükemmelleştirir ve genel olarak çok daha yuvarlak bir deneyim sağlar.

2. Filmler

İtalyan filmleri muhteşemdir. Üniversitede, konu hakkında o kadar tutkulu bir profesörle birkaç İtalyan filmi dersi alabildim ki bu düpedüz bulaşıcıydı! Neorealist akıma, Federico Fellini ve Vittorio De Sica gibi yönetmenlere ve muhteşem aktör Marcello Mastroianni'ye maruz kaldım. Modern İtalyan filmleri iyidir ama hiçbir şey bir klasiğin yerini tutamaz - özellikle de altyazısız!

3. İtalyan erkekler

Daha fazla okumadan önce Raoul Bova'yı araştırın. Takıntımı açıklamak için küçük bir kişisel anekdot: İtalya'ya ilk gelişimde, bazı arkadaşlarımla birlikte kendimizi Roma'daki İspanyol Merdivenleri'nde bulduk. Michelangelo'nun Davut heykeline benzeyen İtalyan bir adam yanımızdan geçti ve ben de onun fotoğrafını çekmek zorunda kaldım. Tabii ki biraz gürültü yaptım ve arkadaşı beni fotoğraf çekerken gördü ve sonunda yanımıza gelip beş avro istediler. Bu bir şakaydı ama tek yapabildiğim kekelemekti. Hazırda zekice bir cevabım yoktu, özellikle de İtalyanca! Şimdi bir de o zamanlar İtalyanca bildiğimi düşünün. Muhtemelen ağzımın suyu akmaya devam ederdi ama belki biraz daha kibar bir şey de söyleyebilirdim, "Ciao Bello!" gibi.

Şimdi, git İtalyanca öğren. Ve dinlemek isteyen herkes üzerinde pratik yapın (evet, Roma'da karşılaşacağınız gerçek hayattaki David heykeli bile!)

İtalya'da İtalyanca öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi