GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Japonların yediği gibi nasıl yenir?

Japonların yediği gibi nasıl yenir?

Japon mutfağının sadece kesinlikle lezzetli değil, aynı zamanda sizin için de gerçekten iyi olduğu yaygın olarak kabul edilmektedir. Bunun nedeni kısmen kullanılan birinci sınıf malzemelerdir, ancak aynı zamanda vücutlarına ne koyduklarına yönelik süper sağlıklı bir tutumdan da kaynaklanmaktadır.

Bilim insanları geleneksel Japon diyetini incelediler ve eğer birkaç hafta (ya da bir ömür boyu) onların her zamanki taze gıda, işlenmemiş ürünler ve ara sıra fermente edilmiş ürünlerden oluşan yemeklerini yerseniz, vücudunuzun (ve damak tadınızın) size teşekkür edeceğini öne sürdüler. Bana iki kez söylemenize gerek yok... Sashimi'yi uzat!

Japonya'da yurtdışı eğitim deneyiminize veya gezinize hazır olmanız için, işte Japonlar gibi nasıl yemek yiyeceğinize dair bir rehber.

Sofra adabınızı öğrenin

Yemeğe başlamadan önce, Japonya'da yemek yerken veya Japon ev sahipleriyle yemek yerken bilmenizde fayda olan birkaç adet vardır. Örneğin, yemeğinizi asla ağzınızdan daha yükseğe kaldırmamalısınız ve bir çorbadaki katı yiyecek parçalarını yemek için yemek çubuklarını kullanmanız gerekse de, bunları asla yemeğinizi bıçaklamak için kullanmamalısınız. Çubukları kasenizin veya tabağınızın kenarında bırakmak da kabalıktır - eğer varsa bir dayanak veya içinde geldikleri ambalajı kullanın.

Aşırıya kaçmayın

Gerçekten Japonlar gibi yemek yemek için Japonlar gibi düşünmeniz de gerekir. Geleneksel bir deyiş vardır: “Hara hachi bu”, yani %80 doyana kadar yemelisiniz. Son olarak - artık yemekten sonra kot pantolonunuzun düğmelerini açmanıza gerek kalmayacak.

Kahvaltı tuzludur

Geleneksel bir Japon kahvaltısı miso çorbası, buharda pişirilmiş pirinç ve ızgara balık, kurutulmuş deniz yosunu (nori), turşu, fermente soya fasulyesi (natto) ve sebze gibi yemekler içerebilir. Bu yemekler hafif olacak ve gününüz için bol miktarda protein sağlayacak şekilde tasarlandığından, kızarmış veya çok yağlı hiçbir şey bulamazsınız.

Bir beslenme çantasına yatırım yapın

Japonya'da öğlen yemeği genellikle ramen, soba ve udon kaseleri gibi pirinç veya erişte yemeklerinden oluşur. Birçok kişi sınıfa ya da işe bentō olarak bilinen kutulu bir öğle yemeği de götürür. Bir bento kutusunda rulo yumurta ve pirinç omleti, deniz yosununa sarılmış pirinç topları, soya sosuyla marine edilmiş haşlanmış yumurta, köfte şiş veya körili tavuk bulabilirsiniz. Ayrıca öğle yemeği yiyeceklerini sevimli hale getirmeye çalışmak gibi eğlenceli bir gelenek de vardır - elma dilimlerini tavşan kulağı şeklinde kesmek gibi!

Akşam yemeği günün ana öğünüdür

Akşam yemeği neredeyse her zaman pilav içerir. Bazı yaygın yemekler arasında körili tavuk katsu ve suşi yer alır ve muhtemelen çorba, turşu (tsukemono) ve sebze yemekleri de olacaktır. Yemek artıkları ertesi günün bentō kutusuna konulabilir.

Matcha için çıldırın

Yeşil çay en çok tercih edilen içecektir ve genellikle yemekle birlikte içilir. Matcha - daha fazla kafein içeren bir tür toz yeşil çay - Japonya dışında bile süper popüler hale gelmiştir ve sağlıklı bir kalp için harika olan antioksidanlarla doludur.

Mevsiminde yemek iyidir

Japon kültüründe değişen mevsimlerle bağlantılı olmaya güçlü bir vurgu vardır ve o sırada mevsiminde olan malzemeleri yemek ulusal diyetin büyük bir parçasıdır. Japonya'da bir süre yaşarsanız, yılın o döneminde neyin iyi olduğunu yansıtmak için menülerin birkaç haftada bir değiştiğini görmeyi bekleyin. Mevsimsel olarak yemek aynı zamanda daha çevre dostudur, çünkü yerel olarak hasat edilmeye hazır olmadıklarında denizaşırı ülkelerden ülkeye daha az gıda maddesi gönderilmesi anlamına gelir.

Çok sayıda taze balık göreceksiniz

Japonya 6.000'den fazla adadan oluşuyor, bu nedenle menüde bol miktarda taze balık olması şaşırtıcı değil. Taze, çiğ balık suşinin temel bir parçasıdır - sebze, balık veya deniz ürünleri garnitürleri ile pişirilmiş pirinçten oluşan ve uluslararası alanda ödüllendirilen geleneksel bir Japon mutfağı türü. Sığır eti ve tavuk içeren et yemekleri de bulunsa da, burada balık ve deniz ürünleri hakimdir.

En iyi ipucu - Japonya'nın fermente gıdalarını deneyin

Fermantasyon, Japonya'nın klasik yemeklerinin çoğunun temelidir. Fermente gıdalar, bağırsaklarınızı sağlıklı tutmak, beyninizin ve vücudunuzun iyi çalışmasını sağlamak için harika olan faydalı mikroplar ve besinlerle doludur. Miso, çok sevilen miso çorbasının temelini oluşturan soya fasulyesinin fermente edilmesiyle elde edilen lezzetli bir macundur ve nattō ise yapışkan, fermente soya fasulyesinden yapılan bir yemektir. Japonya, dünyada 100 yaşın üzerinde yaşayan en fazla insana ev sahipliği yapıyor, bu yüzden açıkça bir şeyleri doğru yapıyorlar - masadaki turşu kasesini görmezden gelmeyin!

Japonya'da Japonca öğreninMaceranıza başlayın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi