GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Kaliforniya'da yenmesi gereken 10 şey

Kaliforniya'da yenmesi gereken 10 şey

Görünüşe göre Kaliforniya'da neredeyse her sorun avokado, yoga ve köpek kombinasyonuyla çözülebiliyor: Sonuçta, yemek, sağlık ve insanın en iyi dostu (ya da genel olarak iyi bir arkadaş) gerçekten hayatta ihtiyacınız olan tek şey. Olaylara bakmanın kötü bir yolu değil ve kabul edelim, hepimiz Golden State'in rahat yaşam tarzını biraz kıskanıyoruz.

Bugün, güneş ışığının ve tüylü dostların ötesine geçerek yemeklere hak ettikleri saygı ve ilgiyi gösteriyoruz: En iyi Meksika, Amerikan ve Asya lezzetlerinden oluşan ağız sulandırıcı ve dahiyane karışımlara hazır olun. Buradaki menü numaralandırılmış olsa da bu bir sıralama değildir ve kesinlikle her şeyi denemelisiniz (en az iki kez).

1. Ramen Burrito

Kaliforniya'nın en güzel yanlarından biri, çok sayıda kültürün ve milliyetin her gün çarpışması ve birleşmesidir ve neyse ki bu durum eyaletin yemeklerine çok lezzetli bir şekilde yansımaktadır: Size Ramen Burrito'yu takdim ediyorum. Ramen eriştesi, yumurta, biftek ve taze soğanın tortillaya sarılmış kutsal evlilikte bir araya geldiğini hayal edin. #yum

2. Ramen Burger

Ramen temasına sadık kalarak, noodle'ın çöreklere dönüştürüldüğünü hayal edin; bu şaheser Michaelangelo'nun Davut heykeline çok benziyor... sadece daha iyisi! Noodle ekmeğinin arasına gizli shoyu sosuyla birlikte harika bir et köftesi koyun ve işte size değerli bir burger.

3. Sushirrito

San Francisco'da bulunan olağanüstü tuhaf ve eklektik kültüre biraz olsun aşinaysanız, buranın Sushirrito'nun, yani nihai suşi-burrito kombinasyonunun doğduğu yer olduğunu bilmek sizi şaşırtmayacaktır. Ne de olsa Kaliforniyalılar Asya ve Meksika mutfağını severler, bu nedenle bu dev suşi rulosu pahalı suşi restoranlarıyla mücadele etmenin bir yolu olarak yaratıldığında ortaya çıkan geçit törenini hayal edebilirsiniz.

4. Balık Tacos

Tamam, şimdi beni dinleyin: Kaliforniya'daki büyük Meksikalı nüfusu ve Kaliforniya'nın eskiden Meksika'nın bir parçası olması sayesinde, Meksika dışındaki en iyi Meksika yemeklerini Kaliforniya'da bulabilirsiniz! Tacolar eyalet mutfağının temelini oluşturur ve Pasifik Okyanusu'nun hemen yanında olduğumuz için balık tacosu olmazsa olmazdır. (Kaliforniya kişi başına en yüksek deniz ürünleri tüketimine sahip eyalettir ve bir kez balık taco denediğinizde nedenini anlayacaksınız).

5. Mac ve Peynirli Pizza

Bu tam olarak kulağa geldiği gibi: büyülü türden aşırı karbonhidrat yüklemesi. Karbonhidrat üstüne karbonhidrat asla kötü bir şey değildir, özellikle de kendi başlarına zaten harika olan iki yemeği içerdiklerinde. Hiçbir kelime Mac ve Peynirli Pizza'nın hakkını veremez, bu yüzden damak tadınızı bir ömür boyu sürecek bir konfor-yiyecek yolculuğuna çıkarın.

6. Carne Asada Kızartması

Karbonhidratları seviyor ama aynı zamanda büyük bir et yiyiciyseniz, carne asada kızartması bir zorunluluktur. Nachos yerine patates kızartması düşünün, üzerine salsa, guacamole, ekşi krema ve son dokunuş için peynir ekleyin. Bu yemek San Diego'da icat edilmiştir, bu nedenle sörf yaptıktan, gezdikten veya temelde orada yaptığınız herhangi bir şeyden sonra mükemmel bir atıştırmalık geleneğidir.

7. Üçlü A

İşkembe A ne bir restoranı ne de bir dernek ya da grubu tanımlar. Avokado, Badem ve Enginar, yani Kaliforniya'nın 2013 eyalet meyvesi, eyalet yemişi ve eyalet sebzesi anlamına gelmektedir. Kaliforniya tarımsal bir güç merkezidir, bu nedenle en iyi ve en lezzetli ürünlerden bazılarını yiyerek onurlandırmak mantıklıdır. Neyse ki, bu üç ürün ya burada bahsedilen yemeklerin bir parçasıdır ya da çoğuyla uyumludur, bu nedenle bu yerel lezzetleri deneyimlemek için yolunuzdan çıkmanıza bile gerek yoktur.

8. In-N-Out Burger

Kaliforniya bize McDonald's'ı getirdi, bu yüzden bu eyaleti hamburgerin anavatanı olarak görmem gayet doğal. Ancak In-N-Out Burger diğer tüm hamburgercileri utandırıyor: Burası fast food ama patates kızartmaları doğrudan orada kesilip pişiriliyor ve çalışanlar 1950'lerden kalma kıyafetler giyiyor. Ayrıca, daha da harika seçenekler sunan gizli bir menü var - ve söz konusu hamburger ve patates kızartması olduğunda, daha fazla seçeneğe sahip olmak asla kötü bir şey olmamıştır.

9. Pho

Daha önce de söylediğim gibi, çok sayıda millet ve kültür birbiriyle temas halindedir ve bu nedenle Kaliforniyalılar çeşitli yemek türlerini hoş karşılar ve kabul eder. Pho birkaç yıl önce gerçekten popüler hale geldi ve bu Vietnam erişte çorbası o zamandan beri popülerliğini hiç kaybetmedi - muhtemelen hastalık ve geç geceler için bir iyileşme aracı olarak kullanıldığı için de.

10. Burrito

Bunu basit bir burrito ile bitirmek zorundayım çünkü Kaliforniya yemeklerini Meksika mutfağını katmadan düşünemezsiniz. Kolunuzdan daha büyük burritoları çok ucuza sunan tonlarca küçük aile işletmesi ve yemek kamyonu var. Bir ısırık aldığınızda hayatın anlamını kavrayacak ve bir sonraki tortilla rulo cennet parçası için ne zaman yeterince acıkacağınızı merak edeceksiniz.

Görsel: T. Tseng , Flickr / Creative Commons

Acıktınız mı? Kaliforniya bekliyor!Keşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi