GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Gerçek bir Kaliforniyalı gibi konuşun: Ustalaşmanız gereken 10 ifade

Gerçek bir Kaliforniyalı gibi konuşun: Ustalaşmanız gereken 10 ifade

Kaliforniya yaşam tarzını yaşamak için burrito, avokado ve In-N-Out hamburgerlerinin diyetinizin temel öğeleri olduğundan emin olmanız, mümkün olduğunca güneşi içinize çekmeniz ve Los Angeles'ta trafikte sıkışıp kalma hissini bilmeniz yeterli değildir. Hayır, aynı zamanda nasıl konuşacağınızı da bilmeniz gerekir - ve bunun için sizi teminat altına aldık.

1. "Ballin'"

Bu ne anlama geliyor? Ballin', birinin gerçekten havalı ve varlıklı olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, bir "baller'" bunu başarmış ve büyük yaşayan biridir.

Nasıl kullanılır? “Look at him and his shiny car, he’s ballin’!”

2. “Bust”

Bu ne anlama geliyor? Bir şey fiyasko olduğunda, kötü bir fikir, zaman kaybı veya düpedüz tehlikelidir.

Nasıl kullanılır? “That movie was a total bust.”

3. "Gnarly"

Bu ne anlama geliyor? Gnarly 1970'lerin sörfçü ortamında ortaya çıkmıştır ve muhtemelen olabildiğince Kaliforniyalıdır. Aslında "bükülmüş" anlamına gelir, ancak "zor", "zorlu", "havalı", "ilginç" ve "ciddi" gibi her şeyin yerine kullanılabilir.

Nasıl kullanılır? “Those are some gnarly waves out there.” (challenging), “Dude, where did you get those gnarly shoes?” (cool), or “My English test tomorrow will be gnarly. I will need to study all night.” (serious)

4. "Hella"

Bu ne anlama geliyor? Hella, merhaba demenin havalı bir yolu değildir, aslında "çok", "çok" veya "gerçekten" anlamına gelir ve Kuzey Kaliforniya'dan olduğunuzun kesin bir göstergesidir. Hella "hell of a (lot)" kelimesinden türetilmiştir.

Nasıl kullanılır? “There were hella people at the Farmer’s Market today” or “Green smoothies are hella better than coffee.”

5. “Marinating”

Bu ne anlama geliyor? Pişirme veya baharatlama ile hiçbir ilgisi yoktur - sadece sakinleşmek anlamına gelir.

Nasıl kullanılır? “What are you doing today? Nothing much, just marinating watching the game.”

6. "Spot" ve "dub"

Bu ne anlama geliyor? Kulağa boksörlerin ringde yaptığı bir şey gibi geliyor ama "spot" ödünç almak, "dub" ise 20 dolarlık banknot anlamına geliyor.

Nasıl kullanılır? “Could you spot me a dub?”

7. “I’ll take my burger animal style.”

Bu ne anlama geliyor? Kaliforniya'da yapılacaklar listenizdeki şeylerden biri kesinlikle In-N-Out Burger'de bir yemek olmalıdır. 1948'de kurulan burger zinciri gerçek bir Kaliforniya ikonudur ve yarı gizli bir menüye bile sahiptir, bu nedenle gerçekten uyum sağlamak istiyorsanız, sadece bir burger sipariş etmeyin - ilginç hale getirin.

Nasıl kullanılır? Burgerinizi "animal style" (hardal burger köftesinin içinde pişirilir) sipariş etmeyi deneyin veya "4×4" alın ve dört dana köfteli bir burgerin tadını çıkarın. Kulağa nefis geliyor, değil mi?

8. “Get in where you fit in.”

Bu ne anlama geliyor? Los Angeles'ta trafiğe çıktıysanız, bu ifadeyi duymuş olabilirsiniz. Biraz agresif sürüşü mazur göstermenin mükemmel bir yoludur - çünkü Los Angeles çevresindeki otoyollar tam bir ormandır.

Nasıl kullanılır? Birinin önünü kesin, "Get in where you fit in" diye mırıldanın ve sürmeye devam edin.

9. “On heavy rotation”

Bu ne anlama geliyor? Muhtemelen bunu radyoda duymuşsunuzdur, çünkü yukarı ve aşağı çalınan güncel hitleri ifade eder. Ancak, havalı Kaliforniyalılar bunu büyük miktarlarda gelen her şey için kullanırlar.

Nasıl kullanılır? “Since we arrived, we’ve been putting In-N-Out on heavy rotation. Can’t get enough!”

10. “The industry”

Bu ne anlama geliyor? Kaliforniya'da pek çok insan "sektörde" çalışıyor. Bu, onların bir taşıma bandının başında durup el işi yaptıkları anlamına gelmez. Genellikle (hevesli) oyuncular, yönetmenler, yapımcılar veya bir film ya da TV şovunun jeneriğini izlerken adını gördüğünüz diğer profesyonelleri ifade eder.

Nasıl kullanılır? “Have you heard that David left the industry and moved to Nebraska?”

Bu yazıya katkıda bulunduğu için Christi'ye özel teşekkürler.

Kaliforniya'da bizimle İngilizce öğrenmeye ne dersiniz?Daha fazla bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi