GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Korece öğrenmek için 10 K-drama

Korece öğrenmek için 10 K-drama

Korece öğreniyorsanız, dili öğrenmek için en iyi araçlardan bazıları sadece birkaç tık uzağınızda. Kore dizileri dünya çapında çok popüler hale geldi ve bu dizileri düzenli olarak izlemek telaffuz, tempo ve kelime bilgisinde ustalaşmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca, iyi dostumuz altyazılar çok değerlidir; Korece karakterleri anlamanıza yardımcı olması için Koreceyi seçin veya Korece sesi takip etmenize yardımcı olması için ana dilinizi seçin.

İşte, büyüleyici dramalardan tüyler ürpertici gerilimlere ve büyüleyici aşklara kadar, Korece anlamayı, konuşmayı ve okumayı öğrenmenize yardımcı olacak en iyi K-drama seçimlerimizden bazıları.

1. Hospital Playlist

Scrubs'ı sevdiyseniz, beş doktor arkadaşın hayatlarını takip eden bu hastane temelli Kore sitcom'u dil becerilerinizi turbo şarj etmek için harika bir yol olabilir. Kullanma olasılığınızın düşük olduğu bazı tıbbi jargonlar öğrenebilirsiniz, ancak yine de bire bir ve grup konuşmalarını takip etme pratiği yapmak için harika olacaktır.

2. The World of the Married

Türkiye'de de Sadakatsiz olarak uyarlanarak çekilen bu dizi sıradan görünen evli bir çiftle açılıyor. Bir oğulları olan iki başarılı doktor - ne yanlış gidebilir ki? Aman Tanrım. Kore'nin en yüksek reytingli TV dizisinde ilişkiler ve yalanlar var, ihanet ve intikam var ve her bölümün çok güzel olduğuna inansanız iyi edersiniz.

3. Squid Game

2021'de Netflix'i kasıp kavuran bu diziyi henüz izlemediyseniz, nerede kaldınız? Bu sürükleyici ve distopik gerilimde, çaresiz yarışmacılar büyük miktarda para için yarışıyor ve kendilerini kelimenin tam anlamıyla onları öldürebilecek bir dizi oyunun içinde buluyorlar.

4. Extraordinary Attorney Woo

Amerikan hukuk dizilerini ne kadar da seviyoruz; Suits, How to Get Away with Murder ve Better Call Saul'u hepimiz yalayıp yuttuk, değil mi? Şimdi, izlenmesi gerekenler listenize Sıradışı Avukat Woo'yu ekleyin. Hareketli, ilginç ve kalp dolu bu dizi, Asperger hastası çaylak avukat Woo Young-woo'nun Seul'deki ilginç davaları ele almasıyla otizmin gerçeklerini saygıyla ele alıyor ve kutluyor.

5. Pachinko

Koreli göçmen bir ailenin dört kuşağını sevgi, güç, korku ve cesaretin hakim olduğu anlarda izleyen Pachinko, seçimlerimizin ve fedakarlıklarımızın hikayelerimizi nasıl belirlediğini araştırıyor. Aynı zamanda Japonya ve Kore arasındaki eski sömürgecilik ilişkisinin içerdiği bazı mücadelelere göz açıcı bir bakış ve etkileyici bir sinematografi sunuyor.

6. My First First Love

Yirmili yaşlarının başındaki beş iyi arkadaş, ilk aşklarının peşinden giderken flört ve arkadaşlığın tüm iniş çıkışlarını yaşarlar. Yaşadıkları pek çok durum size tanıdık gelecek ve film, özümsemekte fayda bulacağınız diyaloglar sunuyor. Oh, ve dördü de bir eve taşınıyor, bu da bize gerçek bir modern Friends enerjisi veriyor.

7. Behind Every Star

Fransız dizisi Call My Agent'ı sevdiniz mi? İşte bu Kore'nin o diziden uyarladığı bir yapım. Bir grup menajer ünlü müşterilerini mutlu etmeye çalışıyor ve tahmin edebileceğiniz gibi kendilerini her türlü beklenmedik durumun içinde buluyorlar. Çok kolay izlenebilir, böylece bir hafta sonuna çok fazla dil öğrenimi sığdırabilirsiniz.

8. The Glory

İntikam soğuk yenen bir yemektir derler, ancak The Glory hayranları en iyi intikamın K-drama şeklinde alındığını iddia ediyor. Bu karanlık ve sürükleyici dizide, genç bir kadın lisede kendisine zorbalık eden ve eziyet eden insanlardan kabus gibi bir intikam almak için yola çıkıyor. Hem tüyler ürpertici hem de bağımlılık yapıcı.

9. Mr. Sunshine

1900'lerin başında Kore'de yaşanan sınıf mücadelelerini tarihi bir fonda romantik bir dille anlatan Bay Günışığı, Kore'nin en çok izlenen dizilerinden bir diğeri. Yasak aşkın hikayesiyle birlikte sürüklenirken aynı zamanda bir tarih dersi de alacaksınız ve sizi koltuğunuzun ucunda tutacak bol miktarda hızlı tempolu aksiyon var.

10. Hello, Me!

37 yaşında olduğunuzu, kendinizi biraz kaybolmuş ve başarısız hissettiğinizi ve sonra 17 yaşındaki iyimser ve korkusuz halinizle karşılaştığınızı hayal edin. Bu oldukça tuhaf olmalı, değil mi? Ama bu hafif yürekli komedide Ban Ha-Ni'nin iyileşmek ve özgüvenini geri kazanmak için ihtiyacı olan şey tam da bu. Korece konuşma ve anlama konusunda kendinize olan güveninizi artırmak için ihtiyacınız olan şey de bu olabilir.

K-pop hayranı mısınız? Kore'de Korece öğrenin!Daha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi