GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Bu 5 ücretsiz podcast ile Almanca öğrenin

Bu 5 ücretsiz podcast ile Almanca öğrenin

Mükemmel bir Almanca konuşma yapmayı hayal ediyorsunuz, ancak buna olan bağlılığınız, hayatın geri kalanında yapılacak işlerin sisli bulutunun ardında hızla kaybolabilir. Her gün yabancı bir dil konuşma zorunluluğu olmadan, dil akıcılığı ulaşılamayacak olağanüstü bir zirve gibi görünüyor. Peki dil öğrenme ivmemizi nasıl hızlandırabilir ve Almanca akıcılığının o ulaşılmaz görünen yüksekliklerine nasıl ulaşabiliriz?

Podcast'ler! Almanların “Kopfkino” dedikleri yerdeki boş alanı sanal Almanca sohbetlerle beyninizi ıslatarak değerlendirin. Sinsi Almanca öğrenme anları yakalayın ve bu ücretsiz podcast'leri mümkün olan her yerde her gün dinleyin. İster trene binin ister yerel kafenizde kahvenizi yudumlayın.

Her gün ne yapıyor olursanız olun, kulaklarınıza kulaklık takmak için her zaman vakit vardır. İşte size Almanca öğrenmeye başlamanız için beş podcast.

1. Coffee Break German

Bu podcast tüm seviyeler için önceden paketlenmiş bir zevktir ve paket kahveniz kadar hazırdır. Coffee Break German, acelesi olanlar için yavaş, kahve molası uzunluğunda bir dil dersi sunuyor (ancak seride ilerledikçe, çekirdek öğütme, demleme süresi ve yavaş şeker karıştırmanın mola sürenizin bir parçası olduğuna inanıyorum).

Bu podcast'in yeniliği, dil öğrenme yolculuğunuzda asla yalnız hissetmemenizdir. İskoç sunucu Mark, düzenli bölümlerde Almanca öğretmeniyle birlikte çalışırken siz de onunla birlikte öğreniyorsunuz. Hatalar yapılıyor ve dersler alınıyor - ama Guten Tag demenin başlangıcından en ince gramer detaylarına ve kültürel içgörülere kadar birlikte öğreniyorsunuz.

Ve eğer kendinizi gerçekten Alman kültürüne kaptırıyorsanız, Alman “Kaffee und Kuchen” (kahve ve kek) geleneğini de benimseyebilirsiniz. O zaman lezzetli bir şeyler atıştırmak için zamanınız olacak ve hatta belki de pastanızı ne kadar büyük sevdiğinize bağlı olarak İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Çince, İsveççe ve İngilizce dillerindeki diğer projelerini de deneyebilirsiniz.

2. The Easy German Podcast

Bu kanalın felsefesi tamamen gerçek insanlardan ve doğal sohbetlerden öğrenmekle ilgilidir. Kanalın yolculuğu 2005 yılında, kanalın yaratıcısı Janusz'un Münster sokaklarında insanlarla selamlaştığı bir video kaydetmesiyle başladı. Video, Almanca öğrenmekte olan iki Vietnamlı öğrenciye yardımcı olmak için bir hediye olarak oluşturuldu. Bir yıl sonra videoyu YouTube'a yüklediğinde, kanalın ne kadar büyük bir popülerlik kazanacağının farkında değildi. Bugün, Easy German kanalına dil öğrenme uygulaması Seedlang, yeni başlayanlar için Super Easy German kanalı ve podcast'leri de dahil olmak üzere birçok yan proje eşlik ediyor.

Haftalık videolarda, sunucular Janusz ve Cari, yabancılarla anlamlı sohbetler başlatmak için Alman şehirlerinin sokaklarına çıkıyorlar, hepsi de anadili Almanca olanlardan öğrenebilmeniz için. İnsanlara “Kahvaltıda ne yedin?” gibi havadan sudan sorulardan “Hayatın anlamı nedir?” gibi varoluşsal açıdan zorlayıcı sorulara kadar her şeyi soruyorlar.

Dil öğrenenler için aynı düşündürücü ama anlaşılır içerik arzusuyla, haftalık podcast'leri hayranlardan gelen soruları ele alıyor ve kültür, yaşam ve sohbet etmek istedikleri diğer her şey hakkında geniş bir konu yelpazesini tartışıyor - hepsi sindirilebilir Almanca ile konuşuluyor. Hareket halindeyken öğrenmek için mükemmel bir yol.

3. Warum nicht?

Deutsche Welle ve Goethe-Institut tarafından sunulan bu podcast serisi, Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesi'nin standartlaştırılmış dil öğrenme seviyelerinde ilerlemenize yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Warum nicht? adlı podcast, otel kapıcısı olarak işe başlayan gazetecilik öğrencisi kurgusal karakter Andreas ile birlikte öğrendiğiniz dört seride sizi A0 seviyesinden B1 seviyesine taşıyor. Podcast, dilbilgisi alıştırmaları, çeviriler, kelime listeleri ve hatta becerilerinizi test etmek ve başvurmak için bir kitapla eşleştirilebilir.

4. News in Slow German

Adında “yavaş” kelimesi olabilir, ancak bu seçim gününüze hoş, ısırık büyüklüğünde bir dil öğrenme parçası getiriyor. Bir öğleden sonra kahve bisküvisi kadar kısa olan bu yayını düzenli olarak dinlememek için hiçbir nedeniniz yok.

News in Slow German, dünya hakkında bilmeniz gerekenleri sindirilebilir bir hızda yayınlıyor. Kısa bölümlerle kelime dağarcığınızı geliştirin, ardından nasıl ilerlediğinizi görmek için ayda bir kez haberleri doğal hızında izleyin.

5. Slow German mit Annik Rubens ile

Bir başka “yavaş” podcast olan Slow German, şaşırtıcı derecede hızlı bir şekilde öğrenmenizi hızlandırıyor. Ulusal radyo istasyonu Bayerischen Rundfunk için çalışan Alman sosyal medya uzmanı Annik Rubens, 2005 yılında kendi podcast'ini kurdu. Almanca öğretmeni olduğunu iddia etmese de, dil öğrenenlere yardımcı olma konusundaki dostane yaklaşımı ona büyük bir podcast başarısı getirdi.

Bölümlerini “Yiyecek ve İçecek”, “Sanat ve Kültür” ve “Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği” gibi temalara ayıran podcast, bilinmesi gereken belirli alanlarda kelime dağarcığınızı geliştirmenin basit bir yolunu sunuyor.

Almanca becerilerinizi geliştirmeye devam edinBizimle eğitim alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi