GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Bu yaz keşfedilecek 13 LGBTQIA+ dostu şehir

Bu yaz keşfedilecek 13 LGBTQIA+ dostu şehir

Mutlu Pride ayı! Haziran ayının LGBTQIA+ topluluğunu tanımaya ve kutlamaya adanmış bir ay olması nedeniyle, queer dostu atmosferleri ve eğlenceli Onur Kutlamaları ile bilinen dünyanın en iyi şehirlerinden bazılarını listeledik. İster dinlendirici bir tatil noktası, ister yeni bir kültür keşfetmek için bir şehir, isterse de Pride şenliklerine katılmak için bir yer arıyor olun, bu şehirlerin hepsinin size sunabileceği özel bir şey var.

İşte bu yaz keşfedebileceğiniz, hoş karşılandığınızı, ilham aldığınızı ve kendiniz olmakta özgür olduğunuzu hissedebileceğiniz bazı inanılmaz şehirler.

1) New York Şehri, ABD

New York şehri genellikle dünyanın kuir başkenti olarak adlandırılır. West Village, Stonewall Inn'de modern kuir hakları hareketinin doğduğu yerdir. New York'ta her Haziran ayında düzenlenen Onur Yürüyüşü milyonlarca katılımcı ve izleyiciyi çekmekte, bu da onu dünyanın en büyük ve en neşeli Onur gösterilerinden biri haline getirmektedir. Onur Yürüyüşü'nün ötesinde NYC kültürlerin ve kimliklerin kaynaştığı bir potadır. Şehirde müzeler ve kültür kurumlarından Hell's Kitchen ve Chelsea gibi LGBTQIA+ dostu mahallelere kadar her şey var.

2) Londra, İngiltere

Londra, tarihi LGBTQIA+ bölgesi Soho'dan Camden'in eklektik havasına kadar herkesin hoş karşılandığı kapsayıcı bir yerdir. Soho, günümüzde birçok mağaza, restoran ve bar ile kuir topluluğunun merkez üssü olmaya devam etmektedir. Şehrin Pride etkinliği, Londra'nın merkezinde bir geçit töreni ve ikonik Trafalgar Meydanı'nda bir festivalle sonuçlanan Avrupa'nın en büyüklerinden biridir.

3) St Julian's, Malta

Malta, Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri olmasına rağmen kapsayıcılığı, miras alanları ve güzel plajlarıyla ünlüdür. Malta, eşitliği ve kuir topluluğuna yönelik politikaları nedeniyle Rainbow Index tarafından 8 yıldır Avrupa'da 1 numara olarak gösterilmektedir. Malta'daki St Julian's, LGBTQIA+ gezginler için gizli bir mücevher olabilir. Bu Akdeniz adası muhteşem manzaralar, güzel plajlar ve sıcak bir atmosfer sunmaktadır. Bu büyüleyici destinasyonun rahat havasının ve kapsayıcı ruhunun tadını çıkarın.

4) Berlin, Almanya

Berlin uzun ve büyüleyici bir LGBTQIA+ tarihine sahiptir. Benzersiz kültüründen hareketli gece hayatına kadar şehir, dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken eklektik ve çağdaş bir sahneye ev sahipliği yapmaktadır. Birçok kuir dostu semte sahip olan Schöneberg, ziyaret etmeye değer çok sayıda bar, kulüp ve kültürel mekan sunmaktadır. Berlin ayrıca bir ay boyunca onur yürüyüşü düzenlemektedir, bu Temmuz ayındaki yürüyüş etkinliğin 40. yılını kutlayacaktır.

5) Los Angeles, ABD

Los Angeles dünyanın eğlence başkentidir ve canlı kuir sahnesi burayı yerel yaratıcılığı ve çeşitliliği keşfetmek için harika bir yer haline getirir. Batı Hollywood ya da WeHo, Los Angeles'taki LGBTQIA+ yaşamının merkez üssüdür ve burada keşfedilecek sayısız yer bulabilirsiniz. Gerçekten unutulmaz bir deneyim için Latin esintileri taşıyan yıllık LA Pride haftalarını kaçırmayın. Etkinlikte birçok kültürel etkinlik, konserler, partiler ve büyük bir geçit töreni yer almaktadır.

6) Barselona, İspanya

İspanya uzun zamandır LGBTQIA+ hakları konusunda ön saflarda yer almaktadır. Ülke, kendini nonbinary ve trans olarak tanımlayanlar da dahil olmak üzere queer topluluğu için eşitlik ve koruma sağlayan çok sayıda yasaya sahiptir. Barselona'nın sıcak ve canlı queer sahnesi, Avrupa'nın en büyük LGBTQIA+ mahallelerinden biri olan tarihi bir bölge olan Eixample etrafında toplanmıştır. Burada çeşitli kuir dostu barlar, kafeler, mağazalar ve restoranlar bulacaksınız.

7) Amsterdam, Hollanda

Amsterdam, tarihi cazibesi ve LGBTQIA+ hakları ve kapsayıcılığına yönelik ilerici tutumuyla bilinir. Şehrin yıllık Onur Kutlaması olan Amsterdam Pride, güzelce dekore edilmiş teknelerin şehir kanallarında seyrettiği kanal geçit töreniyle benzersizdir. Amsterdam'ın canlı kuir kültürünü ve gece hayatını tatmak için Reguliersdwarsstraat mahallesinde bisiklet sürün.

8) Kopenhag, Danimarka

Danimarka kuir dostu, kapsayıcı kültürüyle tanınmaktadır ve dünyada eşcinsel birliktelikleri tanıyan ilk ülke olmuştur. Kopenhag, 1950 yılında Avrupa'nın ilk açık kuir barına ev sahipliği yaparak dünyanın en kabul edici şehri olarak adlandırılmıştır. Şehrin çok çeşitli kültürel ortamı, güzel mimarisi ve sıcakkanlı yerel halkı burayı görülmeye değer kılmaktadır. Kopenhag'ın Onur Haftası Ağustos ayında gerçekleşir ve geçit törenlerine, konuşmalara ve partilere ev sahipliği yapar. LGBTQIA+ barları ve kafeleriyle bilinen Indre By'daki Studiestræde'ye mutlaka göz atın.

9) Brighton, İngiltere

Bohem atmosferiyle tanınan Brighton, dinamik bir LGBTQIA+ sahnesine ev sahipliği yapmaktadır. Sahil kentinin sunabileceği çok şey vardır - sahilde dinlenin, sokakları gezin ve kendinizi şehrin sıcak havasına bırakın. Brighton, özellikle Kemptown bölgesinde kuir dostu barlar, kafeler ve mağazalarla doludur. Şehir Ağustos ayındaki Pride şenlikleriyle ünlü olsa da Brighton yıl boyunca çeşitliliği keşfetmek ve kutlamak için harika bir yerdir.

10) Toronto, Kanada

Kanada, Kuzey Amerika'nın en liberal ülkesidir ve Toronto kapsayıcılığı ve dostane atmosferi ile tanınmaktadır. Toronto'nun ikonik LGBTQIA+ bölgesi olan Church and Wellesley Village, canlı barlar, havalı kafeler ve şık butiklerle doludur. Şehirde, ünlü Onur Haftası ve yürüyüşü gibi kuir topluluğunu kutlayan çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Toronto'nun cazibesi, zengin çeşitliliği ve çok kültürlü sanat sahnesi ile birleştiğinde, listenize eklemek için mükemmel bir şehir haline geliyor.

11) Sidney, Avustralya

Avustralya uzun zamandır kuir topluluğu için sıcak bir yer olmuştur ve özellikle Sidney, kapsayıcılığı ile küresel bir ün kazanmıştır. Güney yarımküredeki yaz mevsiminden yararlanın ve Sidney'in Gey ve Lezbiyen Mardi Gras'ını ziyaret edin, LGBTQIA+ Pride'ı ve çeşitliliğinin dünyaca ünlü bir kutlaması. Şehrin merkezindeki göz kamaştırıcı Darlinghurst gibi canlı queer mahalleleri gece hayatı, sanat, yemek ve alışverişi bir araya getiriyor.

12) Mexico City, Meksika

Yıllar geçtikçe Meksika, toplumu korumak ve desteklemek için politikalar uygulayarak giderek LGBTQIA+ dostu bir ülke haline gelmiştir. Ülkenin en büyük ve en ilerici şehirlerinden biri olan Mexico City, zengin tarihi, modern kültürü ve heyecan verici mutfağı harmanlamaktadır. Şehrin Zona Rosa mahallesi, birçok kulüp, bar ve kültürel mekanı barındıran kuir gece hayatının kalbidir. Mexico City'nin Onur Yürüyüşü her Haziran ayında gerçekleşir. Dünyanın en büyüklerinden biridir ve her yıl bir milyondan fazla insanı fiesta'ya katılmaya çeker.

13) Cape Town, Güney Afrika

Cape Town sadece Afrika'nın en kuir dostu şehirlerinden biri olarak değil, aynı zamanda nefes kesici doğal güzelliği, güneşli havası ve çarpıcı plajlarıyla da ünlüdür. Şehir, özellikle LGBTQIA+ yaşamının merkezi olan De Waterkant mahallesinde bir dizi bar, kulüp ve restorana ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin fotoğraflamaya değer manzaraları ve çeşitli kültürel olanakları, burayı LGBTQIA+ ziyaretçiler için popüler ve kabul edilebilir bir cennet haline getirmektedir.

Yurt dışında yeni kültürleri keşfedinDaha fazla bilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi