GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Londra'yı ziyaret etmeden önce izlemeniz gereken 10 ikonik film

Londra'yı ziyaret etmeden önce izlemeniz gereken 10 ikonik film

Londra, her biri dinamik 'Büyük Duman'ın farklı bir yönünü yakalayan ikonik filmler için uzun zamandır efsanevi bir ortam olmuştur. Birleşik Krallık'ın başkentine bir ziyaret planlıyorsanız, şehirde geçen filmleri izlemek Londra'daki yaşamın önizlemesini görmek için harika bir yoldur. İlginizi çekecek pek çok farklı tür vardır ve bu, seyahatiniz için heyecanlanmanın harika bir yoludur.

İşte Londra'da geçen ve dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere bu inanılmaz şehri keşfetmeleri için ilham veren 10 ikonik film.

1. Notting Hill

Birçokları tarafından gelmiş geçmiş en ikonik romantik komedilerden biri olarak kabul edilen Notting Hill , Londra'nın batısındaki bu bölgeyi haritaya yerleştirdi. Beceriksiz ama çekici Hugh Grant, Portobello Road çevresindeki renkli pazar sokaklarında film yıldızı Anna Scott'ın (Julia Roberts tarafından canlandırılan) sevgisini kazanan seyahat kitapçısı sahibi Will'i canlandırıyor. Film, bölgenin ilginç karizmasını mükemmel bir şekilde yakalıyor ve hala her hafta oradaki yerel bir sinemada oynuyor.

2. V for Vendetta

Ünlü çizgi roman yazarı Alan Moore'un grafik romanından uyarlanan V for Vendetta, 'V' adlı intikamcı bir kanunsuzun hikâyesidir. Burada sunulan Londra, eski Viktorya dönemi dilini karanlık fütürizmle harmanlayan distopik bira lternatif gerçekliktir. Ayrıca izleyicilere, her yıl Kasım'da ya da civarında gerçekleşen bir havai fişek gösterisi olan Bonfire Night (Şenlik Ateşi Gecesi) geleneği hakkında bir fikir vermektedir.

3. Bridget Jones'un Günlüğü

Helen Fielding'in çok satan romanından uyarlanan Bridget Jones'un Günlüğü, otuzlu yaşlarındaki karakterin kaotik hayatını ve aşk arayışını konu alıyor. Tüm komik anların ortasında, Londra bu çok ilişkilendirilebilir kahraman için mükemmel bir zemin sunuyor. Hugh Grant ve Colin Firth 'ün bir West End restoranında It's Raining Men şarkısı eşliğinde epik bir yumruk yumruğa kavga etmesini kim unutabilir?

4. Uzaylıların Şafağı

Güney Londra'daki bir arazide kendilerini tuhaf uzaylılara karşı savunan bir grup gencin etrafında geçen bu korku-komedi mizah, aksiyon ve özgünlükle dolup taşıyor. Oyuncuların çoğu, daha sonra Star Wars'ta ün kazanan John Boyega da dahil olmak üzere yerel okullardan ve tiyatro kulüplerinden seçildi.

5. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana

Lock, Stock (yaygın olarak anıldığı şekliyle) Londra'nın Doğu Yakası'nın hard-boiled kültürünün derinliklerine inen heyecan verici bir film. Acı verici derecede muğlak bir sonla biten patlayıcı hikâye baştan sona kıvrım kıvrımdır. Sıklıkla taklit edilen ancak nadiren eşleştirilen bu film, Ritchie'nin popüler devam filmi Snatch de dahil olmak üzere daha sonraki klasiklerin yolunu açtı.

6. Kingsman Gizli Servis

Sadece İngiltere'de geçen bir filmde şemsiyeler silah olarak kullanılabilir. Kingsman çok eğlenceli, casusluk türüne yeni bir soluk getiriyor ve taze bir dokunuş sağlıyor. Londra'nın kimliğinin her iki tarafıyla da oynuyor: centilmen İngiliz casus stereotipi ve Londra gençlik kültürünün daha ayakları yere basan bir tasviri. Ve Samuel L. Jackson'ın yan şapka takan muhteşem kötü adamını kim unutabilir ki?

7. The Parent Trap

Disney'in bu en sevilen filmi, ayrı yaşayan ebeveynleri tarafından birbirlerinden ayrılan iki tek yumurta ikizinin hikâyesini anlatıyor. Yaz kampında tesadüfi bir karşılaşma ikiliyi yeniden bir araya getirir ve durumlarının farkına varırlar. Biri Kaliforniya'da diğeri Londra'da olmak üzere birbirlerinin nasıl yaşadığını keşfetmek için yer değiştirmeye karar verirler ve bir yandan da ebeveynlerinin ilişkilerini onarmaya çalışırlar. Burada, kırmızı otobüs yolculukları, Big Ben'in önündeki alışveriş çılgın lıkları ve Kensington'daki bir şehir evinin montajlarıyla tamamlanmış bir kartpostal Londra tasviriyle karşı karşıyayız.

8. Dün Gece Soho'da

Ebeveyn Tuzağı'nda gördüğümüz masalsı Londra'dan çok farklı olan Edgar Wright'ın, 1960'ların karanlık yeraltı dünyasına zaman yolculuğu yapan bir sanat öğrencisini konu alan psikolojik gerilimi heyecan verici. Nemli, neon ışıklarıyla ıslanmış Soho, bu dönemde pek çok insanın sahip olduğu göz alıcı Londra imajıyla tam bir tezat oluşturuyor. Sürükleyici hikaye, son yılların en iyi twistlerinden biriyle sona eriyor. Günümüz ortamı için kullanılan tüm mekânları keşfetmek de eğlenceli (Carlisle Caddesi'nin efsanevi Toucan Pub'ına selam olsun).

9. Aşk Her Yerde

Love Actually, tatil sezonu boyunca farklı karakterler etrafında şekillenen birden fazla hikayeyi takip ediyor. Festival döneminde hayranların favorisi olan bu eğlenceli romantik komedi, mizahı, kalbi ve derinliğiyle tanınıyor. Hugh Grant, Emma Thompson ve Keira Knightley gibi yıldızlarla dolu oyuncu kadrosuyla, büyüleyici karakterlerin hayatlarının içine çekileceksiniz. Bu aşk dolu İngilizlerin Noel zamanı yaşadıkları zorluklara ve sıkıntılara tanık olurken Londra sahnenin merkezinde yer alıyor.

10. 28 Gün Sonra

Danny Boyle'un 2002 tarihli bu kült-korku klasiği Londra'yı daha önce hiç görülmemiş bir şekilde gösterir: bomboş. Bir zombi kıyametinin yaşandığı komadan çıkan Jim (Cillian Murphy tarafından canlandırılan), tamamen terk edilmiş başkentte dolaşır. Büyüleyici derecede alışılmadık bir an olan bu sahnenin çekimi için Westminster Köprüsü çekimlerin erken saatlerinde trafiğe kapatıldı. Filmin başındaki bu tüyler ürpertici sahne, hikayenin geri kalanı için ürpertici bir ton oluşturuyor.

Londra'nın bu sinematik tasvirlerine dalın ve gerçeği deneyimlemeye hazır olun!

Londra'da yaşamı deneyimleyinYurtdışında eğitim alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi