GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

En tuhaf isme sahip 12 Londra metro durağı

En tuhaf isme sahip 12 Londra metro durağı

Resmi olarak Londra Metrosu olarak bilinen, ancak yerel halk tarafından (tünellerin şekli nedeniyle) Tube olarak bilinen bu sistem, dünyanın en büyük üçüncü metro sistemidir, her yıl aya gidip gelmeye eşdeğer 90 seyahat gerçekleştirir ve bu büyük şehrin dört bir yanındaki 11 güzergahta 270 istasyona hizmet verir. Bu istasyonlardan bazılarının son derece tuhaf - ve şaşırtıcı - isimleri var ve biz de en tuhaflarına ışık tutmak için buradayız.

İşte en tuhaf isimlere sahip Londra metro durakları:

1. Swiss Cottage

Londra'nın İsviçre ile ne ilgisi var dediğinizi duyar gibiyim. Bu istasyon adını hemen yanında bulunan, orijinal adı Swiss Tavern olan ve daha sonra Swiss Cottage olarak değiştirilen bardan almıştır. 1800'lü yılların ortalarında inşa edilen pub, o dönemde bazı evlerin inşa edildiği popüler İsviçre kır evi tarzında inşa edilmiştir.

2. Covent Garden

Bu ilginç çünkü insanlar adını HER ZAMAN yanlış anlıyor: Convent değil Covent. Kafa karıştırıcı bir şekilde, aslında "Convent of Westminster" adında keşişler için duvarlarla çevrili bir bahçeydi, ancak 13. yüzyılda manastır anlamına gelen Anglo-Fransız terimi covent ile tanınmaya başladı.

3. Elephant & Castle

İspanyol ve İngiliz kraliyet ailelerinin yüzlerce yıldır birbirleriyle bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz? Londra'nın güneyindeki bu mahallenin adının, bölgede yaşamış olan ya da olmayan iki İspanyol prensesine atıfta bulunan La infanta de castilla teriminden geldiği söylenmektedir. Daha sonraki iddialara göre bu isim bir demircinin mührü (bir fil ve bir kaleden oluşan), ancak her iki durumda da bu isim Londra'daki en havalı ve en eşsiz isimlerden biri.

4. Angel

Swiss Cottage gibi Angel mahallesi de adını 1600'lü yıllardan beri var olan Angel Inn adlı bir tavernadan almaktadır. Meyhane hala duruyor, ancak bir zincir restoran tarafından devralındı, bu yüzden bunu ne kadar az tartışırsak o kadar iyi.

5. Barbican

Bu istasyon, hemen yanı başındaki konut bölgesine atıfta bulunmaktadır. Bu isim eski Latince bir kelime olan ve müstahkem kale kapısı anlamına gelen barbacana'dan gelmektedir. İkinci Dünya Savaşı sırasında bölgedeki evler yıkılınca, bölge Brütalizm adı verilen işlevsel ve sert bir mimari tarzda yeniden inşa edilmiştir. Ayrıca bir sahne sanatları merkezi de var, yani güzel.

6. Maida Vale

Bunu yazılı olarak görmeden yüksek sesle söylemek, sanki tüm bölge biradan yapılmış gibi, ismin biradan yapılmış gibi duyulmasına neden olur. Gerçekte ise, adını “Maida'nın kahramanı” olarak bilinen St John adlı yerel bir kahramandan alan The Maida adlı bir pub'dan (İngilizcede meyhane anlamına gelmektedir) almaktadır.

7. Cockfosters

Evet, bu kulağa kaba geliyor. Biz biliyoruz. Bu istasyonu Londra'nın kuzey ucunda, Piccadilly hattının son durağı olarak bulacaksınız. İsim ya yerel bir aileden ya da bölgede bulunan bir evden geliyor - kimse emin değil. Görünüşe göre isimler 'baş ormancı' anlamına geliyor ('cock' 'şef' anlamına gelebilir) ama dürüst olmak gerekirse dinlemek için kıs kıs gülmekle çok meşgulüz.

8. East India

Hiç arkadaşlarınıza uçağa binmeden “Doğu Hindistan'a” gideceğinizi söylediniz mi? Artık söyleyebilirsiniz! Londra'nın doğusundaki DLR (Docklands Light Railway) üzerindeki bu istasyon, adını Hindistan ile ticaret yapan gemilerin yüklerini boşalttıkları Doğu Hindistan Rıhtımı'ndan alıyor.

9. Brick Lane

Yollar tabii ki tuğladan yapılmıştır. Yine de bu cadde adını 15. yüzyıldan itibaren burada gerçekleşen tuğla ve kiremit üretiminden almaktadır. Şimdi ise cadde boyunca sıralanan birçok Hint restoranının lezzetli körileriyle ünlüdür. Bonus bilgi: eskiden Whitechapel Lane olarak adlandırılırdı, ancak biz Brick Lane'i tercih ediyoruz çünkü söylemesi daha hızlı.

10. Park Royal

Bu istasyonun adının bir anlamı yok çünkü park yok ve hiçbir kraliyet sarayının yakınında değil. Aslında burayı Londra'nın batısında, Ealing ve Acton'un kuzeyinde bulabilirsiniz. Adının 1903 yılında Kraliyet Tarım Derneği tarafından bölgede açılan bir gösteri alanından geldiği ortaya çıktı. Gösteri alanı sadece üç yıl sonra kapandı, ancak isim kaldı.

11. Cyprus

Londra'nın istasyonlara rastgele ülkelerin isimlerini verme alışkanlığını sürdüren Londra'nın doğusundaki DLR'ın bu durağı, adını Akdeniz adasından alan Kıbrıs'ın yakınlardaki Viktorya dönemi konut bölgesine hizmet vermektedir. Ayrıca gerçek Kıbrıs'tan çok daha az güneşli ve heyecan verici. Sizi kırdığım için üzgünüm.

12. Crystal Palace

Tamam - bu teknik olarak Tube ağında değil (bunun yerine Overground adı verilen hafif demiryolu ağında), ancak adı o kadar tuhaf ki onu dahil etmek zorunda kaldık. Hikaye zamanı için hazır mısınız? Başlayalım: 1851 yılında Londra, Hyde Park'ta Büyük Sergi'ye ev sahipliği yaptı ve Kristal Saray olarak bilinen saray benzeri devasa bir ahşap ve cam salon inşa etti. Sergiden sonra salon yıkılarak güney Londra'da yeniden inşa edildi ve bölgeye - ve metro istasyonuna - adını verdi. Olay örgüsü değişti: 1930'larda tüm bina yandı. Trajik.

Bizimle Londra'da İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi