GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Londra'ya taşınmadan önce bilmeniz gereken 8 şey

Londra'ya taşınmadan önce bilmeniz gereken 8 şey

Kararınızı verdiniz: dünyanın en heyecan verici ve ilginç şehirlerinden biri olan Londra'ya taşınıyorsunuz. İster taşınmanız yakın olsun isterse aklınızın bir köşesinde sadece belli belirsiz bir proje olsun, işte size İngiltere'nin başkentine geçişinizi kolaylaştıracak bazı bilinmesi gerekenler. Yerel tuhaflıklar, paketleme tavsiyeleri, bağlantı, yeknesak evrak işleri - her konuyu içeren rehberimizi inceleyin...

1. Bağlantıda kalmak

Yeni bir şehre taşınırken bağlantıda kalmak çok önemlidir ve kendinizi daha az kaybolmuş hissetmenize yardımcı olabilir. Londra'ya vardığınızda yerel bir kullandıkça öde SIM kartı veya daha uzun süre kalacaksanız ve özel gereksinimleriniz varsa (yurtdışını aramak, büyük dosyalar gönderebilmek vb.) bir veri planı satın alın. (Ücretsiz) Wi-Fi yeterli olacaksa, havaalanlarının ve çoğu kurumun kişisel verileriniz karşılığında belli bir süre ücretsiz Wi-Fi sunduğunu unutmayın.

2. Uygulamalar hayatınızı kurtaracak

Şehirdeki yolculuğunuzu rota, zaman ve fiyat göstergeleriyle haritalamak için Citymapper 'ı kullanın. Hailo 'yu kullanarak bir taksi için ön rezervasyon yapın veya Uber ile istediğiniz zaman şehrin herhangi bir yerine yolculuk sipariş edin. En iyi kısmı mı? Nakit gerekmez, tüm ödemeler önceden kayıtlı kredi kartınızla yapılır. Canınız Kore yemeği mi çekti? Deliveroo ile en sevdiğiniz bibimbap'ı kapınıza kadar teslim alın. Hava durumu tahminleri için Met Office 'i ve şehrinizde gerçekleşen tüm havalı şeylerden haberdar olmak için Dojo veya Great Little Place City Guide 'ı indirmeyi unutmayın.

3. Oyster Kart

Muhtemelen Oyster Card' ı duymuşsunuzdur - bu kontör yüklenilen seyahat kartı size Londra metrosunun ve otobüs sisteminin kapılarını açacaktır. İnternetten veya herhangi bir metro istasyonundan satın alabilirsiniz. Ama isterseniz temassız özellikli kartlar ile de bu sistemleri kullanabilirsiniz. Londra'da toplu taşıma dokuz bölgeye yayılmıştır ve artık 24 saat hizmet vermektedir: Gece metrosu ve otobüs hatları Londra'nın merkezini şehrin dış mahallelerine bağlar. Sportif insanlar ise Santander Cycles'ı takdir edecektir, kısa yolculuklar için self-servis bisikletler £2'dan başlayan fiyatlarla mevcuttur. Siyah taksiler, taksiler ve Uber araçları da şehirde gideceğiniz yere varmanıza yardımcı olacaktır.

4. Kağıt hala önemli

Hayallerinizdeki daireyi kiralamanın eşiğindesiniz ama kendiniz olduğunuzu kanıtlayacak kimliğinizi bulamıyor musunuz? Tüm önemli belgelerinizi yanınıza aldığınızdan, İngilizceye çevrildiğinden ve gerektiğinde onaylandığından emin olun. Kimlik fotoğraflarınızın yanı sıra belgelerinizin dijital ve kağıt kopyalarını da hazır bulundurun, böylece her zaman yanınızda olabilirler. Hızlı bir kontrol listesi: fotoğraflı bir kimlik, banka hesap özetleri, çalışma belgesi (çalışıyorsanız), önceki işvereninizden bir referans ve basılı özgeçmişler (aktif olarak iş arıyorsanız), kalacak bir yer bulduğunuzda adres kanıtı (örneğin adınıza düzenlenmiş bir elektrik faturası) ve üniversitedeki yerinizin kanıtı (öğrenciyseniz).

5. Londralılar kendi kurallarına göre oynar

Tilkiler, kırmızı ışıkta geçme ve posta kodlarının ortak noktası nedir? Londra'ya taşındığınızda bunların hepsine aşina olmanız gerekecek. Tilkiler mi dediniz? İngiltere'nin başkenti kızıl tilkilerle doludur. Parklarda ve arka bahçelerde bir tanesine rastlamak hiç de nadir değildir. Yaya geçidi mi? Çoğu Avrupa ülkesinde yasa dışı olsa da, Londra'da suçluluk duymadan kırmızı ışıkta geçebilirsiniz (sadece yapmadan önce bakın!). Ve çoğu ülkenin aksine, İngiliz posta kodları oldukça ayrıntılıdır. Pergel noktalı bir bölge kodu ve bir alt bölge seri numarasından oluşurlar - örneğin SE1 8SE - ve kişinin sosyoekonomk statüsünün gerçek bir göstergesi olabilirler - bazı posta kodları sadece 'posh'luk göstergesidir.

6. NHS kutsaldır (ve aile hekiminiz de öyle)

Buraya geldiğinizde halletmeniz gereken birkaç sıkıcı ama çok önemli şey var: Yerel pratisyen hekiminize veya aile hekiminize kaydolmak bunlardan biri. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Bir adresiniz ve ikamet belgeniz olduktan sonra, Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) sitesini kullanarak posta bölgenizdeki bir muayenehaneyi bulun ve ardından kayıt olun. İşte - o kadar da zor değili değil mi?

7. Her zaman hazırlıklı gelin

Londra yılda Milano veya Barselona'dan daha az yağış almasına rağmen (inanması zor ama gerçek!), bu yağmur daha fazla yağmurlu güne yayılır, bu yüzden sürekli yağmur yağıyormuş gibi hissedilir. Yanınıza su geçirmez kıyafetler, bir “brolly” (şemsiye) ve soğuk günler için sıcak tutan ceketler aldığınızdan emin olun.

8. İş konusunda nerede durduğunuzu bilin

Londra'ya öğrenci olarak taşınıyorsanız, büyük olasılıkla okulunuz veya üniversiteniz size kaydınızı yaptırmak için atmanız gereken adımlarla ilgili belgeleri içeren bir hoş geldiniz paketi göndermiştir veya kayıt sürecinde size yardımcı olabilir. Ancak Birleşik Krallık'ta çalışmak bazı özel belgeler gerektirir: Londra'ya vardığınızda, bir işe başlamak için Ulusal Sigorta numarası başvurusunda bulunun.

Bizimle Londra'da dil eğtimi alın. Pişman olmayacaksınız, söz veriyoruz.Daha Fazla Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi