GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Malta’da Gezebileceğiniz En İyi 10 Plaj

Malta’da Gezebileceğiniz En İyi 10 Plaj

Bajja, Malta dilinde plaj anlamına geliyor ve Nisan ile Ekim ayları arasında Malta'da olmayı planlıyorsanız, ziyaretinizin büyük bir kısmını çok sayıdaki güzel bajjiet'ten (plajların çoğulu) birinde geçirmeyi planlıyorsunuz demektir. Herkesin Akdeniz'deki favori takımadasında muhtemelen ziyaret edebileceğinizden daha fazla plaj vardır, peki nereden başlamalısınız? Cevabı burada - 10 plajla, daha spesifik olmak gerekirse:

1. Ramla Koyu

Bu benim favorilerimden biri. Gozo adasında yer alıyor ve ayak parmaklarınızın rahat edeceği en güzel ve en yumuşak kumlara sahip. Malta dilinde plajın adı Ramla l-Hamra, yani Kırmızı Plaj anlamına geliyor ve eşsiz turuncu-kırmızı renkli kumunu gördüğünüzde çok mantıklı görünüyor. Plaj boyunca eğlenmeye ara vermek isterseniz, Ramla Koyu'na bakan uçurumun üzerinde bulunan ünlü Calypso Mağarası'na göz atın. Oraya ulaşmak kısa bir yürüyüş mesafesindedir, ancak manzara gerçekten muhteşemdir - spoiler uyarısı veriyoruz.

2. Blue Lagoon

Comino adası sadece 3,5 kilometrekarelik bir alana sahip olmasına rağmen, Instagram hesabınızı kısa sürede dolduracak bu delicesine mavi renkli suları sunuyor. Kalabalıktan kaçınmak için sabah erkenden oraya gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. Daha sonra adayı ve daha tenha bölgelerini keşfedin - şnorkelle yüzmek için mükemmel olan bazı yerler var - berrak mavi su ve her türlü su altı vahşi yaşamını (muhtemelen Nemo’yu bile) kapsıyor.

3. Honodoq ir-Rummien

İngilizce'de nar hendeği anlamına gelen ve Gozo'nun güneyinde yer alan bu yerde, Comino'nun daha güzel manzaralarını görmek için fotoğraf makinenizi hazır bulundursanız iyi olur. Honodoq ir-Rummien, şaşırtıcı derecede berrak suyu ve çevresindeki çok sayıda doğal mağara nedeniyle yüzme, dalış ve şnorkelle yüzme için popüler bir noktadır. Kıyı şeridi boyunca, antik Roma tuzla havuzlarını bulacaksınız - güneşi içinize çekerken tarih dersinizi almak için mükemmel. #harika

4. Anchor Körfezi

Burası adanın kuzeybatısındadır ve plajdan çok Temel Reis Köyü ile tanınır: Anchor Bay, Robin Williams'ın başrolünü oynadığı 1980 yapımı Temel Reis müzikalinin setiydi ve o zamandan beri büyük bir turistik cazibe merkezine dönüştü. Koyun kendisi genellikle diğer plajlar kadar kalabalık değildir, ancak bölgenin uçurumları, kayaları ve mağaraları muhteşem yüzme ve dalış gezileri için idealdir.

5. Altın Koy

Genellikle bir şeyin önüne altın sözcüğünü koyduğunuzda, bu o şeyi daha süslü ya da lüks göstermek içindir; altın bir boya kalemi ya da altın bir köpek tasması gibi. Altın kelimesini eklemek tek başına bu plajın hakkını vermiyor. Adını ben koyacak olsaydım, daha çok şöyle bir isim seçerdim: Malta'nın Gelmiş Geçmiş En Muhteşem Plajı. (Ama ne yazık ki adını ben koymadım.

6. Dwejra Körfezi

Gozo'ya dönecek olursak, buradaki en ünlü yerlerden biri Azure Penceresi'dir: Denizin içinde pencereye çok benzeyen büyük bir kaya oluşumu. Ancak pek çok insanın bilmediği şey, pencerenin hemen yanında küçük bir yüzme alanı olduğudur. Biraz gizlidir, ancak bu derin dalış havuzundan yararlanan tüplü dalgıçları mutlaka gözlemlemenizi öneririm.

7. Mgarr ix-Xini Plajı

Küçük bir dere ve dik kenarlı doğal bir vadinin yanında küçük ama güzel bir koydur. Mgarr ix-Xini Plajı Gozo'dadır ve en tenha plajlardan biridir - biraz huzur ve sükûnet için mükemmeldir. Bu bir sürpriz olmamalı, ancak burada daha fazla berrak su, daha fazla şnorkel fırsatı ve daha fazla sualtı vahşi yaşamı bulacaksınız. (Eğer bunlar ilginizi çekmiyorsa: Manzaralı kaya tırmanışına ne dersiniz?)

8. Cennet Koyu

Cenneti bulmak için bir arayış içindeyseniz, başka yere bakmanıza gerek yok: Cennet Plajı adını boşuna almamıştır ve bu plajda muhteşem manzaralar, doğal mağaralar ve Instagram'ınızın kaldırabileceğinden çok daha fazla güzellik bulunmaktadır. Maltalılar sürekli paranoya yaşamadan yüzebilmeniz için denizanası ağları da kurdular, bu da deneyimi çok daha eğlenceli hale getiriyor. Cildiniz bütün gün suda kalmaktan yeterince kırışmışsa, bir ya da iki yürüyüşle cennet gibi bölgeyi keşfedebilirsiniz.

9. Ghajn Tuffieha

Eğer ince kumlu bozulmamış plajlar size göreyse, burada turnayı gözünden vurmuşsunuz demektir: Bazen Riviera olarak da adlandırılan Ghajn Tuffieha, Altın Körfez'in yanında yer alır ve sadece dik bir merdivenle (neredeyse 200 basamak!) ulaşılabilir, ancak buna değer! Su ve fotoğrafçılıkla ilgili her türlü aktivite için mükemmel olan bir başka doğal plajdır: Pek çok ziyaretçi sörf için gelir ve nefes kesici gün batımları için burada kalır.

10. Mellieha Koyu

Daha fazla kuma mı ihtiyacınız var? O halde dikkatinizi Malta'nın en büyük ve muhtemelen en popüler kumsalına yöneltin: Ghadira Körfezi olarak da bilinen Mellieha Körfezi, tüm gezinme ve ayak bileği derinliğinde suda gezinme ihtiyaçlarınız için ideal bir sığ suya sahiptir. Karada bazı aktiviteler yapmak istiyorsanız, her türlü küçük memeliye, sürüngene ve kuşa ev sahipliği yapan yakındaki Ghadira Doğa Koruma Alanı'na göz atabilirsiniz.


EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet