GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Malta'nın 10 gizli cevheri

Malta'nın 10 gizli cevheri

Malta'nın şaşırtıcı derecede berrak sularının tadını çıkarabileceğiniz gizli plajları bulmaktan, manzaralı bir fincan kahve bulmak veya gece geç saatlerde pastizzi yemek için en iyi yerleri bilmeye kadar, gizli Malta'yı keşfetmek söz konusu olduğunda bu rehber sizi kapsıyor.

1. Valletta

Malta'nin baskenti, adalara yapacaginiz ziyarete baslamak için elbette popüler bir yerdir. Ancak otantik Malta deneyimi için, kalabalik caddelerden uzaklasin ve Valletta'nin dolambaçli, güzel arka sokaklarinda kaybolun. Burada aile işletmesi kafeler, minik restoranlar ve kitsch küçük dükkanlar keşfedilmeyi beklemektedir.

2. Ghasri Vadisi

Malta'da yüzmek için güzel kıyı noktaları sıkıntısı yoktur, ancak Gozo'daki Ghasri Vadisi mutlaka ziyaret edilmelidir. Burada kristal berraklığında, turkuaz sular dik kenarlı dolambaçlı bir vadiden nazikçe akarak küçük bir çakıl taşlı plajla tamamlanan tenha, doğal s şeklinde bir yüzme havuzu oluşturur. Dere birkaç etkileyici su altı mağarasını gizlediğinden, şnorkelle yüzenler ve dalgıçlar için de harika bir yerdir.

3. St Gregory Kilisesi'ndeki Gizli Geçit

Malta, Paris'in ürkütücü yeraltı mezarlarına rakip olacak gizli bir tünele sahip; Zejtun'daki St Gregory Kilisesi'nin kalın taş duvarlarının içinde insan kemikleriyle dolu gizli bir geçit var. İskeletlerin 1600'lü yıllara kadar uzandığına inanılan geçit, 1960'larda yeniden keşfedilmeden önce yüzyıllar boyunca saklı kalmıştır. Kilisenin ziyarete açık olduğu tatil ve etkinliklere dikkat edin.

4. Fontanella Çay Bahçesi

Mdina şehrini ziyaret ettiğinizde, serinlemek için durabileceğiniz tek bir yer var. Fontanella Çay Bahçesi şehrin taş burçlarının üzerinde yer almaktadır, yani açık havada içilen bu kahveler Malta'nın en güzel manzaralarına sahiptir. Oh, ayrıca adada ev yapımı keklerin lezzetli seçkisiyle de ünlüdür - evet, lütfen.

5. Il-Hofra L-Kbira

Eğer özel bir sahil şeridi arıyorsanız, Il-Hofra L-Kbira sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır. Yukarıdaki kayalıklarda yer alan park yerinden bakıldığında plaj neredeyse tamamen gizlenmiş durumdadır. Sığ ılık sular ve biraz gölge sağlayan küçük bir mağara alanına sahip düz, kayalık bir plaj, onu bulan ziyaretçileri beklemektedir. Marsaxlokk'taki süper popüler St Peter's Pool'dan çok uzak değildir, bu nedenle turistik bölgeyi ziyaret ettikten sonra gizli güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz.

6. Kristal Saray Pastanesi

İçi bezelye veya yumuşak ricotta ile doldurulmuş yumuşak bir yufka olan pastizzi, Malta'nın en sevilen atıştırmalığıdır. Bunları barlardan sokak yemeği satıcılarına kadar hemen hemen her yerde bulabilirsiniz, ancak Crystal Palace Çay ve Kahve Barı biraz pastizzi ikonu haline gelmiştir. Rabat'ın eteklerinde yer alan bu kafe neredeyse 7/24 açıktır, böylece günün veya gecenin herhangi bir saatinde ihtiyacınızı giderebilirsiniz!

7. Mnajdra Tapınak Kompleksi

Malta uzun ve zengin bir tarihe sahiptir, bu nedenle ülke, birçoğu ziyaretçilerle çok meşgul olan, geçmişinin farklı dönemlerinden kalma inanılmaz Roma kalıntılarına ve güzel ufalanan mimari alanlara sahiptir. Bu alanlar arasındaki gizli mücevherlerden biri, üç güzel neolitik tapınaktan birinin inşa edildiği ve güneşin hareketleri etrafında tasarlandığı Qrendi köyü yakınlarındaki Mnajdra Tapınak Kompleksi'dir. Mümkünse, ziyaretinizi özel etkinliklerin düzenlendiği bir ekinoks veya gündönümü sırasında planlayın.

8. İsa Ağacı

Evet, bu kelimenin tam anlamıyla çarmıhtaki İsa'ya benzeyen bir ağaç. Yerel efsaneye göre yıldırım çarptıktan sonra ağacın şekli değişmiş ve halk şimdi onun ayaklarının dibine saygılarını sunmak için çiçekler ve hediyeler koyuyor. Hatta bir fırtınada devrildikten sonra gövdesini beton bir kaideye sabitlemişler, böylece kutsal şeklinin keyfini çıkarmaya devam edebiliyorlar. İlginç bir öğleden sonra aktivitesi peşindeyseniz, Mdina'nın hemen dışındaki ağacı bulmak için yola çıkın.

9. Marsaskala'da Deniz Ürünleri

Malta 'daki deniz ürünlerinin gezginlerin ağzını sulandırmasıyla ünlü olması şaşırtıcı değil - her gün açık denizde yakalanan çok çeşitli Akdeniz balıkları ve kabuklu deniz ürünleriyle, buradaki yemekler daha taze olamazdı! Yerel yemekleri tatmak için harika bir yer küçük, rahat balıkçı köyü Marsaskala'dır. Kılıç balığı bifteği yiyin ya da ahtapot soslu geleneksel spagettiyi deneyin, ardından kordon boyunca dolaşarak renkli balıkçı evlerini ve limanda sallanan tekneleri seyredin.

10. Mercan Lagünü

Çatısı açık olan bu mükemmel dairesel deniz mağarası B.E.A.utiful'dur. Little Armier Koyu'nun yanındaki denizden küçük bir mağara gibi görünen yerden yüzerek ya da kayıkla geçtiğinizde kendinizi parlak mavi, berrak sular barındıran küçük yuvarlak bir lagünde bulacaksınız. Turistler gelmeden önce erkenden oraya gitmeye değer - bu son derece Instagramlanabilir saklı yer daha uzun süre sır olarak kalmayacak!

Malta'yı bizimle keşfedinDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi