GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Neden İngilizce öğrenmeli - Becerilerinize yatırım yapmaya başlamak için 7 neden

Neden İngilizce öğrenmeli - Becerilerinize yatırım yapmaya başlamak için 7 neden

İngilizce öğrenmenin zamanınızı iyi değerlendirmek için iyi bir yol olup olmadığını merak ettiğinizi görüyoruz. Zaten bir dil konuşuyorsunuz ve bu size şimdiye kadar iyi hizmet etti, değil mi? Evet, tabii ki. Seyahat etmek, yurt dışında okumak, uluslararası bir ortamda çalışmak, diğer kültürler hakkında bilgi edinmek ve daha fazla arkadaş edinmek istemiyorsanız. Bu size iyi geliyorsa, İngilizce konuşmak ve öğrenmek oldukça önemlidir.

İngilizce 55 ülkede resmi dildir ve 100'den fazla ülkede yaygın olarak konuşulmaktadır.

Elbette buna otomatik olarak aklınıza gelen “yakın çevre” ülkeleri de dahildir (Avustralya, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık, ABD, Kanada ve Güney Afrika gibi). Ancak liste burada bitmiyor. İngilizce birçok Afrika, Karayip ve Asya ülkesinde resmi dildir. Pusulanızı Kenya, Nijerya, Filipinler, Jamaika, Bahamalar, Hindistan, Singapur, Fiji ve Vanuatu'ya ve yerel halkla İngilizce konuşabileceğiniz daha pek çok yere çevirin.

Dünya çapında yaklaşık iki milyar konuşmacı var

Çok yaygın olarak konuşulduğu için İngilizce, günümüzün “dünya dili” veya “lingua franca” olarak adlandırılmaktadır. Mandarin ve İspanyolcadan sonra herhangi bir dili anadili olarak konuşan üçüncü en büyük grup olan 360 milyondan fazla kişi İngilizceyi birinci dilleri olarak sayarken, toplamda yaklaşık iki milyar kişi İngilizceyi birinci, ikinci, üçüncü ve hatta dördüncü dilleri olarak konuşmaktadır. Yalnızca Avrupa'da %38'i bu dili konuşma düzeyinde konuştuğunu söylüyor. Eğer sadece bir yabancı dil öğrenecekseniz ve harcadığınız zamanın karşılığını almak istiyorsanız, İngilizce mutlaka konuşulması gereken bir dildir.

Uluslararası iletişimde 1 numaralı dil

Geleneksel basılı materyallerden internet ve uluslararası ilişkilere kadar İngilizce diğer dilleri gölgede bırakıyor. Akademide önemli bir oyuncu, havacılık ve denizcilik iletişim dili ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Birleşmiş Milletler, Uluslararası Uzay İstasyonu, NATO, Interpol ve Avrupa Birliği'nin resmi dilidir. Uluslararası veya diplomatik bir kariyer için İngilizce öğrenmek hedefinizse, hemen akıcı hale gelme konusunda endişelenmeyin. Sağlam bir temel oluşturduktan sonra, ilerlemenizi hızlandırmak, yazınızı geliştirmek ve daha fazla konuşma güveni kazanmak için çalışın ve en hızlı ilerlemeyi sağlamak için İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamayı ve okumayı düşünün.

Uluslararası sanat, kültür ve eğlence alanlarında hakimdir...

İngilizce 'nin lider olmasının birçok nedeni var - bunların arasında esnekliği, gelişme yeteneği, diğer dillerle bağlantıları ve geniş anadil konuşucusu tabanı yer alıyor. İngilizce filmlerin gişedeki üstünlüğüne (özellikle 2012'de sektörün gelirinin neredeyse %30'unu oluşturan Amerikan eğlence ve medya sektörüne), müzik sektörüne ve Netflix gibi hizmetlerdeki İngilizce dizilerin çeşitliliğine bakın.

...ve iş dünyası

İngilizce, aralarında Sodexo, Yokohama, Honda ve Siemens'in de bulunduğu bazı büyük şirketlerin İngilizceyi kurumsal ortak dil olarak uygulamaya koyduğu ya da bu yönde adımlar attığı bankacılık ve iş dünyasında önemli bir araçtır. Dünya ticareti de büyük ölçüde İngilizce olarak yürütülmektedir, çünkü küresel anlaşmaların tüm taraflarca büyük olasılıkla paylaşılan bir dil (genellikle İngilizce) temelinde sonuçlandırılması gerekmektedir. Bilimde, terimler üretilirken veya teoriler yayınlanırken ve sonuç olarak yüksek öğretimin çoğunda da İngilizce tercih edilen dildir.

2050 yılına kadar dünyanın yarısı İngilizce konuşacak

Şu anda bile küresel nüfusun dörtte biri bu dili konuşuyor ve milyonlarca kişi de aktif olarak öğreniyor. Hatta 2050 yılına kadar dünyanın yarısının belli bir seviyede İngilizce konuşacağı tahmin ediliyor. Manhattan Enstitüsü'nden dilbilimci John McWhorter'ın da aralarında bulunduğu pek çok uzman, Fransızca, İspanyolca ve Çince gibi diğer diller büyüyüp daha popüler hale gelse bile, bu tür bir dil hakimiyetinin tarihsel olarak duyulmamış bir şey olduğunu ve İngilizce'nin küresel bir dil olarak azalmasının son derece düşük bir ihtimal olduğunu söylüyor. McWhorter, “Şu anki koşullar altında hangi gerçek mekanizmanın İngilizceyi kökünden söküp atabileceği benim için son derece belirsiz” diyor.

Dünya ile iletişim kurmak için İngilizceye ihtiyacınız var

Amacınız ister geniş çaplı seyahat etmek, ister diğer kültürler hakkında bilgi edinmek, ister anadili İngilizce olan kişilerle ve diğer öğrencilerle daha kolay sosyalleşmek, ister girişimci olmak, ister uluslararası çalışmak veya yurtdışında okumak olsun, güçlü İngilizce becerileri geliştirmek bu hedeflere ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Ve unutmayın: İngilizce yayıldıkça ve daha fazla konuşmacı kazandıkça, artık anadili İngilizce olanlara “ait” değildir. Siz de dahil olmak üzere tüm dünyaya aittir.

Bizimle yurtdışında İngilizce öğreninDaha fazlasını öğrenin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi