GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

New York için nihai yaz rehberi

New York için nihai yaz rehberi

Buna 'Asla Uyumayan Şehir' diyorlar ve yapılacak sonsuz sayıda şey, denenecek restoranlar, oturulacak parklar ve katılınacak etkinliklerle New York City'de gerçekten bir yaz boyunca dinlenmeden geçirebilirsiniz. New York'taki dil okulunuz için yaz aylarında New York'ta yapılacak en iyi şeyler.

1. Bir bit pazarında alışveriş yapın

Gerçek bir New York alışveriş deneyimi için bir bit pazarına gidin. Giysilerden plaklara, sanat eserlerinden antikalara, el yapımı ürünlerden el işlerine ve mücevherlere kadar satılık birçok farklı şey bulacaksınız. Ürünler genellikle vintage, el yapımı veya önceden kullanılmış olacak, bu yüzden garip, harika ve tamamen benzersiz bir şey bulmanız garanti. Upper West Side'da bulunan Grand Bazaar NYC, en eski, en büyük ve en tanınmış bit pazarlarından biridir ve 100'den fazla yerel satıcıya sahiptir.

Hafta sonu Chelsea Bit Pazarı, vintage ürünler için harikadır ve SoHo'daki Nolita Market, bütçe dostu bir seçenektir. Alışveriş yaptıktan sonra, Fordham Plaza'daki Bronx Gece Pazarı'na gidin. Cumartesi akşamları, bu muhteşem pazarda canlı müzik ve inanılmaz sokak yiyecekleri bulunmaktadır.

2. Parkta bir etkinliğe katılın

New York'un parkları sadece dinlenmek için yeşil alanlardan daha fazlasıdır, her yaz birçok etkinlik mekanına dönüşürler. Tiyatro severler, bir gece için Broadway'e sırt çevirin ve Central Park'a giderek ücretsiz bir Shakespeare performansı izleyin.

Sıcak yaz akşamları, açık havada film izlemek için mükemmeldir ve şehrin dört bir yanında düzenli olarak gösterimler yapılır. Bir piknik sepeti ve battaniye hazırlayın ve Haziran-Ağustos ayları arasında Brooklyn Bridge Park ve Bryant Park'ta düzenlenen ücretsiz film gecelerinden birine gidin.

3. Bir müzeyi dolaşın

New York, sanattan moda ve tarihe kadar her şeyi kapsayan dünya çapında müzelere sahiptir. Yaz sıcağı ve nemli günlerinde, müze ziyareti her zaman iyi bir seçenektir; Kültür ve klima! Metropolitan Sanat Müzesi'nin (ya da diğer adıyla Met) sembolik merdivenlerini çıkmak kesinlikle yapılması gereken bir şeydir. Ünlü Met Gala'da ünlülerin çılgın kıyafetlerle boy gösterdiği bu merdivenler, dünyanın dört bir yanından getirilen sanat eserlerini sergileyen muhteşem bir salon ve sergilere açılır.

Smithsonian Tasarım Müzesi her şeyi, evet, 'tasarım'ı kutlar ve New York Amerikan Yerli Müzesi, Amerika'nın 12.000 yerli kültürünün tarihlerini ve kültürlerini öğrenmek için iyi bir başlangıç noktasıdır. Ah, ve hatta bir dondurma müzesi bile var, evet, buyurun.

New York Metropolitan Museum of Art

4. Bir festival katılın

Yerel sokak partilerinden (birkaç sokağın dans ve müzik için kapatıldığı etkinlikler) uluslararası canlı müzik etkinliklerine kadar, NYC'de yaz boyunca sizi eğlendirecek büyük bir festival yelpazesi bulunmaktadır. Forest Hills Stadyumu ve Seaport'taki Pier 17'nin çatı katı (inanılmaz şehir manzarasıyla) yaz boyunca bir dizi konser ev sahipliği yapar ve Governors Ball ve SummerStage festivalleri takviminizin başköşesinde olmalıdır.

Bir New York 'sokak partisi' deneyimi yaşamak için, Haziran ayında Brooklyn'de düzenlenen yıllık Bushwick Collective Block Party'ye gidin. Bu ücretsiz ve hareketli kutlama, sokak sanatçılarının mahallenin binalarına inanılmaz duvar resimleri yapmasıyla dolu bir etkinlik olup, canlı müzik ve yemek tezgahlarıyla harika bir atmosfere sahiptir.

5.Plaja gidin

Sizi şaşırtabilir, ancak New York'ta yaşarken bir günü plajda geçirmek oldukça kolaydır. Brooklyn'de geniş ve kumsalıyla Coney Island Beach oldukça popülerdir ve plaj voleybol sahaları, ahşap yürüyüş yolları ve lunapark atraksiyonları bulunur. Yan komşusu olan Brighton Beach biraz daha sakin olabilir.

Güzel Orchard Beach, Bronx'un tek plajı olup geniş bir koyda korunaklı yüzme imkanı sunar ve plajın arkasında gölgeli piknikler için ağaçlık bir park vardır. Queens'te, sörf yapmak için harika bir nokta olan Rockaway plajı bulunur. Staten Island'da büyük South Beach, Verrazano Köprüsü'nün muhteşem bir manzarasına sahiptir, güzel Wolfe's Pond Beach ise daha küçük ve daha az bilinen bir noktadır.

New York Coney Island Beach

6. New York Eyaleti'ni keşfedin

Şehir elbette harika ama New York Eyaleti'nin çeşitli ve güzel kırsal bölgeleri de kaçırılmamalı. Kumlu plajlar, huzurlu üzüm bağları ve koyu mor lavanta tarlaları için Long Island'a (Manhattan'dan 30 dakikalık tren yolculuğu) gidin.

Mohonk Koruma Alanı şehirden arabayla 2 saat uzaklıktadır ve doğa severler için mükemmeldir; 8.000 dönümlük ormanlar, dağlar ve nehirler yürüyüş yapmak için adeta yalvarmaktadır. Ya da dinlenmek ve enerji toplamak için harika bir yer arayanlar Manhattan'dan kısa trene atlayıp hafta sonunu huzurlu Cold Spring'de geçirebilirler. Bu köy tarihi binalara ev sahipliği yapmakta ve hem Hudson Highlands Eyalet Parkı'nın hem de Hudson Nehri'nin yanında yer almaktadır.

New York'u EF ile KeşfedinDaha Fazla Bilgi Alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi