GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Öğrenmesi en eğlenceli 10 dil

Öğrenmesi en eğlenceli 10 dil

Bir dil öğrenmenin sıkıcı olması için hiçbir neden yoktur. Elbette, akıcılık hedefinizse, tüm diller özveri ve bağlılık gerektirir, ancak bu süreçte eğlenmemeniz için hiçbir neden yoktur. Seçtiğiniz dilin kelime dağarcığı sizi eğlendirse de, telaffuzu dilinizi düğümlese de, yeni bir dil öğrenmenin her zaman daha hafif bir tarafı vardır. Eğer biraz eğlenmek istiyorsanız, bu on dilden birini öğrenmeyi düşünün:

1. İngilizce

Çok sayıda benimsenmiş kelimeye sahip olan İngilizce, inanılmaz derecede etkileyici, çeşitli ve esnek bir dildir. Küresel popüler kültürün dilidir ve ondan büyük ölçüde etkilenir ve moda kelimeleri alıp onları “resmi” hale getirmeyi sever ( selfie, bromance, frankenfood ve totes ' u düşünün). Ayrıca, bu kadar yaygın konuşulan bir dil olduğu için (tahmini 1-1,6 milyar insan konuşuyor), bu yeni kelimeleri İngilizce bilmeyenlerin hepsinden önce uygulamaya koymak için bir sürü fırsatınız olacak!

2. İspanyolca

Yararlılığı bir yana (400 milyondan fazla insan bu dili yerel olarak konuşmaktadır), İspanyolca öğrenmek gerçekten eğlencelidir, özellikle de zihninizin Speedy Gonzales, Çizmeli Kedi, Kaşif Dora ve diğer Latin veya İspanyol karakterlerin görüntüleriyle dolacağı ilk birkaç dersinizde. Ek bir bonus olarak, İspanyolca aynı zamanda telaffuzu lezzetli bir dildir ve yuvarlanan “_r_s” harfinde ustalaşırken çok fazla kahkaha atmanızı sağlar.

3. Japonca

Japonca öğrenirken, genellikle “katakana” karakter sisteminde yazılan garaigoları (ödünç kelimeler) sizi şaşırtacaktır. Bunlar artık günlük dile dahil edilmiş Batılı kelimelerdir - apo (randevu), arubui (karavan), baiku (bisiklet) gibi - ve genellikle o kadar uygun görünürler ki, bunları kullanmaktan zevk alırsınız!

4. İşaret dili

İşaret dili öğrenmek zihniniz için bambaşka bir egzersiz sağlar ve size tamamen yeni bir beceri seti öğretir. Ayrıca pratik faydaları da var: bir plazanın karşısından veya kalabalık bir konserde, hatta ağzınız doluyken bile kolayca konuşabildiğinizi hayal edin! Bu aynı zamanda bir ayrıcalıktır - sonuçta, sağır topluluğu dışında kaç kişi işaret dilini “konuştuğunu” söyleyebilir?

5. Brezilya Portekizcesi

Ülkenin hareketli müziği ve güneşin vurduğu plajlarının yanı sıra, Brezilya Portekizcesinin kulağa hoş gelen küçültme işaretleri (“inha”/“inho”) ve zıplatan ritmi (yerel halkın karakteristik şakacı yanaklarıyla konuşulur!) bu dili Avrupa'daki muadillerinden ayırır. Bonus puan? Bu güzel ülkeyi zorunlu ziyaretinizde yerel halkla kaynaşırken yerel dili konuşmak (o Brezilya tınısıyla!) size kesin bir avantaj sağlayacaktır.

6. Türkçe

Bu yazıyı okuyabildiğinize göre, Türkçe'nin ne kadar eğlenceli bir dil olduğunu çoktan bildiğinizi tahmin edebiliyoruz.

7. İtalyanca

Ahhh, aşkın dili. Roma'nın Arnavut kaldırımlı sokaklarında gezinirken, bir Vespa'nın üzerinde zıplarken veya otantik pizzanın içinde dirseklerinize kadar İtalyanca konuştuğunuzu hayal ettiğinizi biliyoruz. Bu doğru: İtalyan sanatına ve yemeklerine duyulan sevgi, bu dili kolektif ruhumuza sağlam bir şekilde yerleştirdi - ve popülerliğini kaybetme belirtisi göstermiyor.

8. Almanca

Almanca öğrenirken uzun kelimeler sizi şaşırtabilir. Ancak bir kez parçalara ayırdığınızda, bunların bileşen parçalardan oluştuğunu ve birçoğunun İngilizcede eğlenceli bir şekilde çevrilemez olduğunu göreceksiniz. Schadenfreude (başkalarının talihsizliğinden duyulan mutluluk hissi), Fernweh (hiç gitmediğiniz bir yer için duyulan özlem) veya Verschlimmbessern (bir şeyi iyileştirmeye çalışmak ve bu süreçte daha da kötüleştirmek) kelimelerini deneyin.

9. Quechua

İnkaların dilini öğrenmek ister misiniz? Evet, bu biraz rastgele görünebilir, ancak seyahat deneyiminizi çok daha iyi hale getirecek nadir bir dil öğrenmekten daha eğlenceli ne olabilir? Eğer And Peru'su, Ekvador veya Bolivya'ya seyahat etmeyi planlıyorsanız, yerel halk ekstra dil çabası gösterdiğiniz ve İspanyolca'dan (orada da konuşuluyor) uzaklaştığınız için size büyük övgüler verecektir. Neyse ki, temel konularda uzmanlaşmak gerçekten çok kolay (ve eğlenceli!) - size Quechua'nın daha karmaşık ileri gramerine hazırlanmak için zaman bırakıyor.

10. Çince

Çince grameri aslında diğer birçok dilden daha basit olsa da, asıl eğlence konuşmayı öğrenirken başlar. Çince tonal bir dildir (bu durumda dört tonludur), yani tek bir ses dört farklı şekilde telaffuz edilebilir - evet, dört farklı anlamla! Başlangıçta kesinlikle hata yapacak olsanız da, akışına bırakmayı seçerek ve kendinize gülebilerek çalışmalarınızın tadını çıkarın!

Bizimle yurtdışında bir dil öğreninDaha Fazla Bilgi
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi