GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

İngilizce öğrenenler için okumayı sevdirecek 10 kitap

İngilizce öğrenenler için okumayı sevdirecek 10 kitap

"Okumayı sevmiyorsanız, doğru kitabı bulamamışsınız demektir." - J.K. Rowling

Başka bir dilde okumak birçok kişi için bir hayaldir. Azim ve sabır gerektirir, ancak bir kez başladığınızda, yepyeni bir dil dünyasının kapılarını açar ve kelime dağarcığınız hızla genişler.

İngilizce okumaya yeni başlıyorsanız, bir çocuk kitabı veya bir çizgi roman başlamak için harika bir yerdir. Bir sonraki seviyeye geçmek için ihtiyacınız olan güveni hızla kazanacaksınız. Daha sonra ise, romanların görece daha basit bir İngilizce ile yeniden yazılmış 'English Reader' versiyonlarına göz atmak isteyebilirsiniz.

Düzgün bir İngilizce romana başlamaya hazır olduğunuzda, gerçekten hoşunuza giden bir tür ve tema seçmeniz önemlidir. Bu sizi bağlayacak ve başka bir dilde okumanın zorluğunu aşmanızı kolaylaştıracaktır.

Gerçek bir kitap kurdu tarafından size önerilen, İngilizce öğrenenler için en iyi on kitap listemize göz atın! Tür, uzunluk ve tema açısından farklılık gösterseler de hepsi sizi okumaya aşık edecek harika hikayeler.

1. The No.1 Ladies’ Detective Agency by Alexander McCall Smith

Dedektif romanları, sizi kendilerine bağlayacakları için denenmesi gereken harika bir türdür. Alexander McCall Smith'in kitaplarını seviyoruz çünkü dili nispeten basit, hikayeler her zaman sürükleyici ve karakterler çok komik! Bu ilk kitabı beğendiyseniz, seride sizi devam ettirecek daha pek çok kitap var.

2. The Fault in Our Stars by John Green

Romantik, esprili ve mizahi ama bir o kadar da hüzünlü bu kitap umutsuz romantikler için. Gençlere yönelik bir kanser destek grubunda tanışan Hazel ve Augustus arasındaki aşk hikâyesini takip edin. Genç ve keskin dili, kitabı ilgi çekici ve canlı bir okuma haline getiriyor ve muhtemelen yol boyunca bazı yeni metaforlar öğreneceksiniz!

3. Harry Potter by J.K. Rowling

Harry Potter kitapları İngilizce öğrenenler için harikadır, çünkü Rowling karmaşık dilbilgisi veya kelime bilgisi kullanmaz, böylece hikayenin çoğunu anlayabilirsiniz. Ya da kitapları zaten ana dilinizde okuduysanız, Harry Potter okumayı daha az angarya ve daha rahatlatıcı bulacaksınız. İlk kitap çok büyük değildir, bu yüzden başlamak ve İngilizce okuma güveninizi geliştirmek için harika bir yerdir.

4. The Thursday Murder Club by Richard Osman

Bu komik kitap, çözülmemiş suçları araştırmayı seven bir grup emekliyi anlatıyor. Komik, neşeli ve otantik İngiliz diyalogları gerçekten büyükannenizin konuşmasını dinliyormuşsunuz gibi hissettiriyor.

5. Nine Perfect Strangers by Liane Moriarty

Bu çok satan kitap, Avustralya kırsalındaki lüks bir sağlık merkezinde, dokuz yabancının sorunlarıyla başa çıkmak için bir araya gelmesiyle, ancak sonunda birçok yeni sorunla yüzleşmesiyle geçiyor. Karakterler arasında geçen çok sayıda diyalogla, tipik Avustralya konuşma tarzına alışmak için harika bir yoldur. O zamandan beri bir TV şovuna dönüştürüldü, bu yüzden kitabı bitirdikten sonra diziyi de izleyebilirsiniz.

6. Eleanor Oliphant is Completely Fine by Gail Honeyman

Komik, dokunaklı ve yürek ısıtan bu popüler kitap, dondurulmuş pizzayla hayatta kalan, çok sıkıcı ve rutin bir yaşam süren sıradan bir ofis çalışanının hikayesidir. Hikâye, büyümeyi ve uyum sağlamayı öğrenen Eleanor'un bakış açısından anlatılıyor. Bu kitap size tüm duyguları hissettirecek ve bitmesini istemeyeceksiniz.

7. Daisy Jones & the Six by Taylor Jenkins Reid

Şarkıcı Daisy Jones ve grup üyelerinin fırtınalı hayatlarını, rock yıldızı olarak şöhrete ulaşma hikayelerini anlatırken takip edin. Benzersiz bir röportaj tarzında yazılmış olan bu kitap, hikayeyi ilgi çekici, merak uyandırıcı ve diyalog yoluyla öğrenmenin harika bir yolu haline getiriyor. Müzik hayranları için mutlaka okunması gereken bir kitap!

8. The Editor by Steven Rowley

Amerikan tarihi ve günümüz hikayesinin bir karışımı olan bu etkileyici kitap, sonunda bir editör tarafından kabul edilen mücadeleci bir yazarın hikayesini anlatıyor - ve bu kişi First Lady Jackie Kennedy Onassis'ten başkası değil. Karakterlere aşık olacaksınız ve dil çok güzel ve lirik. Sonunda bir ya da iki damla gözyaşı bile dökebilirsiniz!

9. The House on Mango Street by Sandra Cisneros

Bu kitap genellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki okullarda ve üniversitelerde İngilizce derslerinde okutulmaktadır. Kitap, 12 yaşındaki Meksikalı-Amerikalı bir kızın büyümesini ve ABD'deki yaşama alışmasını kısa öykülerle anlatmaktadır. Sadece 103 sayfa olan günlük tarzı yazım basit bir dile sahiptir ve bu kitap sayesinde günlük hayatta kullanılan pek çok kelimeyi öğrenebilirsiniz.

10. James and the Giant Peach by Roald Dahl

Listemizdeki en eski kitap, ancak basit ama zekice hikayesi bu kitabı tüm İngilizce seviyeleri için harika bir okuma haline getiriyor. Basit dilbilgisi ve kelime bilgisi, okuyucuların sözlüklerini çıkarmak zorunda kalmadan takip etmelerini kolaylaştıracaktır. Bu kitabı bitirdikten sonra Dahl'ın diğer kitaplarını, Fantastik Bay Tilki veya Charlie ve Çikolata Fabrikası'nı deneyin.

Dil yetkinliklerinizi yurt dışında geliştirinBilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi