GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

2021'de bilmeniz gereken 10 İngilizce argo terim

2021'de bilmeniz gereken 10 İngilizce argo terim

Geçen yılın argosu mu? Unutun gitsin. Gitti bitti, epey trajik. Sizi İngilizce argonun girdisi ve çıktısı hakkında güncel tutmak için mütevazı bir söz verdim ve Tiktok'un patlayan popülaritesi ile takip edilecek yepyeni bir kelime nesli var.

Hepsi bu yıl icat edilmemiş olabilir, ancak bu argo işi daha da ileriye gidecek gibi görünüyor. Bu yüzden kemerlerinizi bağlayın ve 2021'de bilmeniz gereken 10 İngilizce argo terime hazır olun.

1. Big yikes

“Yikes” kelimesinin bir uzantısı olan bu kelimeyi, hafif bir korku veya utanç içinde geri çekilmenize neden olan bir şey gördüğünüzde kullanabilirsiniz. Basit bir "yikes"in yeterli olmadığı senaryolarda, çok daha şiddetli olan "big yikes"i kullanabilirsiniz.

2. That ain’t it

Sizi ürperten bir şey mi gördünüz? Belki de birisi çirkin bir şey yapıyor ya da bir arkadaşına yaptığı şakayı biraz fazla ileri götürüyor? O zaman bunu kullanabilirsiniz. Çok fazla "yikes"lediğiniz zamanlar için kullanışlı bir alternatif.

3. Go off

Bu iki şekilde kullanılabilir. Birincisi, birini övmek için kullanılır (misal: “Yas, go off, queen”). Ancak son zamanlarda bu daha çok bir şeyden öfkeyle şikayet etmek anlamında kullanılmaktadır.

Aynı zamanda birisine "go off" yapabilirsiniz, bu da soğukkanlılığınızı kaybetmek anlamına gelir (dolayısıyla öfkeli şikayete dönüşür).

4. Simp

Tartışmalı bir terim olan bu terim, hoşlandığı veya düşkün olduğu biri için “çok fazla şey” yapan birine atıfta bulunmak için kullanılır. Dolayısıyla, bir başkasının sevgisini kazanmak için ona karşı aşırı duygusal davranan birine “simp” denebilir.

İnsanlar genellikle bu kelimenin kullanılmasına karşı çıkarlar, çünkü hepimizin bildiği gibi iyi olmak güzeldir ve birini bunun için isimlendirmek gereksizdir. Ancak, görünüşe göre bu kelime daha çok aşırı durumlarda, eğer birisi bir başkasına gerçekten yalakalık yapıyorsa kullanılıyor.

5. Mutuals

Bu güzel ve kolay, ancak sosyal medyada çok sık karşılaşılan bir durum. Eğer iki kişi birbirini takip ediyorsa, Instagram'da, Twitter'da, Tiktok'ta ya da sosyal medya tercihiniz ne olursa olsun, bu kişiler ortaktır. Birbirlerinden hoşlanmaları onları bir araya getirmiştir.

6. Sleeping on

Bir şeye ya da birine yeterince ilgi göstermediğinizde, onun "sleeping on" yaptığınız söylenir yani üzerinde uyuduğunuz. Bu, yetenekli bir ünlüden belirli bir çikolata markasına kadar her şey için kullanılabilir. Örneğin “Dostum herkes Sriracha kurabiye hamurunun üzerinde uyuyor, müthiş bir şey”.

7. CEO of

Esasen çok iyi olduğunuz bir şey, bu da dolayısıyla sizi o şeyin CEO'su yapıyor. Bu Tiktok'ta büyük bir şeydir ve genellikle birinin videoda ne yaptığına dair bir yorumdur.

Bir kişi bir ayakkabıyı kuru fasulye ile doldurursa (orası bazen garip bir mecra haline geliyor), “ayakkabıya kuru fasulye koyma CEO'su” olabilir.

8. Hits different

Bir şey (bir duygu, şarkı, yiyecek vb.) sizi daha iyi veya daha farklı bir şekilde etkiliyorsa, o şey size "hits differrent" (farklı vurur) . Örneğin, kalp kırıklığından önce ve sonra aynı şarkıyı duyarsanız, ikinci seferde “farklı bir şekilde vurabilir”. Daha az duygusal bir not olarak, yepyeni bir pizzacıya gidebilirsiniz (evet, başka bir pizza örneği) ve oradaki pizza size farklı gelirse de bunu kullanabiliriniz.

9. We move

Koşullar ne olursa olsun yola devam ettiğiniz zamanlar için bir deyim. Uçağınızı mı kaçırdınız? Önemli değil, devam ediyoruz (we move). Birisi size takılmayı teklif ettiğinde “evet” demek için alternatif olarak da kullanılabilir. Örneğin: “Kahve içmeye gidelim mi?”, “We move”. Çünkü orijinal kelimeleri daha uzun hale getiren argoyu kim sevmez ki?

10. Yeet

Bu, bir şeyi yüksek hızda kendinizden uzağa fırlatmak anlamına gelir. Birisi su şişesini odanın öbür ucundaki çantasına fırlatırsa, onu “yeeted” etmiş olur. Bu eyleme bazen söz konusu kişinin şişeyi fırlatırken “YEET!” diye bağırması eşlik eder. Kulağa ne kadar şık geliyorsa o kadar şık.

Yeni lingonuzu yurt dışında test edinBilgi alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi