GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

2022'de bilmeniz gereken 10 İngilizce argo terim

2022'de bilmeniz gereken 10 İngilizce argo terim

Geçen yılın argosunu yeni mi öğreniyorsunuz? Çok geç, unutun gitsin. Yepyeni (ve biraz saçma) terimler ortaya çıktı ve bunları dil cephaneliğinize eklemenin zamanı geldi.

TikTok'un toplumumuz üzerindeki saltanatının devam etmesiyle birlikte, uygulama günlük rotasyonumuza giren argonun çoğunu dikte etmeye başladı. Tüm bu terimler ve ifadeler yepyeni olmasa da, kesinlikle her yerde karşımıza çıkıyorlar ve muhtemelen önümüzdeki yıl da çıkmaya devam edecekler. Ben de (bir kez daha) bu yeni jargonu okuma (ve öğrenme) zevkiniz için kullanışlı bir liste haline getirmeyi kendime görev edindim.

1. Cheugy

Bu kelime (choo-gee olarak telaffuz edilir) eski hayranların favorisi olan “basic” kelimesinin yerini aldı. Acı verici bir şekilde ana akımı ifade eder ya da aynı şekilde, yıllar önce havalı olan ancak şimdi temel veya “cheugy” olarak kabul edilen şeylere takılan birini ifade eder.

2. Rent free

Birini düşünmeden duramıyor musunuz? Sanki zihninizde kirasız yaşıyorlarmış gibi geliyor. Bu genellikle bir şeyi beyninizden çıkaramadığınızda kullanılır - bu bir şarkı, video, deneyim veya kişi olabilir. Orada sıkışıp kalmışlar ve işgal ettikleri alan için kira bile ödemiyorlar.

3. Vibe check

Birisi şüpheli ya da negatif m, davranıyor? Vibe kontrolünü geçememişler gibi görünüyor. Bu, birinin "vibe"ını kontrol ettiğiniz ve nasıl bir "vibe" verdiğini değerlendirdiğiniz zamanı tanımlar.

4. Main character

Bu oldukça açıklayıcıdır. Birine "main character" (ana karakter) dediğinizde, o kişi temelde bir durumdaki çekirdek kişidir. Örneğin, birinin gerçekten öne çıktığı veya özellikle iyi giyindiği, komik olduğu vb. bir videoda onu “ana karakter” veya “ana karakter enerjisine” sahip olarak tanımlayabilirsiniz.

5. Caught in 4K

Birini suçüstü yakaladınız ve bunu kanıtlayacak görüntüleriniz mi var? Onları sağlam, dijital kanıtlarla 4K kalite görsellerle yakaladınız. TikTok'taki bir başka popüler ifadeye, ifşa olduğunuz gerçeğini gerçekten ortaya çıkarmak için genellikle kamera emojisi eşlik edebilir.

6. Understood the assignment

Bunu, hayatlarının bir (veya herhangi) alanında gerçekten başarılı olan biri için kullanabilirsiniz. Ellerinden geleni yapıyorlar ve harika bir iş çıkarıyorlar. Gerek yaptıkları bir şey ile, gerek giydikleriyle ilgili olsun, onlar "görevi gerçekten anlamışlardır".

7. Bussin’

Bir şey gerçekten çok iyi olduğunda bunu kullanabilirsiniz - genellikle yemekle ilgilidir. Eğer gerçekten harika bir yemek yiyorsanız, “This food is bussin'” diyebilirsiniz. Biraz daha vurgu eklemek ister misiniz? Sadece ikiye katlayın: “Wow this pizza is really bussin‘ bussin’”.

8. The blueprint

Bu, bir kişinin mükemmel olduğu veya bir şeyi çok iyi yaptığı zaman orijinal olarak kabul edildiğini tanımlar (“OG” gibi kullanılabilir). Onlar bir rol model, bir ikon, bir efsanedir. Bunu ilk onlar yapmıştır ve diğerleri de onların örnek teşkil eden ayak izlerini takip etmiştir.

9. Ate that

Bu, esasen birinin harika bir iş çıkardığını ifade eder. Örneğin birisi çok etkileyici bir dans sergiliyorsa, işi bittiğinde arkadaşınıza dönüp “ate that” diyebilirsiniz. “ate” veya hatta “left no crumbs (hiç kırıntı bırakmadılar)” şeklinde de kullanılabilir (çünkü belirttiğimiz gibi hepsini yediler).

10. Sending me

Hani birisi kahkaha attığında “Çığlık atıyorum” ya da “Gerçekten yapamıyorum” diye cevap verir ya? “sending me” ifadesini de aynı şekilde kullanabilirsiniz. Çok komik bulduğunuz bir video izlediyseniz, “sending me” diyebilirsiniz. Hatta bunu biraz daha detaylandırarak renklendirebilirsiniz, örneğin “that sent me into orbit” (yani sizi o kadar uzağa gönderdi ki kendinizi uzayda buldunuz).

İşte böyle, siz de kendinizi bu terimlerle ifade edin. Nostalji mevsimi olduğu için, hafıza şeridinde bir gezintiye çıkmak isterseniz, işte 2021, 2020 ve 2019 jargonu.

Yeni kelimeleri yurtdışında kullanınKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi