GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Geri dönmeye hazır 13 İngilizce orta çağ dönemi kelimesi

Geri dönmeye hazır 13 İngilizce orta çağ dönemi kelimesi

Ortaçağ İngilizcesi konuşanların kelimelerle arası kesinlikle iyiydi. Ortaçağ döneminde İngilizce konuşanlar, dramatik yetenekleri ve çok kültürlü etkileriyle kendilerini ifade etmek için bir dizi ilginç ve ayrıntılı sözcük ve deyim kullanmışlardır. Bazı kelimeleri bugün bile tanıyamayabiliriz. Arkaik yazımlar ve alışılmadık harf kombinasyonları Orta Çağ'da İngiliz dilinin ayırt edici özellikleriydi, bu nedenle bu kelimelerin çoğu unutulmuş veya kullanımdan düşmüştür.

O dönemde insanların İngilizceyi nasıl konuştuğunu anlamak, dilin yüzyıllar içinde nasıl evrildiğini görmemize ve o dönemde yaşamış insanlar hakkında fikir edinmemize yardımcı olur. Ayrıca dil cephaneliğinize eğlenceli yeni eklemeler de yapabilirsiniz. Geri dönüş için hazır olan favori Ortaçağ kelimelerimizin bir listesini derledik. Bazılarını zaten biliyor ve seviyor olabilirsiniz, bazıları ise gündelik sohbetlerinizde kullanacağınız yeni favori terimleriniz olabilir!

1. Respair

Bu kelimenin kökleri Fransızcaya dayanır ve zor bir umutsuzluk döneminden sonra taze bir umuda sahip olma hissini tanımlar.

2. Gobemouche

Fransızcadan ödünç alınan bu kelime kelimenin tam anlamıyla “sinekkapan” anlamına gelmektedir. Kendilerine söylenen her şeye kolayca inanan ya da inanmaya yatkın olan kişileri tanımlamak için kullanılırdı. Modern zamanlarda “enayi” veya “kolay kandırılan” terimlerini kullanabiliriz, ancak “gobemouche” eski dünyaya özgü bir çekiciliğe sahiptir.

3. Cockalorum

Aşırı derecede övünen veya kibirli bir kişiyi ifade eden bu terimin kökleri Orta İngilizce'de “horoz” anlamına gelen “cok” kelimesine dayanmaktadır. Bir dahaki sefere başarılarıyla çok fazla övünen birine “cockalorum” dediğinizi hayal edin.

4. Quixotic

Aşırı derecede şövalyece, romantik veya idealist kavramlar veya eylemlerle karakterize edilen bir şeyi tanımlayan oldukça ilginç bir kelime.

5. Sinecure

Bunu, gerçekte çok az çalışma gerektiren ya da hiç gerektirmeyen rahat ama iyi maaşlı bir işi olan birini tanımlamak için kullanın.

6. Flummox

Kafa karıştırmak veya şaşırtmak anlamına gelen bu kelime eğlenceli, şakacı bir sese sahiptir ve bir şeye anlam veremediğiniz anları tanımlar.

7. Fopdoodle

Aptal veya kibirli kişi anlamına gelen bu komik kelime, daha yaygın olarak kullanılan “idiot” terimine harika bir alternatiftir. Biraz daha eğlenceli ve daha az serttir.

8. Blandish

Birisi sizi pohpohlayarak ya da tatlı sözlerle ikna etmeye çalışıyorsa, sizi kandırıyor demektir.

9. Nefarious

Son derece kötü veya alçakça bir şeyi tanımlamak için bunu sohbete katın. Latince nefarius sıfatından ve “suç” anlamına gelen Latince nefas isminden gelmektedir.

10. Garrulous

Kulağınızı çınlatan biri mi var? Aşırı veya anlamsız bir şekilde konuşkanlarsa ve uzun uzun konuşma eğilimindeyseler, çenebazdırlar.

11. Fastidious

Bu, ayrıntılara özen göstermek anlamına gelir - eğer bir şey veya birisi titizse ve aşırı özen gösteriyorsa veya talep ediyorsa bu kelimeyi kullanabilirsiniz.

12. Persiflage

Şakayla söylenen hafif, anlamsız şakalara veya iyi huylu alaylara atıfta bulunan eğlenceli biri.

13. Sparple

Bu kelimeyi söylemek sadece eğlenceli değil, aynı zamanda kullanışlı da olabilir. Başka bir şeyi tamamen abartarak dikkati bir şeyden uzaklaştırmak anlamına gelir.

İşte karşınızda günlük İngilizceye geri dönmeye hazır bir dizi ortaçağ kelimesi. Bu sözcükler yalnızca kelime dağarcığınıza biraz eğlence ve mizah katmakla kalmaz, aynı zamanda arkalarında zengin bir tarihe sahiptir. Öyleyse neden onları denemiyorsunuz ve gününüze nasıl bir ortaçağ havası katabileceklerini görmüyorsunuz?

İngilizcenizi yurtdışında geliştirinDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi