GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Perth'e taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Perth'e taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Perth büyüyor ve gezginleri ve göçmenleri büyülemeye devam ediyor. Madencilik patlamasının yaşandığı yıllar sona ermiş olsa da, şehir doğal güzellikleri, yükselen yemek sahnesi ve şarap vadilerine yakınlığıyla dikkat çekiyor. Uzun bir süreliğine gitmeyi mi düşünüyorsunuz? İşte Perth'e taşınmadan önce bilmeniz gereken on şey.

1. Ortalama bir boyut

İki milyonun biraz üzerindeki nüfusuyla Perth, muazzam bir metropol değildir. Daha küçük bir şehirden gelen daha büyük bir topluluk duygusunun yanı sıra, alana verilen değer ve inkar edilemez derecede rahat bir doğa vardır. Perth'de şehir içi koşuşturmacasını bulamazsınız ya da iş çıkış saatinde işe koşturan insanlarla karşılaşma tehlikesi yaşamazsınız.

2. Uzak şehir

Öte yandan, tüm bu alanla birlikte Perth'in Avustralya'nın diğer başkentlerinden de uzakta olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Endonezya'ya Brisbane'den daha yakın olduğu bilinmektedir ve bu durum Perth'ten birçok Asya kentinin yanı sıra Johannesburg ve Londra'ya yapabileceğiniz uygun fiyatlı doğrudan uçuşlara da yansımaktadır.

3. Hafta içi daha sakin bir ortam

Perth 7/24 yaşayan bir şehir değildir, bu nedenle hafta boyunca yerel halk işleri basit tutma, evde aileyle kalma veya belki arkadaşlarla sakin bir yemek yeme eğilimindedir. Şehrin Pazartesi'den Cuma'ya sıçradığını görmeyi beklemeyin: Perth'in havasına girin ve bu zamanı yeni arkadaşlarınızla takılmak için kullanın.

4. Önceden birikim yapın

Perth'in Sydney'den daha uygun fiyatlı olduğu doğrudur, ancak ziyaretçiler genellikle Avustralya'nın genel olarak ne kadar beklenmedik derecede pahalı olduğu konusunda yorum yaparlar. Gelmeden önce araştırma yapın ve kaldığınız süre boyunca (veya taşınma kalıcı olacaksa en azından ilk birkaç ay) sizi idare edecek kadar para biriktirin.

5. Entegre toplu taşıma

Transperth olarak adlandırılan Perth'in toplu taşıma sistemi tren, otobüs ve feribotlardan oluşan tam entegre bir sistemdir. Londra gibi diğer büyük toplu taşıma sistemleri kadar sık olmasa da güvenilir ve kullanımı kolaydır. Bir SmartRider kartı alın - kredi ile şarj ettiğiniz ve seyahat ederken açıp kapatmak için kullandığınız yeniden kullanılabilir bir seyahat kartı. Kartınızı almak için bir başlangıç maliyeti vardır, ancak bunu seyahatlerinizde kısa sürede tasarruf edeceksiniz.

6. Batı Avustralya'yı keşfedin

Ülkenin en bilinmeyen eyaletlerinden birini keşfetmek için zaman ayırın. Avustralya'ya gelen ziyaretçiler doğuya doğru seyahat etmekte acele ederler. Ancak Batı Avustralya, Kalamunda'dan Albany'ye uzanan 1000 kilometrelik Bibbulmun Pisti'nden kuzeydeki Karijini Ulusal Parkı'na ve Monkey Mia Reserve'de yunus beslemeye kadar gerçekten şaşırtıcı deneyimlere ev sahipliği yapıyor.

7. Daha sıcak hava

Kuzey Yarımküre'den Perth'e yeni gelenler genellikle hava durumundan memnun kalırlar. Sıcak, kuru yazlar ve ılıman kışlar ile Akdeniz tarzı bir iklim bekleyin. Öte yandan, sıcak bir Noel deneyimi gurbetçiler için bir şok olabilir. İşin püf noktası, “Chrissie” Avustralya tarzına teslim olmak ve tadını çıkarmaktır: bol miktarda deniz ürünü, salata ve açık havada içilen köpüklü şarap düşünün. Bunun da harika olduğunu düşünüyoruz.

8. Dışarı çıkın

Dışarıya çıkmaktan bahsetmişken, Perth çok sayıda doğa yürüyüşü, doğa parkuru, şelale ve yüzme çukurunun hemen yanında elverişli bir konuma sahiptir. Yürüyüş ayakkabılarınızı ve mayonuzu yanınıza alın! Hafta sonu günübirlik yürüyüş için Perth Hills, Serpentine National Park, Yanchep National Park, Bells Rapid Walk Trail, Herdsman Lake, Noble Falls ve Lesmurdie Falls'u deneyin.

9. Plaj güvenliği

Perth'in güzel plajlarından birine doğru özgürce koşmadan önce, plaj güvenliğinizi tazelemek için bir dakikanızı ayırın. Her zaman devriye gezilen plajlarda yüzün, kıyıya yakın ve bayraklar arasında kalmaya özen gösterin. Çok uzaklaşırsanız veya bayrakların arasında kalmazsanız, rip'e (güçlü akıntı) yakalanma riskiniz vardır. Böyle bir durumda dalgaya karşı yüzmeye çalışmayın: bunun yerine yüzün ve cankurtaranlara yardıma ihtiyacınız olduğunu göstermek için kolunuzu kaldırın.

10. Güneşten Korunun

Dışarıda olmaktan bahsetmişken, ne yaparsanız yapın, Avustralya güneşinin cildinize çok zarar verebileceğini unutmayın. Beş S'yi takip ederek UV ışınlarının doğru tarafında kalmanın kolay olması iyi bir şey. Bunları hiç duymadınız mı? Uzun kollu pamuklu bir tişört giyin, SPF30+ güneş kremi sürün, geniş kenarlı bir şapka takın, gölge arayın ve güneş gözlüğü takın.

Bizimle Perth'de İngilizce öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi