GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Rejeneratif seyahat: Yurtdışında eğitim alırken nasıl geri verebilirsiniz?

Rejeneratif seyahat: Yurtdışında eğitim alırken nasıl geri verebilirsiniz?

Bir yurt dışı eğitim gezisinden çok şey elde edersiniz: yeni bir dil öğrenmek, yeni bir ülke keşfetmek, lezzetli yemekler yemek, ömür boyu sürecek arkadaşlar edinmek ve inanılmaz bir macera yaşamak.

Ama hiç gittiğiniz yerin sizin ziyaretinizden ne kazandığını düşündünüz mü? Yenileyici seyahat kavramı işte bu soruya yanıt arıyor: Gezginler ziyaret ettikleri yerler üzerinde nasıl olumlu bir etki bırakabilir?

Bu makalede, bir yurtdışı eğitim gezisinde geri verebileceğiniz birkaç basit yolu açıklayacağız.

Ama önce: Rejeneratif seyahat nedir?

Rejeneratif seyahat, gezginleri ziyaret ettikleri çevreyi ve yerel toplulukları restore etmeye ve canlandırmaya yardımcı olmaya teşvik eden bir kavramdır. Sürdürülebilir ve yavaş seyahat kesinlikle teşvik edilirken, rejeneratif seyahatin farkı, varış noktasını aktif olarak iyileştirmeyi amaçlamasıdır - geldiğinizden biraz daha iyi bırakarak. Bu, çevresel restorasyon, kültürel koruma, marjinal grupların güçlendirilmesi ve toplumla etkileşim gibi yöntemlerle olabilir

Yenileyici seyahati nasıl uygulayabileceğinize daha yakından bakalım.

Ev sahibi bir aile ile kalın

Yurtdışı eğitim geziniz sırasında ev sahibi bir ailenin yanında kalmak, rejeneratif seyahat pratiği yapmanın harika bir yoludur. Bir yerel halk gibi yaşama ve yerel gelenek ve görenekleri öğrenme şansına sahip olurken aynı zamanda kendi gelenek ve göreneklerinizi de paylaşarak otantik bir kültürel değişim yaratırsınız. Kendinizi yerel kültüre kaptırmak size onların yaşam tarzları hakkında daha fazla fikir verecek ve kültürel anlayışı geliştirecektir.

Toplumsal girişimlerde yer alın

Yerel toplumunuzla bağlantı kurmanın yollarını aktif olarak aramak, ev sahibi ülkenizin insanlarıyla daha derin bir bağ kurmanızı ve olumlu bir etki bırakmanızı sağlayacaktır. Örneğin, Avustralya'da eğitim görüyorsanız, rejeneratif turizme dahil olmanın harika bir yolu, ulusal etkinlik olan Avustralya'yı Temizleme Günü'ne katılmaktır. Her yıl Mart ayının ilk Pazar günü düzenlenen bu etkinlikte binlerce yerel halk yerel parklarına, plajlarına veya sokaklarına giderek çöpleri temizlemektedir. Herkes gönüllü olarak zaman ayırabilir ve bu, mahallenizdeki insanlarla tanışmak için harika bir yoldur.

Doğaya iyi bakın

Dünya, seyahat ederken keşfedilecek muhteşem doğa harikalarıyla doludur ve bunları gelecek nesiller için korumak önemlidir. Birçok destinasyon, gezginlerin doğanın tadını çıkarırken aynı zamanda onu korumaları için yollar geliştirmiştir.

Kosta Rika çevresel sürdürülebilirlik konusundaki liderliğiyle tanınmaktadır. Ülke, çeşitli yaban hayatı, yağmur ormanları ve plajlarıyla ünlüdür ve doğal kaynaklarını korumayı çok ciddiye almaktadır. Sürdürülebilir turizmi teşvik etmek amacıyla Kosta Rika, turizm şirketlerinin olumlu bir etki yaratmalarını sağlamak için kılavuz ilkeler sunan Sürdürülebilir Turizm Sertifikasyonu (CST) programını geliştirmiştir. Bu program, rejeneratif seyahate odaklanan ziyaretçilerin topluma fayda sağlayan daha sürdürülebilir seyahatler planlamasına yardımcı olmaktadır.

Gönüllülük yapın

Gönüllüler birçok toplum kuruluşunun can damarıdır. Eğer fırsatınız varsa, neden zamanınızı tutkuyla bağlı olduğunuz bir amaca ayırmayasınız? Bu, haftada bir kez bir öğrenciye yerel dilinizde ders vermek, bir aşevine yardım etmek veya hatta bir vatandaş bilimi girişiminde yer almak kadar basit bir şey olabilir. Ayrıca, dışarı çıkmak ve anadili İngilizce olan kişilerle tanışmak dil öğreniminizi geliştirecektir.

Yerel gelenekleri öğrenin ve saygı gösterin

Ziyaret ettiğiniz toplulukların kültür ve geleneklerine saygı göstermek, rejeneratif seyahatin önemli bir yönüdür. Uygulamada bu, Avustralya'da bulunduğunuz arazinin geleneksel sahipleri hakkında bilgi edinmek veya ibadet yerlerini ziyaret ederken uygun kıyafetler giymek anlamına gelebilir. Bahşiş verme görgü kurallarına uymak (örneğin ABD'de bahşiş beklenirken Japonya'da kabalık olarak kabul edilir) ve özellikle kültürel açıdan hassas veya özel ortamlarda insanların fotoğraflarını çekmeden önce her zaman izin almak anlamına da gelebilir.

Yerel işletmeleri destekleyin

Yurtdışında eğitim alırken, paranızı nereye harcayacağınızı seçmenin toplum üzerinde önemli bir etkisi olabilir. Marketlerden veya ikinci el dükkanlarından alışveriş yapmak ve aile restoranlarında yemek yemek, harcadığınız paranın toplumda kalması anlamına gelir.

Ayrıca, seyahatlerinizin zamanlamasını sezon dışında yapmayı düşünün. Sadece yoğun kalabalıklar olmadan bir destinasyonun tadını çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda yılın sadece birkaç ayı turist çeken kasabalara çok ihtiyaç duyulan parayı da enjekte etmiş olursunuz. Bu, yerel ekonomiyi canlandırabilir ve küçük işletmelerin büyümeye ve yeniden yatırım yapmaya devam etmesine olanak tanıyarak turizmden elde edilen faydaların adil bir şekilde dağıtılmasını sağlayabilir.

Yurtdışında yeni bir toplulukla bağlantı kurunYurtdışında eğitim alın
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi