GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Roma için nihai yaz rehberi

Roma için nihai yaz rehberi

Ah, Roma'da yaz. Tarihi yerleri gezmeyi, yumuşacık gelato yemeyi ve sıcak akşamları geç saatlere kadar iyi yemek ve müziğin tadını çıkararak geçirmeyi düşündürüyor, değil mi? Ancak İtalya'nın başkentinin sunabilecekleri bunlarla sınırlı değil.

Ünlü Kolezyum'u, Vatikan'ı, Pantheon'u ve İspanyol Merdivenleri'ni gördükten sonra, işte bu yaz Roma'yı daha fazla deneyimlemeniz için rehberimiz.

1. Sabahları en iyi şekilde değerlendirin...

Roma'da Haziran ve Eylül ayları sıcaktır, ancak şehir Temmuz ve Ağustos aylarında kavurucu gündüz sıcaklıklarına kolayca ulaşabilir. Yine de bunun sizi bu güzel yeri keşfetmekten alıkoymasına izin vermeyin, sadece aktivitelerinizi günün başlangıcı için planladığınızdan emin olun. Erken kalkın ve turistik yerleri ilk gören siz olun; daha serin sabah sıcaklıklarının tadını çıkaracak, kuyruklarda beklemek için daha az zaman harcayacak ve fotoğraflarınızda daha az turist olacaktır. Yanınızda bir su şişesi getirmeyi unutmayın; susuz kalmamanıza yardımcı olmak için şehrin her yerinde 'nasoni' olarak bilinen halka açık küçük içme suyu çeşmeleri vardır!

2. ...ve akşamları!

Aynı kuralı akşamları için de uygulayın; öğleden sonra 4 civarında hava soğumaya başlar ve yerel halk akşam 8'e kadar akşam yemeği yemeyi düşünmez bile. Sıcak öğleden sonrayı gölgede ya da kapalı mekanlarda (klima bile olabilir) dinlenerek geçirdiyseniz, şehri keşfetmeye akşam saatlerinde yeniden başlayabilirsiniz. Geceleri meydanların, anıtların ve tarihi binaların çoğu ışıklandırılır. Trevi Çeşmesi'ne ya da hava karardıktan sonra sanatçılar ve çalgıcılarla dolup taşan muhteşem Piazza Navona'ya gidin. Ayrıca, Vatikan ve Kolezyum gibi Roma'nın birçok büyük cazibe merkezi gece turları sunmaktadır.

3. Bir açık hava filmi izleyin

Güneş batarken şehrin tarihi mimarisiyle çevrili büyük bir ekranı izlemek; açık hava sineması bundan daha doğal olamaz. Yaz boyunca Roma'da açık hava sineması gösterimleri dolu dolu bir programa sahiptir. Piazza San Cosimato ve Piazza Vittorio'da çok çeşitli ücretsiz gösterimler bulabilirsiniz ve Roma'nın tek adası olan Tiber Adası, film izlemek için harika bir yerdir. Son çıkan filmlerden Hollywood klasiklerine, bağımsız filmlerden belgesellere kadar her ruh haline uygun bir etkinlik var. Bu sizin için hala yeterli kültür değilse, çok sayıda canlı tiyatro ve opera gösterisi de vardır.

4. Yiyin, için ve biraz daha yiyin

Roma'da yapılacaklar listenize ekleyebileceğiniz pek çok klasik yemek deneyimi vardır. Güne bir espresso ile başlayabilir, ardından cömert bir porsiyon gelato (temelde çok kremalı ve lezzetli dondurma) ile serinleyebilir ve son olarak taze pişmiş, ince hamurlu bir pizza yiyebilirsiniz. Ancak, Roma'nın mutfak lezzetlerini gerçekten deneyimlemek için aramanız gereken başka yemekler de vardır. Tatlı ikramları seviyorsanız o zaman bir maritozzo bulun. Bu geleneksel yumuşak çörekler çırpılmış krema ile doldurulur ve genellikle kahvaltıda yenir. Tuzlu bir ısırık için, nihai sokak yemeği atıştırmalığı suppli'dir - ekmek kırıntılarıyla kaplanmış ve genellikle peynirle doldurulmuş, derin yağda kızartılmış bir pirinç topu.

5. Parkları keşfedin

Villa Borghese Roma'nın en büyük halka açık parkıdır. Bu güzel tasarlanmış yeşil alan bakımlı bahçeler, ağaçlarla çevrili caddeler, bir kayık gölü, güzel pavyonlar ve bir dizi süslü heykel ve çeşme ile doludur. Bahçelerde dolaşmak şehrin karmaşasından kaçmak için huzurlu (ve ücretsiz!) bir yoldur. 100 yıldan daha eski bir hayvanat bahçesi ve tarihi binalarda bulunan birkaç ünlü sanat galerisi de dahil olmak üzere cazibe merkezleri bulunmaktadır. Villa Sciarra'daki gizli bahçeler ve Villa Doria Pamphilj'deki büyük parkı ziyaret etmek de ücretsizdir ve Roma'nın merkezinden kolayca erişilebilir.

6. Bisikletle gezin

Roma Appian Yolu - Via Appia Antica - Roma'nın en eski yollarından biridir ve eskiden İtalya'nın güneyine kadar uzanırdı. Yolun bir kısmı hala yolun yapımında kullanılan orijinal taşlarla döşelidir. Harika bir gün geçirmek için bisiklet kiralayın ve yolu takip edin; çok sayıda tarihi kilise ve kalıntı, zarif selvi ağaçları ve hatta cesaretiniz varsa gezebileceğiniz birkaç katakomp (büyüleyici yeraltı mezar alanları) geçeceksiniz. Bu aynı zamanda uzun bir yürüyüş için harika bir rotadır ve kesinlikle sabah ilk iş olarak ya da daha serin bir günde yapılmaya değerdir.

Bu yaz Roma'da dil eğitimi alın!Keşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

50'den fazla şehirde 10 dilden birini öğrenin

Detaylı bilgi