GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

San Diego'ya taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

San Diego'ya taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Kaliforniya'nın en güneyindeki şehre mi gidiyorsunuz? Meksika'dan sadece bir taş atımı uzaklıkta olan San Diego, ziyaretçiler ve orada daha uzun süre kalacak kadar şanslı olanlar için bir yumruk niteliğindedir. Kültürel etkinliklerden şehrin en gözde sektörlerine kadar, San Diego'ya taşınmadan önce bilmeniz gereken on şeyi burada bulabilirsiniz.

1. Endüstrinin gözde noktası

Biyoteknoloji, sağlık ve teknoloji sektörlerinden gelen yatırımlar sayesinde San Diego, büyük fikirleri ve bunları gerçekleştirecek enerjisi olan genç mezunlar için cazip bir yer. Tüm bu teknoloji desteğinin günlük sonuçlarından biri de şehirdeki 250 dönümlük bir alanda ücretsiz wi-fi olmasıdır (teşekkürler çocuklar!). Bu gelişmeyi devam ettirmek için şehir güçlü üniversitelere sahip ve bu da kendini gösteriyor: San Diegalıların ortalama yaşı sadece 32'dir.

2. Yaşam maliyeti

Öte yandan, San Diego yaşamak için oldukça masraflı bir şehir olabilir. Bir başka teknoloji merkezi olan San Francisco kadar pahalı olmasa da, kamu hizmetleri, ulaşım, bakkaliye ve konut ABD ortalamasının üzerindedir. Metrekare çok pahalı olduğu için evler küçüktür. Bunun iyi tarafı ise insanların dışarıda çok daha fazla zaman geçirmesi. Bu arada...

3. Hava Durumu

San Diego'ya taşınıyorsanız bavulunuzu hafif hazırlayın. Ciddiyim. Ağır paltolarınızı, botlarınızı ve yünlü her şeyinizi evde bırakın. Yıl boyunca güneş ışığı ve düşük nem sayesinde herkes tüm yıl boyunca plajları ve verandaları doldurur, basit yaz kıyafetleriyle idare edersiniz.

4. Su konusunda akıllı olun

Kaliforniya kuraklığa meyillidir ve dünyanın daha gür, daha yeşil bölgelerinden gelen ziyaretçiler için buna alışmak biraz zaman alabilir. Basit değişiklikler yaparak su kullanımınıza dikkat edin: dişlerinizi fırçalarken musluğu her zaman kapatın, bulaşık yıkarken suyu açık bırakmayın (sadece sabunlu bulaşıklarınızı durulamak için açın) ve duşlarınızı kısa tutmak için bir zamanlayıcı ayarlayın - yaklaşık beş dakika fazlasıyla yeterli!

5. Toplu taşıma araçlarına binin

Yerel halk genellikle araba sahibi olduğundan, San Diego'da araba kullanmak başlı başına bir dert olabilir. Eğer gergin bir sürücüyseniz, yavaş şeritte kalın ve trafiğin yoğun olduğu saatlerden kaçınmak için önceden plan yapın. Öte yandan, şehrin Metropolitan Transit Sistemi, hareket etmenizi sağlamak için tramvay, hafif raylı sistem ve otobüs hizmetlerini içerir. Binmek için San Diego'nun ulaşım için akıllı kartı olan Compass Card'ı almanız veya uygulama üzerinden mobil biletlemeyi kullanmanız gerekecektir.

6. Gezinmesi kolay

San Diego iyi planlanmış bir şehirdir ve ister yürüyerek, ister bisikletle ya da arabayla olsun, gezinmesi zor olmayan bir ızgara düzenine sahiptir. Kuzeyden güneye doğru numaralandırılmış yollar vardır (genellikle çift numaralı yollar güneye, tek numaralı yollar kuzeye gider). Doğudan batıya doğru caddeler alfabetik olarak ağaçlardan sonra isimlendirilir (Walnut St'den Ash St'ye) ve daha sonra basitçe harflerden sonra isimlendirilir (kelimenin tam anlamıyla, A St, B St, C St, vb.).

7. Büyük şehir, soğuk hava

San Diego, Kaliforniya'nın en büyük ikinci şehridir ve büyüklük açısından sadece Los Angeles tarafından geçilmektedir. Bununla birlikte, gözle görülür derecede rahat ve cana yakın bir havası vardır. Şehir ayrıca diğer birçok büyük ABD şehrine göre daha düşük suç oranlarıyla nispeten güvenlidir.

8. Depremlere hazırlıklı olun

San Diego'nun bazı fayların yakınında bulunması, depremlerin nadiren de olsa meydana gelebileceği anlamına gelmektedir; bu nedenle ne yapılması gerektiğini bilmekte fayda vardır. En önemli tavsiye farkında olmak ama sakin olmaktır. Aksi takdirde, Düş/Kapan/Tutun tekniğini kullanın: Yere yatın; kendinizi bir masa ya da sıranın altına saklayın; ve masa ya da sıranın ayağına tutunun. Yerel yetkililer daha fazla tavsiye vermekten mutluluk duyacaktır.

9. Hola Meksika

San Diego Meksika sınırına 25 kilometre uzaklıktadır, bu da şehrin mükemmel kalitede Meksika yemekleriyle dolup taştığı anlamına gelir. Bu aynı zamanda, bir sonraki uçuş planınıza bağlı olarak, Tijuana'nın size en yakın uzun mesafeli uluslararası havalimanı olabileceği anlamına gelir. TIJ'den Şangay ve Pekin'e doğrudan uçabilirsiniz!

10. Moralinizi yükseltin

Bu sahil kasabasının yerlileri etkinliklerine ve festivallerine gerçekten katılıyor, siz de ruha girin! San Diego yıl boyunca El Día de los Muertos, Cadılar Bayramı ve Comic-Con kongresi için en iyi gösterilerini sergiler. Büyük bir etkinlik için orada değil misiniz? Sahilde salsa, büyük bir takas buluşması, açık hava sineması, yaz istiridye fırınları ve barbekü tavuk ve gün batımı caz etkinliklerine kesinlikle rastlayacaksınız.

San Diego'yu bizimle deneyimleyinDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi