GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Şarkılarla İngilizce öğrenin: Dinlemeniz gereken 10 sanatçı

Şarkılarla İngilizce öğrenin: Dinlemeniz gereken 10 sanatçı

İngilizce öğrenmek sadece sınıfta gerçekleşmez - günlük rutininize birkaç basit şey eklemek öğrenmenize gerçekten turbo şarj sağlayabilir. İngilizce TV şovları veya filmler izlemek daha hızlı ilerleme kaydetmenin harika bir yoludur, ancak şarkı dinlemek de öyle. Spotify çalma listelerinize eklemeniz için, farkında bile olmadan İngilizceniz üzerinde çalışmanıza yardımcı olacak birkaç sanatçı seçtik.

1. Ed Sheeran

Ed Sheeran'a az da olsa eşlik ettiğinizi kabul etmiyorsanız, yalan söylüyorsunuz demektir. Şarkıları birbiriyle ilişkilendirilebilir ve albümleri günlerce tekrarlanabilir. Dil karmaşık olmasa da hızlı tempolu olabilir, bu nedenle kalbinizi dışarı çıkarırken ayak uydurmaya çalışmak, dinleme ve konuşma becerilerinizi test etmenin harika bir yoludur.

2. Of Monsters and Men

Of Monsters and Men'in rahat havası yaz için mükemmel bir müzik ve harika bir dil öğrenme yardımcısı sunuyor. Yavaşça söylenen ve takip etmesi kolay olan bu şarkının melodisini kaptığınız gibi sözlerini de kapacaksınız. Bu indie grup aslında İzlandalı, yani onlar mükemmel İngilizceye hakim olabiliyorsa siz de olabilirsiniz!

3. The Cure

Yeniden havalı hale gelmeden önce plak ve kaset yapan bir grup için müzik tarihi kitaplarının derinliklerine inin. Kendinizi iyi hissettiren klasikleri 'Friday I'm in Love', haftanın günlerini yakalamanın süper kolay bir yoludur ve diğer hitleri gibi süper akılda kalıcıdır.

4. Bruno Mars

Bruno arkanızı kolluyor: 'The Lazy Song' sadece gelecek zamanı güzel bir şekilde kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda şarkı sözlerinin çoğu İngilizce argo ile dolu. İngilizcede 'doğum günü kıyafetini' giymek çıplak olmak anlamına gelir, 'my castle' evinizi ifade eder ve eğer rahatlamayı planlıyorsanız 'kick back' yapabilirsiniz. Güne mümkün olan en iyi şekilde başlamak için bu şarkıyı sabah çalma listenize ekleyin.

5. Taylor Swift

Her zaman eski sevgililerinden bahseden, akılda kalıcı pop şarkılarının kraliçesi genellikle birinci şahıs ağzından şarkı söyler. Neredeyse her zaman doğrudan dinleyiciye hitap eden şarkı sözleriyle, normal İngilizce konuşmaya kısa sürede alışacaksınız.

6. John Legend

Bu adam hangi notalara basarsa bassın, duygusal olduğu kadar net bir şekilde şarkı söylüyor ve diksiyonu her zaman mükemmel. Yan not - düzenli olarak borularınızı test ettikten sonra (birlikte şarkı söyleyerek) hafif bir Amerikan aksanı alma şansınız var.

7. The Beatles

The Beatles'ın klasik, akılda kalıcı şarkıları herkesin ilgisini çekebilir. Şarkı sözlerini takip etmek kolaydır ve sadece şarkı söyleyerek düzgün bir İngiliz aksanı benimseyeceksiniz. En iyi tavsiyemiz? Love Actually (AKA - tüm zamanların en iyi İngiliz romantik komedisi) izleyerek 'All you need is love' şarkısının sözlerini öğrenin.

8. Adele

Son yıllarda İngiltere'den çıkan en güçlü ses olan Adele, bir melek gibi şarkı söylüyor ancak röportajlarda kendine özgü bir Londra aksanıyla konuşuyor, bu yüzden Adele sadece güzel müzik için değil, aynı zamanda bazı yerel argolar için de harika.

9. Sam Smith

Dudak uçuklatan bir sese sahip bir başka İngiliz olan Sam Smith, müzik listelerini domine eden duygusal baladlarıyla Adele'e benziyor, ancak dili ilk kez öğrenmeye çalışan ana dili İngilizce olmayanlar için takip etmesi ve ezberlemesi daha kolay olan daha basit bir dil kullanıyor.

10. Maroon 5

Maroon 5'ın solisti Adam Levine, güzel bir yüzden çok daha fazlası. Yetenekli bir şarkıcı ve söz yazarı (okuyun: Maroon 5'ın albümleri her zaman bangır bangır şarkılarla doludur), aynı zamanda net bir şekilde şarkı söylüyor ve kelimelerini fazla telaffuz etmiyor, bu da dinlerken doğal diksiyonu yakalamanıza yardımcı oluyor.

Bizimle yurtdışında İngilizce öğrenin - akıcılığa giden en hızlı yolKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi