GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Seul'ün 10 gizli cevheri

Seul'ün 10 gizli cevheri

Ziyaretçilerine devasa alışveriş merkezleri ve gece geç saatlerde K-Pop karaokeden çok daha fazlasını sunan Seul'deki en iyi gizli cevherler rehberimizi takip ederek şehirdeki yaşamdan en iyi şekilde yararlanın.

1. Jeongdong Gözlemevi

Seul'ün en iyi manzaralarından bazılarını görmek için Seul Büyükşehir Hükümeti'nin Seosomun Binası 1'in 13. katına çıkın ve Jeongdong Gözlemevi'nde bir kahve için yerleşin. Bir zamanlar devlet dairelerine ev sahipliği yapan bu kat artık halka açık ve çok fazla turistin duymadığı bir yer olduğundan genellikle kalabalık değildir, ayrıca ziyaret etmek ücretsizdir! Kuşbakışı tüneğinizden güzel Deoksugung Sarayı'na bile bakabileceksiniz.

2. Café Saru

Dünyanın dört bir yanından gelen kahve severlerin burası hakkında söyleyecekleri iyi şeylerden başka bir şey yok. İşlek Kyungridan-gil caddesinin dışında yer alan bu küçük kafedeki yetenekli barista (Saru'nun kendisi) her taze filtre kahveyi elle yapıyor ve her fincanı minik bir demet taze çiçekle servis ediyor. Kafe yerel ve kurutulmuş çiçek demetleriyle doludur ve yalnızca en iyi sürdürülebilir çekirdeklerle yapılan kahve beklemeye değerdir.

3. Bamdokkaebi Gece Pazarı

Mart ve Ekim ayları arasında her Cuma ve Cumartesi akşamı saat 18:00'den itibaren Bamdokkaebi Gece Pazarı Yeouido Hangang Parkını sokak yemekleri ve kültürünün bir kutlamasına dönüştürmektedir. Gıda kamyonları yaratıcı genç şeflerden çok çeşitli lezzetli ve deneysel yiyecekler sunmakta, kültürel performanslar ve canlı müzik ziyaretçilerin gözlerini kamaştırmakta ve pazarın alışveriş caddesi yerel tasarımcılar tarafından elle yapılan sanat ve el sanatları satan tezgahlarla kaplanmaktadır.

4. Bir Tapınakta Konaklamayı Deneyin

Budizm, Kore kültürü ve tarihinin büyük bir parçasıdır ve ülkede binlerce çarpıcı tapınak bulunmaktadır. Son yıllarda giderek artan bir trend olan 'tapınak konaklamaları', tapınakların Kore Budist kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen veya meditatif bir deneyim yaşamak isteyen günübirlik ve konaklamalı ziyaretçilere kapılarını açtığını görmektedir. Seul şehir merkezindeki Myogaksa Tapınağı, çan çalma, geleneksel çay seremonileri, meditasyon ve bir Budist rahiple geçirilen zamanla dolu, kaygıyla başa çıkmak için tasarlanmış günler de dahil olmak üzere bir dizi kısa program sunmaktadır.

5. Metro Alışveriş Merkezleri

Koreliler alışverişi sevmeleriyle ünlüdür, bu nedenle Seul'ün düşene kadar alışveriş yapmak için sonsuz fırsatlar sunması şaşırtıcı değildir. Ancak cadde mağazalarında banka kartınızın limitini doldurmak için yola çıkmadan önce, birçok metro alışveriş merkezinden birine gidin! Evet, Gangnam, Jonggak ve Euljiro istasyonlarındakiler de dahil olmak üzere metro duraklarının altında gizlenmiş modern alışveriş merkezleri bulunmaktadır.

6. Gwangjang Pazarı

Yeraltı alışveriş bonanzanızdan çıktıktan sonra Seul'ün daha geleneksel pazarlarından birine gidin. Şehrin en eski ve en büyük pazarlarından biri olan Gwangjang Pazarı, ucuz yerel sokak yemekleri ve ipekler, vintage kıyafetler ve benzersiz ev eşyaları da dahil olmak üzere güzel el yapımı ve geleneksel ürünler sunmaktadır.

7. Ekspres Otobüs Terminali'nin 10. Katı

İşte bir çatı barı için akılda kalıcı bir isim! Aslında teknik olarak bir çatı barı değil, ancak Ekspres Otobüs Terminali'nin onuncu katında gizlenmiş, şehre tepeden bakan bir çatı bahçesi ve bira içebileceğiniz iki Kore Barbekü restoranına ev sahipliği yapıyor. Çimenli bölümleri, park bankları ve muhteşem manzarasıyla Seul'de bir şeyler içmek için en gözde yerlerden biri olma yolunda hızla ilerliyor.

8. Seochon Köyü

Seul'e gelen pek çok ziyaretçi geleneksel Kore yaşamını deneyimlemek için yoğun ve kalabalık Bukchon Hanok Köyü'nü ziyaret etmeyi tercih etmektedir. Bunun yerine, kalabalıktan kaçıp şehrin en eski mahallelerinden biri olan ve turist izlerinden biraz daha gizli kalmayı başarmış Soechon'a gidin. Burada 500 yıllık hanok evlerini gezebilir, aynı zamanda büyüleyici modern kafelere uğrayabilir ve şık sanat galerileri ile butik mağazalara göz atabilirsiniz.

9. Dongdaemun İkinci El Kitap Sokağı

Kelimenin tam anlamıyla bütün bir cadde kitaplara adanmıştır, her kitapsever için adeta bir cennettir. Yan yana dizilmiş tezgâhlar ve dükkânlar, tıka basa dolu kitap rafları ile burada isterseniz bütün bir gününüzü modern romanlardan klasiklere, çizgi romanlara ve koleksiyonlara kadar her şeyin sayfalarını karıştırarak geçirebilirsiniz.

10. Alternative Space LOOP

Alternative Space LOOP, 20 yılı aşkın bir süredir çağdaş sanat ve kültür için kâr amacı gütmeyen bir galeri ve yaratıcı bir ortam sağlamaktadır. Çalışmalarıyla sosyal meseleleri ele alan uluslararası deneysel sanatçıların değişen sergileri ve sanatçı konuşmaları gibi etkinliklerle burası her sanat meraklısının Seul rüyasıdır.

Bizimle Seul'de Korece öğreninDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dünyayı keşfedin ve yurt dışında bir dil öğrenin

Detaylı bilgi