GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Seul'e taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Seul'e taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

İster teknoloji, ister kültür, ister dil öğrenme arzusu sizi cezbetsin, Kore'nin megakentinden büyülenen ilk gurbetçi siz olmayacaksınız. Peki Seul'e taşınmayı planlamadan önce neleri bilmelisiniz? İşte aklınızda tutmanız gereken on şey.

1. Zıt hava koşulları

Seul, yazları sıcak ve nemli, kışları ise kuru ve soğuk geçen nemli bir karasal iklime sahiptir. Daha ılıman iklimlerden gelenler için yaz (35°C'ye kadar) ve kış (-20°C'ye kadar) arasındaki aşırı sıcaklık farkları yoğundur - bu nedenle kalın giysilerle hazırlanın veya Seul'den satın alın! Sonbahar ve ilkbahara gelince, güzeldirler ancak geçicidirler.

2. İyi hisler

Birçok teknoloji markasının ürettiği araçlar gibi Seul de şık, hızlı ve parlaktır. Hiç uyumayan bir megakent ve Doğu Asya'nın finans ve kültür merkezlerinden biri. Ancak, tüm bu hareketliliğe rağmen, genellikle çok düşük suç ve şiddet suçu oranları ile ev aramak için güvenli bir yerdir.

3. İyi bütçe

Kore kültüründe ekonomik başarı ile öz değer arasında güçlü bir bağ vardır. Seul ev aramak için ucuz bir şehir olmadığından, potansiyel gurbetçilerin uzun vadeli bir yaşam tarzını karşılayabilmek için iyi bir işe sahip olmaları gerekir. Seul'de çocuk yetiştirmeyi planlıyorsanız, ekstra eğitim maliyeti kesinlikle göz önünde bulundurulacaktır.

4. Apartman şehri

Seul'de müstakil bir evde yaşamanız pek olası değildir. Bu şehirde apartman yaşamı normdur. Dünyadaki birçok büyük şehirde olduğu gibi, büyük daireler eşit derecede büyük bir kira bedeliyle gelir - bu nedenle daha küçük bir dairede rahat etmeye hazır olun.

5. Hızlı ve öfkeli

Seul'de işe gidip gelirken, yürürken veya dolaşırken, odaklanmaya ve yönlendirmeye devam edin. Seul, New York City'den iki kat daha yoğundur ve Paris'ten sonra dünyanın en yoğun ikinci kentsel alanına sahiptir.

Bu, olabildiğince hızlı hareket eden insanlarla dolu bolca kalabalık olduğu anlamına gelir ve uğultulu bir enerjiyle sonuçlanır - hızlı yürüme pratiği yapmaya hazırlanın!

6. Harika toplu taşıma

Araba satın alma planlarınızı unutun ve sevinin: Seul'ün toplu taşıma araçları hızlı, uygun fiyatlı ve verimlidir. Sizi şehrin ya da ülkenin bir ucundan diğer ucuna götürecek wifi, ısıtmalı koltuklar ve yüksek hızlı tren vagonları bulacaksınız. Biletiniz T-Money kartıdır ve Seul'ün metro ve otobüs istasyonlarında ve bazı marketlerde kolayca satın alınabilir ve şarj edilebilir.

7. Teknoloji kenti

Yeni başlayanlar bile "Seul" kelimesini duyunca hemen bir teknoloji dünyası hayal ediyor. Ve bu doğru. Seul'ün muazzam Dijital Medya şehir kompleksi kendini teknolojiyi geliştirmeye adamış ve uluslararası teknoloji şirketleri için bir mıknatıs haline gelmiştir. Daha günlük ölçekte Seul, sorunsuz bir şekilde ilerleyen ve bağlantıda kalmayı çocuk oyuncağı haline getiren wifi ile bir geniş bant başkentidir.

8. Verimli

Bu süper hız sadece wifi ile sınırlı değil. Seul'de çok yönlü sorun çözümleri (bankada soru sorma, doktor ziyareti, telefon mağazası vb.) Online alışveriş de yerel halkı büyülemiş ve sürekli olarak hızlı ve kolay bir satın alma ve teslimat kanalı ortaya çıkmıştır.

9. İngilizce sağlık hizmetleri

Kore'nin evrensel sağlık sistemine göçmenler erişebilir ve bakım masraflarının yaklaşık %50'si karşılanır. Seul aynı zamanda İngilizce konuşabilme becerisinin son derece önemli olduğu birçok üst düzey sağlık uzmanına da ev sahipliği yapmaktadır. Bu, Korece bir sağlık sorunuyla uğraşmak istemeyenler için harika bir haber!

10. Korece öğrenin

Öte yandan, Korece konuşabilmek, başka türlü mümkün olmayan bir şekilde kapıları açacaktır. İyi haber şu ki, Kore alfabesi diğer Asya karakter sistemlerinden çok daha sezgiseldir, bu da akıcılığa giden yolun öğrenciler için daha az kayalık olduğu anlamına gelir. Yine de Koreliler için on puan! Kültürleri oldukça homojen olsa da, yerel halk yabancıları görmeye alışkındır ve sizi evinizde hissettirmeye ve dilde ustalaşmaya heveslidir.

Seul'de eğitim alDaha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet