GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Sydney, Brisbane ya da Perth: Sizin için en uygun Avustralya şehri hangisi?

Sydney, Brisbane ya da Perth: Sizin için en uygun Avustralya şehri hangisi?

İnsanların Avustralya hakkında genellikle hafife aldığı şeylerden biri de ülkenin büyüklüğüdür. Avrupa'nın tamamı Avustralya'nın içine iki kez sığabilir ve ülkenin tamamını arabayla geçmek üç gün sürer. Dolayısıyla bir Avustralya macerasına atılırken, zamanınızın çoğunu geçireceğiniz yeri sevdiğinizden emin olmak istersiniz!

Sidney, Brisbane ve Perth, el değmemiş beyaz kumlu plajları, muhteşem doğal manzaraları ve keşfedilecek gece hayatı ile son derece canlı ve modern şehirlerdir. Bu yüzden hangi şehirde üsleneceğinizi seçmek kolay bir seçim değildir.

Bu üç Avustralya destinasyonunun her birini bu kadar özel yapan şeyin ne olduğunu ve hangisinin sizin için doğru olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Sidney

Büyük olan Sidney ile başlayalım. Parıldayan limanı, mimari şaheserleri, yumuşak kumlu plajları ve yemyeşil park alanlarıyla nefesinizi keser. Sidney Avustralya'nın başkenti değildir (bu unvan Canberra'ya aittir), ancak ülkenin en büyük ve en ikonik şehridir. Sydneyçok çeşitli, uluslararası ve kapsayıcıdır ve Sydney Festivali, Vivid ve Mardi Gras gibi etkinliklerle kutlama yapmayı sever.

Manzaralar

Yeni profil fotoğrafınızı çekmek için şehrin dört bir yanında çok sayıda manzara noktası bulunmaktadır. Sidney'in ışıltılı limanına, etkileyici Sidney Liman Köprüsü'ne ve Sidney Opera Binası'nın ünlü yelkenlerine ilk bakışınız nefesinizi kesecek. Sydney'in etkileyici yılbaşı havai fişek gösterisini televizyonda izlediyseniz, yılbaşı gecesi gerçek hayatta görmek daha da özel olacaktır.

Bütçeniz kısıtlıysa, Darling Limanı ve Circular Quay'de dolaşarak manzaranın tadını çıkarabilir ya da halka açık bir feribota binerek birkaç dolar karşılığında liman çevresinde gezinebilirsiniz. Sidney Liman Köprüsü tırmanışı, en cesur maceracıları tüm Sidney' in en inanılmaz manzaralarıyla ödüllendirecek gerçekten eşsiz bir deneyimdir.

Spor

Spor severler düzenli olarak AFL, rugby, kriket veya futbol maçlarına ev sahipliği yapan birçok stadyumdan birinde maç izleyebilir veya Sydney Maratonu veya City2Surf eğlence koşuları gibi ikonik etkinliklere katılabilirler. Sidneyliler aktif yaşam tarzlarıyla tanınırlar ve yıl boyunca koşu yapan, bisiklete binen, sörf yapan, kaykay kayan ve yüzen insanları her zaman görebilirsiniz. Ayrıca, liman kenarındaki çok sayıdaki kiralama noktalarından birinde kano, ayakta kürek sörfü veya dalış gibi yeni bir beceri öğrenmek isteyebilirsiniz.

Kendinizi gerçekten buralı gibi hissetmek için yerel AFL takımlarından biri olan Sydney Swans veya Greater Western Sydney Giants'a SCG'de tezahürat yaparak bağlılığınızı gösterin.

Plajlar

Sidney'in ılıman havası, yazları ortalama 26°C, kışları ise 17°C civarında seyrederek sizi açık havanın tadını çıkarmaya davet ediyor. Her banliyösünün kendine ait çarpıcı bir kum yayına sahip olduğu Sidney, plaj severler için rüya gibi bir yerdir. Ünlü sırt çantalı gezgin cennetleri Bondi Plajı ve Manly Plajı, sörfçü adayları için geniş kıyı şeridi ve sörf okulları sunmaktadır, ancak aynı zamanda büyük kalabalıklar da çekmektedir. Bu yüzden kalabalıktan kaçıp Tamarama Plajı ve Rose Körfezi gibi birçok kayalık koy ve körfezi keşfedin.

Bondi Plajı ve Bronte Plajı arasındaki popüler yürüyüş yolu dramatik kayalıklara bakmakta ve büyüleyici kıyı banliyölerinin inanılmaz manzaralarını sunmaktadır. Ekim sonunda orada olacak kadar şanslıysanız, dünyanın halka açık en büyük ücretsiz heykel sergisi olan Sculptures by the Sea'yi kaçırmayın.

Brisbane

Doğu kıyısında Sidney'in kuzeyinde yer alan Brisbane, yılda ortalama 283 gün güneşli olan rahat bir şehirdir. Nüfusu 2,2 milyonun biraz üzerindedir ve Sydney'in yarısından daha az büyüklüktedir. Bununla birlikte, giderek daha fazla insan mükemmel havayı ve daha yavaş yaşam temposunu emmek için kuzeye gittiğinden, şehir bir tür canlanma yaşıyor.

Brisbane Nehri

Açık hava alışveriş merkezlerinden nehir yürüyüş parkurlarına ve şehir plajına kadar Brisbane dışarıda yaşayan bir şehirdir. Brisbane Nehri şehrin içinden akarak destansı manzaralar ve sosyalleşmek için pek çok harika nokta yaratır. Nehir boyunca bir gezinti, nehrin kenarındaki çok sayıda bar, restoran ve parkın tadına bakmak ya da bacaklarınızı dinlendirmek ve halka açık City Cat feribotuyla nehirde bir aşağı bir yukarı gezinmek için harika bir yoldur. Sanat ve komedi gösterileri için Brisbane Powerhouse'a gidin veya her ay dolunay altında düzenlenen West End Ateş Festivali'ne göz atın.

Serinleme zamanı geldiğinde, nehre bakan davetkar bir insan yapımı yüzme lagünü olan South Bank'teki Streets Beach'e gidin. Büyük bir ders gününün ardından rahatlamak ve gevşemek için mükemmel bir yerdir.

Maceralar

Heyecan arayanlar Brisbane çevresindeki Dreamworld, Movie World, SeaWorld ve Wet & Wild gibi birçok tema parkında kanlarını pompalayabilirler. Dreamworld heyecan verici rollercoasterları, The Giant Drop ve Tower of Terror ile ünlüdür. Ayrıca Tiger Island'da yerleşik kaplanları görebilir ve WhiteWater World'deki su kaydıraklarında serinleyebilirsiniz. Yandaki Movie World ise dublör gösterilerine, geçit törenlerine, hız trenlerine ve en sevdiğiniz Looney Tunes karakterlerine, DC Evreninin süper kahramanlarına ve süper kötülerine ev sahipliği yapmaktadır.

Avustralya vahşi yaşamı

Brisbane çok sayıda vahşi koala, kanguru ve deniz canlısına ev sahipliği yapmaktadır; dolayısıyla bir koalaya sarılmayı hayal ettiyseniz doğru şehirdesiniz demektir.

Stradbroke Adası'nda kanguruları ve wallabileri özgürce zıplarken görebilirsiniz; Brisbane Koala Bushlands'daki patikalarda yapacağınız bir yürüyüş, bu sevimli hayvanlardan birini ağaçların tepesinde görmenizi neredeyse garanti eder. Bir koalayı kucaklayarak fotoğraf çektirmek istiyorsanız Lone Pine Koala Sanctuary'e gitmelisiniz; Steve Irwin'in Avustralya Hayvanat Bahçesi ise sadece timsahlara değil, yüzlerce Avustralya yaban hayatına ev sahipliği yapmaktadır.

Perth

Avustralya'nın batı kıyısındaki en büyük şehir olan Perth'te serinlik ve sakinlik hakimdir. Perth, o kadar büyük bir eyalet olan Batı Avustralya'nın başkentidir ki, eğer bir ülke olsaydı, gezegendeki en büyük 10. ülke olurdu. Perth'de eğitim almayı seçerseniz, sıkı çalışmayı ve sıkı oynamayı bilen genç, uluslararası bir kalabalıkla çevrili olacaksınız.

Günbatımları

Perth'te gün batımı gibisi yoktur. Şehrin kıyı şeridini kaplayan 19 el değmemiş plajla, güneşin Hint Okyanusu'na dalışını izlemek için seyir noktası sıkıntısı yoktur. Hiçbir şey güneşin ufkun altında kayboluşunun, batarken ışık spektrumunu bükmesinin ve gökyüzünü pembe, kırmızı ve turuncunun ışıltılı bir tonuna bırakmasının olağanüstü görüntüsüyle kıyaslanamaz.

Merkezi Cottesloe plajı ve Scarborough plajı, uzun, geniş, temiz kumları ve cam gibi berrak sularıyla akşam dalışı için sizi cezbedecek popüler noktalardır.

Fremantle

Perth'in kendisi görülecek çok şey olan hareketli bir şehir olsa da, şehir dışına çıkmaya da değer.

Sadece 20 km güneydeki Fremantle, Perth'in popüler küçük kardeşi gibidir. Liman kenti, popüler bira fabrikası Little Creatures ve tarihi Fremantle Pazarı etrafında yoğunlaşan canlı bir cazibeye sahiptir. Eski hapishane de Fremantle'ın trajik tarihi hakkında bilgi edinmek için görülmeye değerdir.

Fremantle'dan bir feribota atlayarak kolayca Rottnest Adası'na ya da yerel adıyla “Rotto ”ya gidebilirsiniz. Bu arabasız, şebekeden uzak cennet en iyi bisikletle keşfedilir ve vardığınızda bisiklet kiralayabileceğiniz pek çok yer vardır. Eğer şanslıysanız, adada yaşayan sevimli quokkalarla bir selfie çekebilirsiniz.

Kings Park

Dünyanın en büyük şehir parklarından biri olan Kings Park'ın yemyeşil çevresi kendinizi doğaya kaptırmak için harika bir yerdir. Güzel kokulu okaliptüs ağaçlarından oluşan bir gölgelikten geçen cam bir gökyüzü köprüsü olan Federation Walkway boyunca yürüyün veya şehrin en iyi manzara noktalarından birine ulaşmak için spiral DNA kulesinin zirvesine çıkın.

Avustralya'yı keşfetmeye başlamaya hazır mısınız?Daha fazla bilgi edinin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet