GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Sidney için eksiksiz yaz rehberi

Sidney için eksiksiz yaz rehberi

Avustralyalılar müthiş bir yaz havasından nasıl yararlanacaklarını çok iyi bilirler ve Sidney harika yemekler, sörf ve efsane anılar için süper bir yerdir. Aslında, seyahatinizi planlamak söz konusu olduğunda, yapılacak şeyler için çok fazla seçenek var. İster sadece Sidney'i ziyaret ediyor olun, ister bu yaz Sidney'de yurt dışı dil eğitimi almayı planlıyor olun, işte size Yeni Güney Galler'in bu muhteşem başkentine yaz ziyareti için nihai rehberimiz.

1. Sahilleri turlayın

Yaz aylarında deniz suyu sıcaklığının yaklaşık 23ºC'ye kadar çıkabildiğini biliyor muydunuz? Sydney'de 100'den fazla plaj varken, bu plajlara dalmak daha kolay olamazdı. Bondi plajına şehir merkezinden ulaşmak kolaydır, Avustralya'nın en ünlü altın kumlarından biridir ve sörf yapmaya meraklıysanız en iyi noktalardan biridir. Şehrin kuzeyinde yer alan Manly de dalga yakalamak için harika bir yerdir ve şubat ayında Avustralya Açık Sörf yarışmasına ev sahipliği yapmaktadır. Balmoral Plajı korunaklıdır ve yüzme, kürek sörfü veya kano için çok uygundur. Etkileyici Shelly Plajı ise şnorkelle yüzme imkânısunar. Plajların çoğu aynı zamanda kafe, bar ve restoranlarla çevrilidir, böylece bütün bir günü sahil kenarında geçirebilir, manzaralı noktalarda yiyecek ve içecek alabilirsiniz.

2. Şehrin havuzlarında yüzün

Yüzmek istiyor ancak dalgalardan kaçmak istemiyorsanız, Bondi ve Bronte plajları da dahil olmak üzere Sidney'in birçok plajında korunaklı deniz havuzları bulunmaktadır. McIver's Ladies Baths (Coogee Ladies' Baths olarak da bilinir) Sidney'in güney doğusunda sadece kadınlar için uçurum kenarında doğal bir yüzme noktasıdır ve Sidney'in kuzeyindeki Cremorne Point'te bulunan 1920'lerden kalma restore edilmiş MacCallum Havuzu şehrin silüetini ve limanı gören harika bir manzaraya sahiptir. Victoria Park, Petersham Park ve Prince Alfred Park'ta da açık hava yüzme havuzları bulunmaktadır.

3. Bir festivale katılın

Sidney'de canlı müzik ve sanat etkinlikleri konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmamaktadır ve yaz sezonunun tek bir anlamı olabilir: festivaller! Sidney Botanik Bahçeleri'nin aşağısındaki Bayan Maquarie's Point'te Kasım ayında düzenlenen Harbourlife festivali yılın en büyük dans müziği etkinliklerinden biridir ve parti suya, Sidney Opera Binası'na ve Sidney Liman Köprüsü'ne bakmaktadır. Ocak ayındaki Sidney Festivali de şehrin dört bir yanındaki mekanlara çok çeşitli canlı müzik ve tiyatro, film gösterimleri, sergiler ve sanat enstalasyonları getirerek kültür dozunuzu almanızı kolaylaştırır.

4. Barangaroo'ya gidin

Bir zamanlar nakliye konteyneri terminali olan Barangaroo, hareketli ve canlı bir su kenarı alışveriş ve yemek bölgesine dönüştürülmüştür. Su kenarında, etkileyici modern mimari ve harika restoranlar limana bakarken, hemen yanındaki yeşil ve sakin Barangaroo Rezervi yerli Avustralya ağaçları ve çalılarıyla doludur. Bölge adını, Avrupalıların Avustralya'nın bu bölgesini sömürgeleştirdiği dönemde Eora ulusunun Cammeraygal lideri olan Barangaroo adlı önemli ve ilham verici bir Aborjin kadından almıştır. Avustralya'nın ortak tarihi ve zengin Aborjin kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmek için Sidney'in bu bölümü rehberli bir tura katılmak için harika bir yerdir.

5. Kayıkla Sidney'i Keşfedin

Can yeleğinizi ve küreğinizi kapın - bu şehri görmenin en eşsiz (ve huzurlu!) yollarından biri kanodur. Sidney'in kuzeyinde yer alan Orta Liman, sizi gizli koylara götüren Spit Köprüsü'nden başlayan geziler veya peri penguenlerini görmenizi sağlayan Manly İskelesi'nden deniz maceraları ile su üzerinde keşfetmek için korunaklı bir yerdir. Klasik Sidney Limanı manzaralarına bir değişiklik katmak için limanda bir kayık turu yapın, böylece Opera Binası'nı ve şehir silüetini sudan görebilirsiniz. Sidney'in güneyinde yer alan güzel Woronora Nehri, doğaseverlerin kayalık kıyıları, kumsalları ve vahşi yaşamla iç içe olan ormanları nazikçe keşfedebileceği bir yerdir.

6. Şehir dışına çıkın

Sidney, Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletini daha fazla keşfetmek için harika bir noktadır. Mavi Dağlar (adını bölgedeki okaliptüs ağaçlarının havaya verdiği mavimsi pustan alır) sadece birkaç saat uzaklıktadır ve muhteşemdir. Antik kayalıklar arasında keşfedilecek sayısız yürüyüş rotası ve tırmanma bölgesi vardır ve yeşil, yapraklı vadiler gizli şelaleleri ve vahşi yüzme havuzlarını gizler. Sidney'in hemen güneyinde, Kraliyet Ulusal Parkı olarak bilinen, koruma altındaki kıyı şeridi ve iç çalılıklardan oluşan güzel bir alanda yürüyüş, piknik, kamp ve vahşi yaşamı izleyerek bir veya iki gün geçirebilirsiniz.

Bu yaz Avustralya'da yurt dışı eğitim alın!Keşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi