GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
MenuÜcretsiz Katalog

Singapur'a taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Singapur'a taşınmadan önce bilmeniz gereken 10 şey

Asya'nın en önemli finans ve ticaret merkezlerinden biri olan Singapur şehir devleti, kültür, yemek, modern rahatlık ve köklü geleneklerin unutulmaz bir karışımıdır. Singapur'a taşınmayı mı düşünüyorsunuz? İşte bilmeniz gereken 10 şey.

1. Dil

İngilizce konuşanlar, Singapur'a taşınmayı planlarken ticaret ve ticaret dili olması nedeniyle bir adım öndedir. İngilizcenin yanı sıra Singapur'un resmi dilleri Malayca, Mandarin ve Tamilce'dir. Bununla birlikte, ülkenin resmi olmayan lehçesi ve farklı etnik gruplar arasındaki tarafsız sözlü temas noktası olan “Singlish ”in kısa sürede farkına varacaksınız.

2. Seyahate çıkın

Singapur, küçük Malta'nın sadece iki katı büyüklüğünde bir şehir devletidir, bu nedenle anlaşılabilir bir şekilde kabin ateşi ortaya çıkabilir. Neyse ki bunu bastırmak kolay. Singapur'un Changi'si Hindistan, Tayland, Vietnam, Kamboçya, Bali, Çin, Filipinler, Malezya, Avustralya ve Avrupa'ya ve daha fazlasına sürekli olarak kalkan uçuşlarla dünyanın en iyi bağlantı havalimanlarından biridir.

3. Nemli

Ekvator'un sadece bir derece kuzeyinde ve iki muson mevsiminin yaşandığı nemli Singapur'da dolaşmak biraz planlama gerektirebilir. Katlanabilir bir şemsiye, bol miktarda güneş kremi ve elbette bir şapka (güneş ışınları bulutların arasından ulaşır) ile hava koşullarına hazırlıklı olun. Bir başka nemli hava ipucu: Küflü bir sürpriz istemiyorsanız tezgahın üzerinde yiyecek bırakmayın. İğrenç!

4. Mağazalar

Singapur'da alışveriş terapisi için pek çok seçenek bulunmaktadır. Çok sayıda klimalı alışveriş merkezi, elektronik, giyim, lüks markalar, cilt bakımı, kitaplar, ev eşyaları, plaklar ve daha fazlasının mağazaları ile sıcaktan kaçmak için popüler bir kaçış noktasıdır. Alışveriş merkezlerini sevmiyor musunuz? O zaman yiyecek, ıvır zıvır ve keşfedilecek sayısız diğer ürünle dolu pazarların bolca bulunduğu iç bölgelerdeki yerel topluluklara gidin.

5. Toplu taşıma

Singapur'un MRT (Mass Rapid Transit) raylı sistemi, ada genelinde bulunan 100'den fazla istasyonuyla güvenilir, verimli ve ucuzdur. Öte yandan, araba sahibi olmak kesinlikle ucuz değildir. Eğer bir arabaya sahip olmanız gerekiyorsa, Singapur'da aynı model için kendi ülkenizde ödeyeceğinizden çok daha fazla ödemeyi göze alın. Aksi takdirde, bekleyin ve kuruşlarınızı yemek ve alışveriş için saklayın!

6. Gurbetçi balonunu görün

Bütçesi ve harcama eğilimi olanlar Singapur'da tatil köyü gibi bir yaşam bulacaklardır (yatılı dadılar, hizmetli daireler, sonsuzluk havuzları gibi). Bunu yapmanın bir dezavantajı, yaratılan kırılmaz “balon”. Zengin bir gurbetçi balonu hayatı istemiyor musunuz? Şehir dışında bir konaklama yeri seçin, yerel halkla konuşmak için aktif bir çaba gösterin, Singlish dilinde bazı ifadeler öğrenin, hawker (açık hava yemek) merkezlerinde yemek yiyin, toplu taşıma araçlarını kullanın ve özel ilgi kulüplerine katılın.

7. Para cezaları

Singapur'un ünlü para cezaları ikinci bir bakışı hak ediyor. Her ne kadar makul bir şekilde başlasalar da (MRT'de bir şey yiyip içmeyin, çöp atmayın, kırmızı ışıkta geçmeyin ya da tükürmeyin), daha akılda kalıcı kurallara geçiyorlar (güvercinleri beslemeyin, kendi evinizde çıplak dolaşmayın ya da sakız ithal etmeyin). Aslında bir kez daha düşününce bu sonuncusunu oldukça sevdik. Singapur sokaklarının süper temizliğinden büyük ölçüde sorumludur.

8. Çalışmak

Singapur'daki büyük sektörler finans, petrol ve iş dünyasıdır. Bunlar tesadüfen gireceğiniz alanlar değil, bu da birçok gurbetçinin şirketleri tarafından neden Singapur'a yerleştirildiğini açıklıyor. İnternetten veya bir ajans aracılığıyla iş mi arıyorsunuz? İnsan Gücü Bakanlığı'nın web sitesi aracılığıyla Singapur'da çalışmaya uygunluğunuz hakkında bir fikir edinin (burada ayrıca hastalık günleri ve ücretli izin dahil olmak üzere işgücü uygulamaları hakkında bilgi bulabilirsiniz) ve daha da önemlisi, bir iş teklifi alana kadar çalışma vizesine başvuramayacağınızı unutmayın.

9. Yemek

Yemek yemeyi seviyor musunuz? Singapur'a bayılacaksınız. İşporta merkezleri ve Michelin yıldızlı restoranlar arasından ruh halinize veya bütçenize göre seçim yapabileceğiniz gibi, meşhur acılı yengeçten kurbağa lapası ve sambal soslu vatoz gibi daha sıra dışı yemeklere kadar geniş bir lezzetli ikram menüsü bulunmaktadır. Merkezi iş bölgesinde öğle yemeğine giderken, yerel halkın sandalyelerin üzerine rastgele görünen eşyalar bıraktığını görebilirsiniz. Sakın onları çıkarmayın: Bu, bir masayı rezerve etmenin bir yolu olan chope sistemidir.

10. Bahşiş

Bahşişinizi hesaplama konusunda stres yapmayın: %10 servis ücreti ve %7 GST zaten faturanıza dahildir. Elbette, bir restoranda sunucuya hizmeti için bahşiş vermek isterseniz, verebilirsiniz. Ancak taksi şoförlerinin ve diğer hizmet sağlayıcıların bahşiş beklemeyeceğini unutmayın.

Singapur'u tanıyınKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi