GO Blog | EF Blog Türkiye
Seyahat, diller ve kültür hakkındaki son haberler EF Education First'ten
Menu

Singapur'da yurtdışında eğitim almanız için 5 neden

Singapur'da yurtdışında eğitim almanız için 5 neden

Küçük ama güçlü Singapur, yemek, temizlik ve alışverişin çok ciddiye alındığı bir kültürler eritme potasıdır. Ayrıca ileri görüşlü, dijital ve küresel olan rekabetçi eğitim sistemiyle de birçok övgüye layıktır.

Ufkunu genişletmek ve yurtdışında yaşamı deneyimlemek isteyen maceracı ve hırslı uluslararası öğrenciler Singapur'un pek çok kutuyu işaretlediğini göreceklerdir.

İşte Singapur'da eğitim almanın harika bir seçim olmasının beş nedeni!

1. İngilizce ve Mandarin öğrenin

İngilizce ve Mandarin Çincesi, Malayca ve Tamilce ile birlikte Singapur'un resmi dillerinden ikisidir. Dolayısıyla, uluslararası değişim programları sırasında İngilizce veya Mandarin (ya da her ikisini birden!) öğrenmek isteyen öğrenciler için Singapur harika bir seçimdir.

Singapur nüfusunun yaklaşık %70'i İngilizce ve/veya Mandarin dillerini konuşmaktadır ve bu iki dil arasındaki dağılım oldukça eşittir. Dolayısıyla, her iki dil de şehirde yaygın olarak konuşulduğu için, sınıfta öğrendiklerinizi gerçek dünyada uygulamak için pek çok fırsatınız olacak.

2. Kültürlerin bir karışımını deneyimleyin

Bu Asya metropolü Doğu ve Batı'nın en iyi yönlerini bir araya getirmektedir. Çinli, Malay, Hintli ve diğer çeşitli etnik kökenlerden ve gurbetçilerden oluşan Singapur kültürü, dünyadaki en çeşitli kültürlerden biridir. Bu çeşitlilik dil, yemek, din, el sanatları ve mağazalar ile yıl boyunca düzenlenen çeşitli festivallerde kendini göstermektedir.

Singapur'da günlük yaşam huzurlu ve güvenlidir ve şehir yüksek yaşam kalitesini korumak için çok çalışmaktadır. Bu durum sakız çiğneme, tükürme, çöp atma, alakarga yürüyüşü ve masaların üzerinde dans etme gibi şeylerin oldukça ağır cezalara çarptırılmasıyla sonuçlanmıştır.

3. Burası bir gurme cenneti

Küçük Hindistan'da kahvaltı, Çin Mahallesi'nde öğle yemeği ve akşam yemeğinde deniz ürünlerinin tadını Singapur'dan başka nerede çıkarabilirsiniz? Singapur dünya standartlarında Michelin yıldızlı birçok restorana ev sahipliği yapsa da, yerel halk Singapur'daki en iyi yemeklerin Hawker merkezlerinde bulunduğunu bilir. Bu hareketli açık hava pazarları canlı müzik, satranç oyunları gibi eğlenceler ve Asya'daki en iyi sokak yemeklerinden bazılarını sunar. Pek çok tezgâh tek bir yemekte uzmanlaşmıştır ve tarifi nesiller boyunca geliştirmiştir. Singapur genelinde 100'den fazla Hawker merkezi varken, neden hepsini denemeyi kendinize görev edinmeyesiniz? Ne tadarsanız tadın, şahane olacakları neredeyse garantidir.

4. Diğer Asya sıcak noktalarına atlayın

Singapur'un kendisi küçük olsa da, bir hafta sonu boyunca kolayca keşfedebileceğiniz diğer harika Asya destinasyonlarına çok yakındır. Singapur'dan Kuala Lumpur'a uçmak bir saatten kısa sürerken, Tayland'daki Phuket iki saatten daha kısa bir mesafededir. Sentosa Adası, Singapur'dan ayrılmadan Universal Studios Tema Parkı'nı ziyaret edebileceğiniz ya da feribotla Sisters Adası'na gidip gelişen resiflerde şnorkelle yüzebileceğiniz veya palmiye ağaçlarıyla çevrili plajlarda piknik yapabileceğiniz bir başka harika destinasyondur.

5. Uluslararası arkadaşlar edinin

Kültürel bir erime potası, canlı bir yemek ortamı, verimli ve güvenli bir şehir ve diğer Asya merkezlerine yakınlığı Singapur'u uluslararası öğrenciler için en iyi eğitim yeri haline getirmektedir. Üst düzey üniversiteleriyle dünyanın dört bir yanından insanları kendine çeken şehir, uluslararası öğrencilerle kaynaşmak ve Singapur'u birlikte keşfedecek yeni arkadaşlar edinmek için ideal bir yerdir. Ayrıca şehrin içinde ve çevresinde görülecek çok şey vardır. Yakındaki Sentosa, Pulau Ubin ve St John's adalarına gezilere çıkın - yeni arkadaşlarla eğlenceli bir gün geçirirken keşfetmenin mükemmel bir yolu.

Singapur'da bir dil öğreninKeşfedin
EF GO blog bülteni ile seyahat, dil ve kültür hakkında en son haberleri alın.Beni kaydet

Dakikalar içinde İngilizcenizi test edin

Detaylı bilgi